ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Telekabel mozese da bjde najdobriot i najrasprostranetiot operator vo drzavava i plus nasa makedonska kompanija no ne ulozuvaat u novi tehnologii a niti vo ovie koi vekje gi imaat poleka poleka propagjaat i ubrzuvaat

Telekabel mozese da bjde najdobriot i najrasprostranetiot operator vo drzavava i plus nasa makedonska kompanija no ne ulozuvaat u novi tehnologii a niti vo ovie koi vekje gi imaat poleka poleka propagjaat i ubrzuvaat
Ama toa mozesee.! e najjako vo muabetov, mozese ama nee.! Dodeka im gi davame parite na stranci, tk domasna firma, preku telekom a vo telekom ima % i drzavata pa taka nasite pari ke se vrtat vo krug,i ke se investira ama ovie ne.! vikaat davajtegi parite na Duopolot De/At.!

Ako jas gi pravev paketite ke gi napravev spored potrebite na eden prosecen korisnik i ke imase makedonskava kompanija najgolem naliv na korisnici. Ako vlozuvaa pravilno vo optikata ke imaa dosega najrasprostraneta opticka mreza vo Makedonija, ama ne ne mu se investiralo vo mojot region i da podnesel gradonacalnikot baranje. Sms porakite ako na nekoj ne mu se potrebni, sepak treba da gi ima vo paketite. Spored nekolku negativni mislenja zakluciv deka operatorov ne vlozuvaat mnogu i vo mobilnata i deka odat vo nadolna linija i spored eden izvestaj imaat negde ~1% od vkupnata baza na korisnici na mobilna telefonija.

Ako jas gi pravev paketite ke gi napravev spored potrebite na eden prosecen korisnik i ke imase makedonskava kompanija najgolem naliv na korisnici. Ako vlozuvaa pravilno vo optikata ke imaa dosega najrasprostraneta opticka mreza vo Makedonija, ama ne ne mu se investiralo vo mojot region i da podnesel gradonacalnikot baranje. Sms porakite ako na nekoj ne mu se potrebni, sepak treba da gi ima vo paketite. Spored nekolku negativni mislenja zakluciv deka operatorov ne vlozuvaat mnogu i vo mobilnata i deka odat vo nadolna linija i spored eden izvestaj imaat negde ~1% od vkupnata baza na korisnici na mobilna telefonija.
eve jas ke ti kazam kolku imaat pretplatnici od 2ri kvartal 2022
od 1.932608 imaat 1.20% ili edvaj 23 000 broevi za 4godini rabota 074!
lycamobile ima 3.20% ili skoro 62 000 sim / Green ima 0.20% okolu 2000 sim
telekom 915 000 sim
A1 930 000 sim
toklu e pazarot nas ....
da sakase Tk,mozese mnogu da napravi
pa videte semeen paket 2500mkd 20gb za 4 broevi ?? aloo ova lici kako ponuda od pred 10godini ...
moralo vo toj paket da bidi 150/150? ne moralo , mozi i optika 50/50.

soodveten paket bi bil spored mene
tv ete do 4tv davaat ok / internet 50/50 optika ako e docsis 50/5mbps dodeka pustat optika
mobilna za 500mkd 15gb povici + sms ...
ova bi bilo 1500mkd za sekoj sleden mobilen br na ova kombo namesto 500mkd da ima popust 150mkd da bidi 1500+350+350+350*ova neka bidi kako opcija za port in sekade vo svetot e vaka !
so 4 mobilni bi izleglo 2550
3broevi 2200 tv i net ova sekoj ke moze da go kupi ...

Ova e za @MALINOV.A
Eve zosto ne mozam na Tk,
Ovie 173sms se od 26.09 do denes bidejki vecer presmetkovniot period se resetira,
173x3 =519mkd i 500 pretplata
Nad 1000ka, ne fala mene pretplata bez sms ne mi vrsi rabota... Znaci na neceli 300min razgovor imam +170sms
Dodusa imam broj i od lyca...

Attachments

• Screenshot_20221025_180350.jpg
    Screenshot_20221025_180350.jpg
    76,1 KB · Прегледи: 13
Ova e za @MALINOV.A
Eve zosto ne mozam na Tk,
Ovie 173sms se od 26.09 do denes bidejki vecer presmetkovniot period se resetira,
173x3 =519mkd i 500 pretplata
Nad 1000ka, ne fala mene pretplata bez sms ne mi vrsi rabota... Znaci na neceli 300min razgovor imam +170sms
Dodusa imam broj i od lyca...
Jas vo cetvrtok odam na Telekom promotivno nudat 100gb sea, pa da iskoristam i telefon da zemam.
Samo da kazam ne se lazete nekoj da zema od ovie novite T Phone i T Phone Pro najgolemoto sranje so go imam videno.

Jas vo cetvrtok odam na Telekom promotivno nudat 100gb sea, pa da iskoristam i telefon da zemam.
Samo da kazam ne se lazete nekoj da zema od ovie novite T Phone i T Phone Pro najgolemoto sranje so go imam videno.
Toa se znae deka se nekoj zaostanati zte, tcl i slicni na niv realme itn...
E taka za 100gb e druga pesna...
Ako sakas na Green imas 50+50gb za 599mkd.

Nemozam na green poso nemaat ovde zastapnik, a mi treba nov telefon gledam deka iphone 11 kaj A1 e poskap od Telekom taka da od Telekom odam
Ako odi, tvoj izbor, za mene se sto e nad 10€ pretplata e bezvrska frleni pari...
A toa so telefonite e golema finta eve samo edna mala digresija ke plajkas 24x1000 toa se 24k +ke plajkas za telefonot rata i 24m si vrzan kako kuce za drvo, ajde sega vaka
Na lyca paketot 22gb e 4000mkd 12 meseci+12/ 8000mkd do 24k ti ostanuvaat 16 000 mkd, + ti ke doplajkas za telefonot +24m i ke ti dojdi 20 000 mkd za 20k, ke si kupis kakov sakas telefon.... Ama i nema da bides vrzan 24m,ako ne ti cini po 4/5/7meseci odi na dr, operator taa sloboda ja ima samo na lyca, Tk i a1 sim paketite....
Taa sloboda ne se doplajka so nikoi pari na svetot...

Последно уредено:
Па сега плаќам 1380 ден оптички интернет 40/40 плус ги гледам сите можни пакети од кои и некои непотребни како Пинк пакетот и ХХЛ кои не можам да ги откажам, а овде ќе плаќам 1050 денари за оптички интернет 150/150 и ќе ги имам арените, без глупавите пакети Пинк и Ххл. Единствена замерка кај Телекабел е што ги нема сите национални канали во ХД.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom