Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска ова, ја баш вчера цел ден и сабајлево данлоадирав, со 800 кбпс у просек спушта. 3 мах старт иам иначе. Не знам кој ви е филмот шо викате дека они го ограничуваат данлоадирањето преку торенти.

Нема врска ова, ја баш вчера цел ден и сабајлево данлоадирав, со 800 кбпс у просек спушта. 3 мах старт иам иначе. Не знам кој ви е филмот шо викате дека они го ограничуваат данлоадирањето преку торенти.
Јас случајно налетав на линкот и го споделив а како што гледам 5-6 страни уназад еден куп корисници има што се жалат за овој проблем...значи не е случајно голем број корисници да имаат ваков проблем.

Имаше и еднаш порано ваков ист проблем и исто мислевме дека намерно го гушат сообраќајот али не е тоа, само проблеми имаат. Некој ако исчепка по темава ќе најде.

Проблемот беше до пред некој ден, постирав дека одеше брзо, еве и сега пробувам ова време порано беше катастрофа сеа си тера 700kbps така да можно е проблемот да е решен, а grid/janko/тој што тестирал малце закасниле со објавите.
што ало еве кај мене нема проблем баш сеа пробав лета фул брзината.
Ти си специјален. Ако 100 корисници се жалат на форумов/фб/тех поддршка не ќе да е до нас.
Не знам кој ви е филмот шо викате дека они го ограничуваат данлоадирањето преку торенти.
Стварно, кој ли ни беше филмот? Па дали сме ние нормални?
Испробани многу торенти, од секакви тракери кои секогаш оделе со добра брзина макар и да имало мал број на сидери. Проблемот уз помоч маџија и трикова го снемуваше доцна навечер и рано на сабајле.
Брзината на симнување од веб страни е константно добра.
Што ли требаше да се заклучи?
Кој ли ни беше филмов... цццц... дали сме нормални?
Имаше и еднаш порано ваков ист проблем и исто мислевме дека намерно го гушат сообраќајот али не е тоа, само проблеми имаат. Некој ако исчепка по темава ќе најде.
Тогаш мислам дека на рандом интервали зезаше брзината и многу пократко траеше проблемот.

Додека сме тука ме интересира

1).Дали Близоо или Телекабел имаат некоја оваква мерка применето?
2) Дали Близоо или Телекабел даваат ИП адреси кои се достапни од надвор без ограничување од самите провајдери ака порти, форвардирања итн.
Т.е дали е ист пристапот како и кај Т-Хоме. Оставено на корисникот да си среди што му треба на рутерот а што не? Или пак горе наведените два провајдери вршат некакво филтрирање на inbound / outbound сообраќај ?
1. НE, никогаш, на Близу/Кејблтел сум 3/4 години.
2. Ист е.

па како пишав и за ОНЕ и Близу

False.

Кај мене , 3 Макс оптик старт исто така не сака да чуе .... под 5 мб/с :drk:

И јас имав проблеми со брзината преку торренти скоро 2-3 недели ама изгледа денес е средено. Сега фура со 1,4 МБ/С

Само јас ли го имам овој пробле?Имам 3 макс и сликата на телевизорот замрзнува на секои 15 минути по отприлика 1 минута и потоа пак си доаѓа во нормала,истото се случува и со интернетот..Се јавив во Т-home и ми ја ресетираа врската и се беше во ред само 1 ден и потоа пак по старо,што би можело да биде?

Дупи веќе 2 недели кај мене. Некогаш идат со фул брзина торентите некогаш 30kbps. Најверојатно имаат некои проблеми (да се надеваме) зошто не е цело време слаба брзината.

Дупи веќе 2 недели кај мене. Некогаш идат со фул брзина торентите некогаш 30kbps. Најверојатно имаат некои проблеми (да се надеваме) зошто не е цело време слаба брзината.
otiden si bratko ...

Што е проблемот со каналите на арена спорт? Рекоја дека овој месец ќе се бесплатни, сношти немаше фудбал.

Што е проблемот со каналите на арена спорт? Рекоја дека овој месец ќе се бесплатни, сношти немаше фудбал.

Кај мене имаше на 361 362 363 364 и HD 365 366 367 368. Јави си на техничка подршка 080012345 и прашај што е проблемот.

Имаше фудбал на сите 4 канали. Пробај со рестартирање на ресиверот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom