Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Во право е членот погоре за големината на интернет пакетот...Нека биде 500 денара да речеме,ама да нема ограничување во гигабајти,па ако поминеш ќе ти скратиме брзина,па ова-па она...И незнам само која поента ја имаат Телеком да ме украдат кога секако веќе сум си ја платил цената на Интернетот однапред...Зошто да ми краде од задоволството и да ме врти против него?Со свој камен потрошувачите си ги тепаат изгледа...Место да се почуствуваш задоволен како клиент,они курташак си играат!

Не е точно дека никаде во светот не постои лимит на направен интернет сообраќај. Баш скоро гледав за кабловските интернет провајдери во Торонто. Ги има скоро истите лимити како и кај нас. Така да, констатацијава не ви држи место. Можеби само во земји како Шведска не постои лимит, иначе на други места тоа е многу честа практика.

Google is your friend.

Не е точно дека никаде во светот не постои лимит на направен интернет сообраќај. Баш скоро гледав за кабловските интернет провајдери во Торонто. Ги има скоро истите лимити како и кај нас. Така да, констатацијава не ви држи место. Можеби само во земји како Шведска не постои лимит, иначе на други места тоа е многу честа практика.

Google is your friend.

Се работи за Сomcast скандалот, незнам дали беше амерички или канадски кабелски провајдер. Изјавија дека мрежата им е преоптеретена и дека во скоро време ке мораат да воведат лимити во гигабајти(ко кај нас, ама не толку кутри ко нашиве 10 и 25 гига). Имаа среќа што корисниците не кренаа вооружен бунт. На запад народот не ти дава да си играш курот со нив.

ADSL BUGS

Се растурив од даунлоад хаххаха:baeh:

dg.bmp

И јас ја знам финтата:pos2::pos2::pos2::

Големо чудо,18 илјадарки си ги направил :)Нека се пофали некој што му останало некој гигабајт на крајот на месецот(освен тие што се 100)па да видиме колку ве има :)

eднаш успеав да потрошам 100 гига за 20 дена. колку е само тапа кога ќе ти ја намалат брзината!! :nerv:

Јас кога имав 100 гига на времето трошев "едвај" 35-6 гига.Тогаш ми беа многу,а сеа пак 15 ми се малце:jaj:Треба Телеком да пуштат некој пакет 3-40 гига,и нека биде 2/3 од цената на 100тката,нема веза...10 и 15 гига не му стасуваат на страствен гледач на You Tube,кинач на филмови,игри и други заебанции:smir:

И јас ја знам финтата:pos2::pos2::pos2::

А што е финтата, јас онака си спуштав игра, имав лимит 7гб направено...Како што се сејќавам играта беше 4 гб и тогаш идеше дека имам 11 гб направено. После тоа се одлучив за уште еден филм и видов дека брзината не се намалува т.е си е онаа иста-та 6мбпс. Ај ако имаш некои разлики пиши или тоа е финтата.

Нема финта де, потребно е некое време дур се успори интерентот. Некат е поголем период, некат помал. Као ќе ти се посреќи, стајте торенти и фурајте дур можете.

Овој месец тотално ме забравија....
bpiqh0uu15u58xcae8ig.png

Имам и 60 гига за февруари ама не ми дава да ви покажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom