Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Јас кога и да ја тестирам над 50Мбити ми дава

на 3maks optic си? баш сега пуштив на speedtest.net на нивниот сервер во Скопјево им пак ми извади 36Мбит/18мбит :( Имаш ти среќа изгледа....

на 3maks optic си? баш сега пуштив на speedtest.net на нивниот сервер во Скопјево им пак ми извади 36Мбит/18мбит :( Имаш ти среќа изгледа....

3max optic start сум

234.png

Еве прееска што симнував

1.png

Башка ова ми е од лап топот кој што се наоѓа преку една соба од рутерот. На компјутерот да тестирам кој ми е поврзан со кабел сигурно за нијанса подобри резултати ќе даде, особено 5ms Ping. Така да не верувам дека е до “среќа“ туку тебе нешто те заебаваат од T-Home. Треба да им го пријавиш ова

Може некој да ми прати шема како треба да се поврзе рутерот Speedport W 503V со десктоп ПЦ? итно ми е

Може некој да ми прати шема како треба да се поврзе рутерот Speedport W 503V со десктоп ПЦ? итно ми е

Земаш лан кабел, ко штекаш во рутерот по порта 1 или 2 и го штекаш во компјутерот и толку. Ако ти требит шема за кабелот тогаш ево:

utp_colors.gif

Користи TIA/EIA 568A

Јави се ,техничка помош 122 нешто имаат проблем до кај тебе

Јави се ,техничка помош 122 нешто имаат проблем до кај тебе

По муабетот погоре со колегата omgwtfbbq, почнав да се сомневам дека проблемот ми е до linksys роутерот (WRT54G), а не до т-хоум, ама немам друг понов рутер да пробам да видам дали е до него....

По муабетот погоре со колегата omgwtfbbq, почнав да се сомневам дека проблемот ми е до linksys роутерот (WRT54G), а не до т-хоум, ама немам друг понов рутер да пробам да видам дали е до него....

Пробај со фирмвер реши го проблемот, на работа го имаме овај фирмвер Tomato Firmware v1.28.1816
Copyright (C) 2006-2010 Jonathan Zarate
http://www.polarcloud.com/tomato/

Пробај со фирмвер реши го проблемот, на работа го имаме овај фирмвер Tomato Firmware v1.28.1816
Copyright (C) 2006-2010 Jonathan Zarate
http://www.polarcloud.com/tomato/

Сакав на времето да му ставам WRT ама не беше подржан мојов рутер (v1). Со томатово не сакам ни да пробам најискрено, вака барем работи нормално....

Здраво дечки. Имам 3 Max пакет од T-Home и бидејќи имав некои проблеми со рутерот (Speedport W 503V) решив да го ресетирам скроз и откако го ресетирав секако бев на IP адресата на рутерот (192.168.178.1) си наместив интернетот, ваерлесот, но телефонот немам појма како да го наместам. Ве молам доколку некој знае како нека ми помогне.

имам ADSL неограничен нет, ако му пуштам жица на друг компјутер (на комшијава) да се приклучи на мојов speedport, ке ми се намали ли мене брзината на нетот и што друго ќе се случи???

Ако сурфа можеби и нема толку да осетиш намалување, но ако почне да симнува од интернет(download), ќе осетиш намалување како и трошење на сообраќајот кој секако не е неограничен од т-хом.

Nekoe vase iskustvo za prefrlanje na telefon,internet i 3 max od edna na druga adresa so zadrzuvanje na tel.broj,za kolku vreme se prefrla?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom