Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
znaci da ne stavam optika TAPA e????
Не е тапа, ама во последниве 10-20 дена се приметува некоја нестабилност на интернетот. Може дека распуст, па копиљациве навалиле, ќе видиме од 21-ви како ќе биде :pos:

Кај мене интернетот е лом последни 5-10 дена.Секоја секунда паѓање, нестабилност.Иначе имам 3макс пакет. Кај сите е вака нетот или до кај мене е нешто? Пред месец дена си тераше перфектно, последниве 5-10 дена полуде.

Кај мене последниве неколку денови е супер.. ги нема ни оние проблеми со Youtube видеа.

Кај мене интернетот е лом последни 5-10 дена.Секоја секунда паѓање, нестабилност.Иначе имам 3макс пакет. Кај сите е вака нетот или до кај мене е нешто? Пред месец дена си тераше перфектно, последниве 5-10 дена полуде.
јави се да ти сменат рутер, до тоа ќе да е ...

Ne znam kako e kaj drugite operatori ama ovie od T Home deski debili mi se, treba nedela dena za da ti stigne tehnickata podrska doma a mozda na nekoj toj internet i mu e rabota a ne samo kejf ccc. Izgleda ke gi odkacam vo skoro vreme
Последен пат кога имав проблем го пријавив во сабота а дојдоа во вторник...
и тоа пошо беше многу чуден проблем, те се поправаше те се расипуваше ми се јавиа едно 3-4 пати у меѓувреме да ме прашаат како е...
Брат ми повеќе го приметува ова, поради тоа што игра онлајн игри, и дневно по 4-5 пати му паѓа нетот.
Секоја вечер играме дота 2 со другари, едниот има оптички од телеком и нема дисконекти...

Иначе кај мене раскопаа улиците, ставаа кабли чуда, за 3-5 месеци ќе иам оптика
ЌЕ ГОРИИИИИИИИИИИИИ (ваљда ќе бидат средени проблемиве до тогаш :D)

znaci da ne stavam optika TAPA e????

Не е тапа оптиката, многу далеку од тоа, најефтиниот оптички пакет е со 40/40 Mbps брзина (или изразено во брзина на симнување кај торентите ~ 5MBps) :) . Проблемот е што изгледа не беа подготвени да пуштат на многу корисници вакви пакети со толкава брзина и 600 гига сообраќај, па се јавуваат сега проблеми како оние со споро вчитување на јутуб видеа и слично.
Ако имаш можност, воопшто не се двоуми дали да ставаш оптика.

Youtube е катастрофа кај мене во последно време.:mad:

Youtube е катастрофа кај мене во последно време.:mad:

Веруј не е само кај тебе, кај пола корисници е така поготово тие што се на оптика, еве кај мене скоро месец дена имам проблеми со Youtube во различни периоди од денот.

некој со оптика искуство со модемот / рутерот што го даваат т.е. каков е квалитетот на wifi-то ?

Добро е бар кај мене, во 64 квадрати стан во секоја соба фаќа убаво т.е. исто како и да си до него, а не би требало да има проблеми и во поголеми станови или куќа. Модемот е солиден.
И да подобро е WiFi-то од Speedport рутерот, тој го имав пред да ме префрлат на оптика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom