Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Пред малце се јавив на 080012345 за да ме префрлат на новата платформа. Бидејќи користам томпсон рутер дечкото ми зеде број и ми рече утре ќе дојде екипа да го намести новиот рутер (ваљда спидпорт, не кажа каков) и ќе бидеш префрлен на новата платформа.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
vazi za site paketi be, jas imam max adsl 30gb onoj od 860den ili slicno.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Од она што прочитав на темава, ова важи за сите пакети? Се што треба да се направи е да се сврти на 142 200 или 0800 без никаква доплата и едино зијан ќе иде CLIP-от?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Од она што прочитав на темава, ова важи за сите пакети? Се што треба да се направи е да се сврти на 142 200 или 0800 без никаква доплата и едино зијан ќе иде CLIP-от?
На 080012345 поднесуваш барање, кога ќе ја префрлат телефонската линија преку VOIP се активира на 142 200 послето и CLIP-от кај мене си остана да си работи како и порано што си работеше со тоа што сега имаш детален преглед на повици во рутерот.

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
А после 3 месеци со рутерот што ми го дадоа што ќе се прави?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
А после 3 месеци со рутерот што ми го дадоа што ќе се прави?
Би требало да останат истите рутери,ама нетот да го скастрат на толку колку што сме биле претходно.
Него вака пред да раскинам со лоповиве,прво ќе им се јавам да ми дадат 600 гига за три месеца,одма после завршувањето на договорот раскинувам договор и се префрлам на Близу,како што читам во темата за него,нетот е ептен добар.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ако договорот ми истекува на пример за 1 недела, доколку не одам да го продолжам автомацки се продолжува и можам да го раскинам кога сакам?

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Ако договорот ми истекува на пример за 1 недела, доколку не одам да го продолжам автомацки се продолжува и можам да го раскинам кога сакам?
некоја страна назад имаше за автоматското продолжување на договорт,т.е. нема веќе автоматски да се продолжува најубаво јави се и прашај во телекоњ

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Би требало да останат истите рутери,ама нетот да го скастрат на толку колку што сме биле претходно.
Него вака пред да раскинам со лоповиве,прво ќе им се јавам да ми дадат 600 гига за три месеца,одма после завршувањето на договорот раскинувам договор и се префрлам на Близу,како што читам во темата за него,нетот е ептен добар.
Hehe, isti slucaj i kaj mene, vo mart istekuva dogovor, a na 29 febr zavrsuvaat 1800gb.:vozbud:

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Исто и мене ми истекуа во март, али не се замарам да им барам 600 гига месечно, само нек истече и очи да не им видам, бидејќи веќе ставив нет од близу :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Исто и мене ми истекуа во март, али не се замарам да им барам 600 гига месечно, само нек истече и очи да не им видам, бидејќи веќе ставив нет од близу :)
Земи им и отвори вифи мрежата, комшиите нека ќарат малце :)

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Запознаен е некој со ова околу новата платформа што го дробат? Го гледав упатството за самоинсталација на AVM Home Gateway, и не видов нешто поразлично од сегашното поврзување ?

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Јас веке 10 дена од кога се префрлив се јавив уствари да ме префлат на нов пакет 3макс али еве уште ме немаат префрлено А ми кажаа пратено е барање за префрлување..ДО КОГА СЕ ЧЕКА?
Иначе Елене Ристевска ми се јави коа се префрлував :D и мислеше дека нешто ке и кажам а ја се напраив да немам поим која е намерно:)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Запознаен е некој со ова околу новата платформа што го дробат? Го гледав упатството за самоинсталација на AVM Home Gateway, и не видов нешто поразлично од сегашното поврзување ?
Pa veke nekolku stranici pisuvame za toa. Ako dosega si bil na spliter, sega frlas spliter u kutija i priklucuvas kako sto pisuvavme na prethodnite stranici. I dobro sto mi spomna za avm, toa e sega admin/pass za ruter koga ke odis na http://192.168.178.1/

Kajgana Shop

На врв Bottom