Te cepat na 10kb,i imate razlika vo merejne data/ mb/gbSe ured ama i koa imav 6gb potroseno na 27mi prethodniot mesec isto si imav u data usage 6gb, sledniot den na 28mi u data usage 6.7gb a u aplikacijata 8.6 gb potroseni, kako?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Te cepat na 10kb,i imate razlika vo merejne data/ mb/gbSe ured ama i koa imav 6gb potroseno na 27mi prethodniot mesec isto si imav u data usage 6gb, sledniot den na 28mi u data usage 6.7gb a u aplikacijata 8.6 gb potroseni, kako?
I mene denes mi stigna deka mi bil pri kraj internetot,izglea na site im pustaat ista porakaSe ured ama i koa imav 6gb potroseno na 27mi prethodniot mesec isto si imav u data usage 6gb, sledniot den na 28mi u data usage 6.7gb a u aplikacijata 8.6 gb potroseni, kako?
dodeka ne pocne M-tel nema da ima nisto novosti, pred 2/3 dena imase story na fb(naskoro novo)Да не има најави да го зголемат нетот во тарифите?
nema ama ako ne go zgolemat do maj najkasno juni ke zazalatДа не има најави да го зголемат нетот во тарифите?
Znae li nekoj dali seuste trae problemot so prefrlanje na broevi od telekabel na lajkamobajl?
Demek prijaveno e problemot vo Aek bil...Ова не го разбирам. Ако има проблем пријавуваш. Ако не работи, го пријавуваш во АЕК и тоа е тоа. Ако нејќат со убаво може со сила. Еднаш да ги казнат после се ќе биде во ред гарантирам.
Sve i e politika na niv, prijavuvaj kolku sakas dzabe e sve cim se so vlasta, ako ne se angaziraat sami da go sredat problemot sve e dzabe.Demek prijaveno e problemot vo Aek bil...
Jas sum korisnik podolgo vreme na niv do sea mi nemalo slicen problem, idi iskaraj i se ili u salon ili na mobilenОвие лоповиве ми додале + 50 денари за пратени СМС пораки, а нити сум праќал пораки ниту пак ми е познат бојот на кој се пратени СМС пораките + не е македонски број...Им пуштив on line Приговор, и нити вратија ниту реагираа ..Изгледа мора да им направам хаос во салон...Мизерија се...
И јас сум подолго време нивни корисник и мене ова ми се случува прв пат...Jas sum korisnik podolgo vreme na niv do sea mi nemalo slicen problem, idi iskaraj i se ili u salon ili na mobilen
Mozebi e nekoja greska ama bilo greska ili ne bilo treba da snosat odgovornost ako se krivi, prijavi vo aekИ јас сум подолго време нивни корисник и мене ова ми се случува прв пат...
Tk, imase... a eve izgleda seuste ima problemi od pocetok istata pesna...При востпоставување повици и дојдовни повици многу често се губи звукот т.е глуви повици. Линијата си тече а неможам да разговарам, нити јас слушам ниту другата страна. На секој 2-3 повик го прави тоа, пријавив рекоа од нивна страна ке работат на проблемот, ми рекоа рестартирај и ке нема проблем, но пак исто - ништо не се смени. Тоа се дешава на самсунг а51, а на другиот телефон не прави така си работи нормално на Xiami Poco X3 NFC. Дали може да е до телефонот нешто проблемот или е до Телекабел. Многу нервира. Пред 8 месеци броевите беа на А1 па ги портирав на Телекабел, дали можеби има врска тоа?