ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам што ви е чудно. Некој пред година да ви кажеше дека ќе има оптика 20/20 за 600 денари ќе му верувавте? Тие цени што ги плаќаат спрема телеком не се така големи како што мислите.

Ај те молам образложи по кој основ може да понудат повеќе интернет?
По тој основ што полакома и расипана фирма од телеком нема. Сите знаеме кој менталитет се нивните менаџери. Лимити имаат на секој пакет. Можеби уште го нудат адсл пакетот со 30гб.
Мрежата сигурно може да издржи повеќе сообраќај, но зошто телеком да ти дадат повеќе ГБ, тоа се коси со нивните принципи. За нив и ова сега што го нудат е премногу.

Така да телекабел како конкуренција би понудил повеќе интернет.

Најдете ги статиите за Телеком на буре весник и се ќе ви стане јасно

Monopolistite od sabajle do vecer vrtat reklami za tie smesnite paketiti so 15gb so najvisoka cena vo evropa a so mizerna kolicina na internet vo 2018 vo vreme na ful hd (pa i 4k) i 4g tehnologija. Nie sme fakticki minimum 10god nazad so ponudata i naduvani ceni za najmalku 3x sprema standardot. Kolku ukradoa monopolistive od narodot moze da ni pozavidat i najgolemite lopovi i prevaranti. Da zivee monopolot.

По тој основ што полакома и расипана фирма од телеком нема. Сите знаеме кој менталитет се нивните менаџери. Лимити имаат на секој пакет. Можеби уште го нудат адсл пакетот со 30гб.
Мрежата сигурно може да издржи повеќе сообраќај, но зошто телеком да ти дадат повеќе ГБ, тоа се коси со нивните принципи. За нив и ова сега што го нудат е премногу.

Така да телекабел како конкуренција би понудил повеќе интернет.
Адсл со мн помалку од тоа имаат пакети оти толку им држи старата бакарна мрежа, дури и за тие мб комбинираат повеќе парици.
Мобилниот интернет им зависина сите директно од начинот на стигање до базната (оптика, мајкровејв линк) и поврзаноста меѓу кор мрежата и слободните капацитети таму. Ако се гушат на кор тешко да ти даде било кој повеќе нет без да инвестира во ширење на капацитети, или ако на некоја базна стигаат со мајкровејв линкови.

По основ на тоа дека се надувани цените кај Вип и Телеком. Но сепак мислам дека има и мала политика позади целава работа, Телеком да е притиснат за да им ја изнајмат мрежата по помала (читај прифатлива) цена за нормално политички поени. Не сакам да шпекулирам пред официјално да ги извадат понудите но натака ми иде работава. Без разлика, еве и да понудат промоција незнам до 15.1. да има 20-30 гига за некоја ниска цена и види бум сите со истечени договори кај Роби.
Jas mislam deka robi ke ponudi nesto slicno na iliad.it(6/7/8eu= 50gb/so unlimit voice&sms) i ke go srusi monopolot/duopolot na vip i telekom ili bar ke im zeme od start 5~10% korisnici se razbira onie koi nese vrzani so 24m ,a posebno onie koi se pripejd a trosat prosek 300~400den,mesecno
Kako i da e site sme vo iscekuvajne ... ili kese iznenadime ili pak kese razocarame - pa da vidime i pred 2 god, mislevme deka ke bide super so lycamobile ;jaka kompanija vo +20zemji prisutna- pa ne izleze bas taka ....

Jas mislam deka robi ke ponudi nesto slicno na iliad.it(6/7/8eu= 50gb/so unlimit voice&sms) i ke go srusi monopolot/duopolot na vip i telekom ili bar ke im zeme od start 5~10% korisnici se razbira onie koi nese vrzani so 24m ,a posebno onie koi se pripejd a trosat prosek 300~400den,mesecno
Kako i da e site sme vo iscekuvajne ... ili kese iznenadime ili pak kese razocarame - pa da vidime i pred 2 god, mislevme deka ke bide super so lycamobile ;jaka kompanija vo +20zemji prisutna- pa ne izleze bas taka ....

ЛОЛ не, 10gb како некој старт за 10 евра...

Каков маркетиншки и психолошки трик е тоа unlimited data на мобилен. Треба некој ептен болен и очаен да ја користи sim картичката за цицање дата на други уреди.

Проверете си колку трошите месечно, дури и 50gb е апсолутен overkill на денешните потреби.

Да, ама испод 500 ден со 10 гига нема да е...
500den, so 10 gb ja imam odamna .....sto ke mie ako e se isto .....[DOUBLEPOST=1545147670][/DOUBLEPOST]
Каков маркетиншки и психолошки трик е тоа unlimited data на мобилен. Треба некој ептен болен и очаен да ја користи sim картичката за цицање дата на други уреди.

Проверете си колку трошите месечно, дури и 50gb е апсолутен overkill на денешните потреби.
neograniceno ama brzinata sigurno ke bide ogranicena...inaku pojde jabana baznata stanica, 50 gb e duri i povejke od dovolno .....osvem ako nego koristis kako hotspot telefonot.[DOUBLEPOST=1545147747][/DOUBLEPOST]
Зависи со која брзина е.
ako e neogranicen vo'' GB paketot sigurno ke bide ogranicena brzinata ili ke imas 3g samo

Zosto trik? Uste da dadat opcija so klon sim karticka na istiot broj ko so ima na zapad so nekoja mesecna doplata, zimas lte modem i doma gi frlas site kabli i koaksijalni i opticki u kontejner.
Toa e idninata, sve bezicno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom