Kaj imame 2 Gb gratis??? Mene na 15 veke potrosen mi bese da im ebam plemeto, ebate monopolistite...Kolku pari istrosija na reklami mozea da go zgolemat soobrkajot bez nikakvi finti...Sekoj so gi brani t-home i slicnite kako niv, zasluzuvaat kamenuvanje na plostad...ве читам и се смеам:pos2:
па добро де луѓе што ако сте немале нет,,,нема ли некои други работи кои би ги правеле-прошетка(ма да времево сега е за никаде,можно е малку некаде да прошетате),пуштете си некој филм,концерт(100% сум сигурен дека имате по некој),земете некој книга да читате,............едноставно искулирајте и опуштете се без нет
друга работа е кога има вакви неочекувани проблеми(секако дека треба да си имаат дежурна екипа за вакви работи) од страна на интернет провајдерите освен извинување друго корисникот не може да добие...освен ако некој ненормален(за наши услови) не се најде да ги тужи поради тоа и тоа......(но поради долгите процедури,трошоците,нефункционалноста на судовите тешко дека некој ќе се зафати со ова)
е сега зависи се од нивниот менаџмент кој може да донесе одлука поради тие и тие околности не бевме во можност да имате неколку часа нет,ве известуваме дека овој месец имате 2 гигагратис..малку нереално е но сепак мислам дека е продуктивно....СФ е ова за нас:nesvest: но колку толку довербата на корисникот ќе биде пак вратена но јбг ова е Македонија-ако не ти се допаѓа,слободно смени го
инаку јас сум на Cabletel и задоволен сум,ретко(скоро никогаш) ми се случува да немам нет
:smir:
Дека во ист еден момент се скинале оптички кабли на две различни места, онака стотици километри одделени, баш од кадешто црпи интернет земјава, мало морген.интернет немаше дека беа скинати оптичките кабли во србија и бугарија
Има висока редундантност што значи дека Телеком е поврзан преку повеќе backbones не е само еден што значи дека не можат да загубат целосен проток.Дека во ист еден момент се скинале оптички кабли на две различни места, онака стотици километри одделени, баш од кадешто црпи интернет земјава, мало морген.
Ама ај, да речеме дека е така, хипотетички, замислено... стап ме боли мене. Јас им плаќам на телеком да ме снабдат со постојана интернет врска -> телеком треба да го прави тоа. А не да си играме де ДНС сервери, де кабли се кинеле туку-така на различни страни од светот.
Напраи формат.дали некој знајт шо е работата со овие од t-home 2 месеци рекламирет дека ке имат 15гига интернет месечно а сега јас ги префрлив 10 гига и падна брзината одма шо се дешават со овие дали се во ред?
Иди во телеком салоните со лична карта од сопственикот на адслот.како мислиш формат да наравам?
А договорот е пред 3-4 месеци обновен имав само нет дотогаш и направив договор после за Call and surf start
ајде беее, ако немало нет ја треба да шетам надвор ко улав и да праам нешо шо не сум праел со години??:wtf:ве читам и се смеам:pos2:
па добро де луѓе што ако сте немале нет,,,нема ли некои други работи кои би ги правеле-прошетка(ма да времево сега е за никаде,можно е малку некаде да прошетате),пуштете си некој филм,концерт(100% сум сигурен дека имате по некој),земете некој книга да читате,............едноставно искулирајте и опуштете се без нет
друга работа е кога има вакви неочекувани проблеми(секако дека треба да си имаат дежурна екипа за вакви работи) од страна на интернет провајдерите освен извинување друго корисникот не може да добие...освен ако некој ненормален(за наши услови) не се најде да ги тужи поради тоа и тоа......(но поради долгите процедури,трошоците,нефункционалноста на судовите тешко дека некој ќе се зафати со ова)
е сега зависи се од нивниот менаџмент кој може да донесе одлука поради тие и тие околности не бевме во можност да имате неколку часа нет,ве известуваме дека овој месец имате 2 гигагратис..малку нереално е но сепак мислам дека е продуктивно....СФ е ова за нас:nesvest: но колку толку довербата на корисникот ќе биде пак вратена но јбг ова е Македонија-ако не ти се допаѓа,слободно смени го
инаку јас сум на Cabletel и задоволен сум,ретко(скоро никогаш) ми се случува да немам нет
:smir: