Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
^И тоа ќе го немаат набрзо.

Дај боже, само здрава конкуренција ќе ог прекине монополот.

И не заборавајте дека всушност ONE ја користат мрежата на Телеком, немаат своја сопствена мрежа.

Шо е форава на speedtest.net покажува 30mbps connection speed, и сега место мене да ми симиња торенти/музика/игри и све остало со 3мбпс, тоа иде со 100кбпс. WTF?

Дали некој има проблем у задно време со нетот ? Користам комфорт + ( не е оптички) и на рандом некој страни не ми ги отвара , па после некој си 2-3 минути пак ми ги отвара. Па пак некоја трета страна не ми ја отвара па ми ја отвара после 2-3 минути . ова ми се случува на различни компјутери !!!! Имам speedport w503 модем/рутер.

Дали некој има проблем у задно време со нетот ? Користам комфорт + ( не е оптички) и на рандом некој страни не ми ги отвара , па после некој си 2-3 минути пак ми ги отвара. Па пак некоја трета страна не ми ја отвара па ми ја отвара после 2-3 минути . ова ми се случува на различни компјутери !!!! Имам speedport w503 модем/рутер.
Истото се случува и кај мене. Не знам каде проблемот.

И кај мене беше цел ден успорен нетот, сега се врати брзината но не ми дава да спуштам торенти. Некој со сличен проблем?

Ми се случува и мене, ама обично го средуваат за саат време.

5-6 минути вчера се дешаваше кај мене и толку.

Конечно ги откажав -Т- Крадците (моментално на Инфел) и засега е ок.Ова е брзината после поминување на лимитот( кај -Т- ја имав пред поминување на лимит отприлика истата брзина, па и побавна).А скоро10Mbps/10Mbps е обично.
1674842600.png

На -Т- никогаш немам видено ваква ситуација:

На -Т- никогаш немам видено ваква ситуација:

Па ти зависи кој пакет си го имал. Колкава брзина што пишува во договорот толкава и испорачуваат.

Еве и од мене:

BTW на Call & Surf 30GB пакетот сум, 6Mbps/768kbps брзина на down/up.

kako da ne, ke me zalazat so plus 30gb. Edna ps3 igra e najmalku 20gb. Ne znam za drugite ama jas begam od thome, ili one ili blizu ili multimedia net, tripati podobri uslugi, nekade neogranicen, nekade 300gb nekade 400gb. Da sedam vo pljackasot thome za 1000den da mi dava 50-60gb, ne fala.
Абе не се 50-60 , 30 GB се . Додека секаде во светот се плака за брзината а тоа дека е неограничен се подразбира, кај нас не ду*ат у здрав мозок со онолку оволку GB.

znam deka ne se 50-60, gi zboram kako vo idnina sto planiraat da dupliraat transfer za isti pari posto drugo pametno od niv nema da vidime. Gledav vo strumica edna kabelska kompanija za 500den dava 15/10mbit flat.

T-Home ќе мораат барем тројно да ги покачат лимитите на послабите пакети, а појаките да ги стават неограничено или 500гб-1тб. Па и брзините од 4-6Mbps се смешни веќе, сите други нудат брзини над 10Mbps. А и цените да ги намалат за едно 500 денари и ќе ги биде :)
Ама ова никогаш нема да се случи со лоповиве за жал...

T-Home ќе мораат барем тројно да ги покачат лимитите на послабите пакети, а појаките да ги стават неограничено или 500гб-1тб. Па и брзините од 4-6Mbps се смешни веќе, сите други нудат брзини над 10Mbps. А и цените да ги намалат за едно 500 денари и ќе ги биде :)
Ама ова никогаш нема да се случи со лоповиве за жал...
Дека ќе ги намалат цените , малку тешко o_O Ама затоа , доколку не покачат лимити , тешко дека некој ќе остане нивен корисник . Јас на пример 4 години сум нивен корисник , задоволен сум од квалитетот , меѓутоа со цената што ја плаќам моментално ама воопшто не сум задоволен и затоа по истекот на договорот ќе "мигрирам" ... на југ , каде што за истите пари ќе добијам мноогу повеќе :свиркам:

Немора брзини, абе доста ми се и 6Mbps со колку што ми иде сега ама да имам барем 300-400GB лимит со ценава што ја плаќам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom