Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Јас колку што знам на 6 ја ресетираат сеуште. Ќе потврдам за 2-3 саати :)

Јас колку што знам на 6 ја ресетираат сеуште. Ќе потврдам за 2-3 саати :)

Абе малце е и 6 саати претеруваат мајку му, wadsl-ot што го имав од офф.нет ќе испадне дека бил постабилен.. :nesvest:

абе ај вие вака шо знајте појќе објаснете ми како мојт да ви паѓат на т хоум или он нет а мене на кабелски инфел охрид шо би требало од т хоум да земат никогаш не ми имат паднато...:nesum:

Јован од инфел, збориме за кинење на конекцијата од т-хоум во одредено време за да се смени IP адресата. Читај ебаго кај е муабетот. Тукушто имаше посторгазам.

Едит: на 3 саати ја кинат конекцијата, ни минута повише. Сега ќе се расправам...

али сепак имам читано (да не барам сега) дека ви паѓал и сте се нервирале... то ми беше муабетов...
како мојт то

Мојт... не паѓа т-хоум, им паѓаат линковите према светот а немаат еден. Изгледа на инфел им имаат дадено од линковите према романија (ако не се лажам) а на нас преку белград, а белград цел месец има проблеми.

Инаку официјално а неофицијално, дисконектирањето се прави на 3 часа.
Го цитирам мојот рутер:
Jul 1 18:06:46 daemon.info pppoe[2874]: Received IPCP Configuration-Ack
Jul 1 18:06:46 daemon.info pppoe[2874]: IP Address: 77.29.6.84
Jul 1 18:06:46 daemon.info pppoe[2874]: DNS Address: 62.162.32.5, 62.162.32.6
Jul 1 21:06:52 daemon.info pppoe[5476]: Received IPCP Configuration-Ack
Jul 1 21:06:52 daemon.info pppoe[5476]: IP Address: 77.29.13.186
Jul 1 21:06:52 daemon.info pppoe[5476]: DNS Address: 62.162.32.5, 62.162.32.6
Ќе пријавел како проблем, па ќе видиме што ќе направат. Се надевам од први септември нема да ја сменат политиката со дисконектирање на секои 30 секунди...

Јован од инфел, збориме за кинење на конекцијата од т-хоум во одредено време за да се смени IP адресата. Читај ебаго кај е муабетот. Тукушто имаше посторгазам.

Едит: на 3 саати ја кинат конекцијата, ни минута повише. Сега ќе се расправам...

Принц абе се јавив ја брат верувај се испокарав со таа таму,па уште ми се инатеше дека е на 6 саати и ми се изнасмеа у фаца демек ја сум и измизлувал нешто.Да ти се плукнам и у технича подршка и се,ти се смеат у фаца и те лажат шупчињата.Се накурчив и спуштив слушалка со таква идиотка од техничка не се праи муабет.

Абе малце е и 6 саати претеруваат мајку му, wadsl-ot што го имав од офф.нет ќе испадне дека бил постабилен.. :nesvest:
haha WADSL i jas mislam deka toj bese postabilen nego max adsl katastrofa e kaj mene deneska nemav net skoro 5 sati

I kaj mene e tapa, se pravat zafati na mrezata, pa izgleda nemaat resenie kako da gi premostat problemite ili pak ne znaat :helou:

Двојно поголеми брзини и двојно понестабилен интернет.Хебати Телеком...:nenene::tapp:

слабо брзинава,иде до кај 2.5 мега бита само.незнам дали сеуште имаат фрки со линковите со србија,али нервира малце шо не тегне со фул.а за тоа кој линк од каде иде,и ISDN шо им е на Т-Home на иде по истиот линк како и адсл

Принц абе се јавив ја брат верувај се испокарав со таа таму,па уште ми се инатеше дека е на 6 саати и ми се изнасмеа у фаца демек ја сум и измизлувал нешто.Да ти се плукнам и у технича подршка и се,ти се смеат у фаца и те лажат шупчињата.Се накурчив и спуштив слушалка со таква идиотка од техничка не се праи муабет.
Молам?
Како може да биде идиотка некоја со супер-тесно сукњиче, со глас нежен како ?

Шала на страна, крива е "стручната" обука низ која тие tech support dudes and dudettes поминуваат.
Откаде ова? Па... антивирусов не ми е лиценциран, затоа имам бавна конекција.

Абе ајде луди се овие т-хоме. Утре има да им се јавам и пузден да ги направам. На 3 часа конекцијава стварно паѓа и многу ме нервира! Ваљда ќе бегам на кабелски интернет...

Вчера се реконектираше за 3 часа, но денес пројде дури и 6 часа и сеуште е connected.
Еве скриншот:
nfgsrd.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom