Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
ти тропаш глупости,ако имаш нешто да кажеш изјасни се не леле глупости,ајде чим се нафати да ги браниш ајде искажи се ,наброј причини зашто да кутиме кога нема нет?

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
ве читам и се смеам:pos2:
па добро де луѓе што ако сте немале нет,,,нема ли некои други работи кои би ги правеле-прошетка(ма да времево сега е за никаде,можно е малку некаде да прошетате),пуштете си некој филм,концерт(100% сум сигурен дека имате по некој),земете некој книга да читате,............едноставно искулирајте и опуштете се без нет

друга работа е кога има вакви неочекувани проблеми(секако дека треба да си имаат дежурна екипа за вакви работи) од страна на интернет провајдерите освен извинување друго корисникот не може да добие:toe:...освен ако некој ненормален(за наши услови) не се најде да ги тужи поради тоа и тоа......(но поради долгите процедури,трошоците,нефункционалноста на судовите тешко дека некој ќе се зафати со ова)

е сега зависи се од нивниот менаџмент кој може да донесе одлука поради тие и тие околности не бевме во можност да имате неколку часа нет,ве известуваме дека овој месец имате 2 гига:vozbud: гратис..малку нереално е но сепак мислам дека е продуктивно....СФ е ова за нас:nesvest: но колку толку довербата на корисникот ќе биде пак вратена но јбг ова е Македонија-ако не ти се допаѓа,слободно смени го

инаку јас сум на Cabletel и задоволен сум,ретко(скоро никогаш) ми се случува да немам нет
:smir:

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
па добро де луѓе што ако сте немале нет,,,нема ли некои други работи кои би ги правеле-прошетка(ма да времево сега е за никаде,можно е малку некаде да прошетате),пуштете си некој филм,концерт(100% сум сигурен дека имате по некој),земете некој книга да читате,............едноставно искулирајте и опуштете се без нет

друга работа е кога има вакви неочекувани проблеми(секако дека треба да си имаат дежурна екипа за вакви работи) од страна на интернет провајдерите освен извинување друго корисникот не може да добие:toe:...освен ако некој ненормален(за наши услови) не се најде да ги тужи поради тоа и тоа......(но поради долгите процедури,трошоците,нефункционалноста на судовите тешко дека некој ќе се зафати со ова)

е сега зависи се од нивниот менаџмент кој може да донесе одлука поради тие и тие околности не бевме во можност да имате неколку часа нет,ве известуваме дека овој месец имате 2 гига:vozbud: гратис..малку нереално е но сепак мислам дека е продуктивно....СФ е ова за нас:nesvest: но колку толку довербата на корисникот ќе биде пак вратена но јбг ова е Македонија-ако не ти се допаѓа,слободно смени го

инаку јас сум на Cabletel и задоволен сум,ретко(скоро никогаш) ми се случува да немам нет
Kaj imame 2 Gb gratis??? Mene na 15 veke potrosen mi bese da im ebam plemeto, ebate monopolistite...Kolku pari istrosija na reklami mozea da go zgolemat soobrkajot bez nikakvi finti...Sekoj so gi brani t-home i slicnite kako niv, zasluzuvaat kamenuvanje na plostad...

Bev i jas na Cabletel do pred edna i pol godina ama nazalost morav da smenam...Sega ke cekam use nekoj mesec pa odam na kablovski...30GB za 500 den!!! da mu se mocam na smrdeniot t-home

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
ne koristime site internet samo za facebook i youtube. nekoi rabotat na internet.
i koga ke snema net bas koga ti e najpotreben neznam dali ke sedis mrtov laden i ke citas knigi.

ajde ednas da se desilo ali sekoj mesec snemuva internet po nekolku saati.
problemi so ruterite so modemite. pa sto uste ne,
pa za parite sto gi zimaat treba malce poseriozni da bidat.

P

Princ

Гостин
интернет немаше дека беа скинати оптичките кабли во србија и бугарија
Дека во ист еден момент се скинале оптички кабли на две различни места, онака стотици километри одделени, баш од кадешто црпи интернет земјава, мало морген.
Ама ај, да речеме дека е така, хипотетички, замислено... стап ме боли мене. Јас им плаќам на телеком да ме снабдат со постојана интернет врска -> телеком треба да го прави тоа. А не да си играме де ДНС сервери, де кабли се кинеле туку-така на различни страни од светот.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Дека во ист еден момент се скинале оптички кабли на две различни места, онака стотици километри одделени, баш од кадешто црпи интернет земјава, мало морген.
Ама ај, да речеме дека е така, хипотетички, замислено... стап ме боли мене. Јас им плаќам на телеком да ме снабдат со постојана интернет врска -> телеком треба да го прави тоа. А не да си играме де ДНС сервери, де кабли се кинеле туку-така на различни страни од светот.
Има висока редундантност што значи дека Телеком е поврзан преку повеќе backbones не е само еден што значи дека не можат да загубат целосен проток.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
/gone/87 и што сакаш да промашиме добра шанса за да го кењаме телеком.:pos2:

Член од
17 март 2010
Мислења
64
Поени од реакции
0
овие два три месеци само ФБ отварам и понекогаш youtube и ретко некој страници, и ако спуштам еден филм во месецот а нетот летна. имам 10 гб ама не вервам дека само за ФБ се троши толку, имало некој месеци и по три филма спуштав и пак имаше нет. дали овие од t-home драпаат или од нешто друго ми се троши нетот?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
хаха не бе ,само од себе иде тоа,не те крадат они:)

Член од
11 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
3
дали некој знајт шо е работата со овие од t-home 2 месеци рекламирет дека ке имат 15гига интернет месечно а сега јас ги префрлив 10 гига и падна брзината одма шо се дешават со овие дали се во ред?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
дали некој знајт шо е работата со овие од t-home 2 месеци рекламирет дека ке имат 15гига интернет месечно а сега јас ги префрлив 10 гига и падна брзината одма шо се дешават со овие дали се во ред?
Напраи формат.

Треба да се јавиш и да го продолжиш договрот на уште една година за да имаш +5GB

Член од
11 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
3
како мислиш формат да наравам?

А договорот е пред 3-4 месеци обновен имав само нет дотогаш и направив договор после за Call and surf start

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
ма што е со нетов пак ме дупчи :tapp:друг некој има проблем?

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
како мислиш формат да наравам?

А договорот е пред 3-4 месеци обновен имав само нет дотогаш и направив договор после за Call and surf start
Иди во телеком салоните со лична карта од сопственикот на адслот.

Или јависе на 171 од бројот на кој е адслот и побарај да ти мигрираат во 1 гигабајти.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

ајде беее, ако немало нет ја треба да шетам надвор ко улав и да праам нешо шо не сум праел со години??:wtf:

идеш у трафика и им бараш Малборо они ти викаат абе остај Малборо еве ти Карелија боље е.

да ги тужиш е апсурд, нормално одма ќе ти ја одбијат тужбата, нит си некоја голема компанија па да ти ја закочило работата во тој период, по која основа ќе тужиш, немав два часа нет и неможев да привршам со маструбацијата :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom