Telekabel News

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Decki, imam lcd televizor nov, philips so dvb-t resiver i sum na telekabel. Znam nekoi lugje sto gi imaat gaga fateno digitalnite kanali, ama pusto ja neznam. Mi kazaa da probam so zemja na poteklo finska ili norveska, ama nisto ne iskoci. dali nekoj znae so kako da napraam?
fala
Како што прочитав, имаш DVB-T (терестијал) ресивер на телевизорот....како што знам за да ги фаќаш дигиталните канали, треба да имаш DVB-C ресивер. Провери си. ;)

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Decki, imam lcd televizor nov, philips so dvb-t resiver i sum na telekabel. Znam nekoi lugje sto gi imaat gaga fateno digitalnite kanali, ama pusto ja neznam. Mi kazaa da probam so zemja na poteklo finska ili norveska, ama nisto ne iskoci. dali nekoj znae so kako da napraam?
fala
незнам каков ресивер треба,ама мислам дека треба да го ставиш под земја на потекло германија,така највеќе канали има

Член од
2 ноември 2009
Мислења
126
Поени од реакции
49
Не е само доволно да се стави под која земја ќе го препознава сигналот но е и битно дали телевизорот подржува MPEG-2 или MPEG-4 форма на дигитализација .Развојот на дигитализација е следен ....Dvb-T(terestrial)C(cable) i S(satelitte) и најновиот DVB-T2 повеќе на .....http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_television

Kajgana Shop

На врв Bottom