ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Ама чешит сте со муабетов. Бидете среќни што и овие два ги имаме, кој луд ќе истреси 50+ милиони за да гради инфраструктура од ново во ваква вукојебина?
I ti si vo pravo do nekade, no muabetot bese deka ne bese moralno da vleguva 3tiMNO, bidejki toj si go imase One i imase dobra infrastruktura i mreza, ne trebase dase dozvoli dase spojuva so vip!

I ti si vo pravo do nekade, no muabetot bese deka ne bese moralno da vleguva 3tiMNO, bidejki toj si go imase One i imase dobra infrastruktura i mreza, ne trebase dase dozvoli dase spojuva so vip!
Се споија оти ги изеде пазарот, не ради нешто друго.

Се споија оти ги изеде пазарот, не ради нешто друго.
Imase pazar za site...ama se mn,lakomi ako napravat profit godisno 2/3/4 milioni /sakaat sledna godina da dupliraat ..toa dovede do Momentalen Monopol...koj e zakiten so 3Mvno koi se kako prodolzena raka na duopolot edinstveno tuka malce otskoknuva lycamobile-bidejki e internacionalna kompanija prisutna vo+20drzavi na site kontinenti i si pravi paketi/promocii kako ke mu tekne na momenti odi i so zaguba ali ima od kaj da pokrie bidejki vo centralata (Anglija- bev znam,imav lyca br, tamu rabotat najdobro od site mvno, a gi ima +20))

Imase pazar za site...ama se mn,lakomi ako napravat profit godisno 2/3/4 milioni /sakaat sledna godina da dupliraat ..toa dovede do Momentalen Monopol...koj e zakiten so 3Mvno koi se kako prodolzena raka na duopolot edinstveno tuka malce otskoknuva lycamobile-bidejki e internacionalna kompanija prisutna vo+20drzavi na site kontinenti i si pravi paketi/promocii kako ke mu tekne na momenti odi i so zaguba ali ima od kaj da pokrie bidejki vo centralata (Anglija- bev znam,imav lyca br, tamu rabotat najdobro od site mvno, a gi ima +20))
Ти колку мислиш дека треба да биде профитот на инвестиција од 80тина милиони? Еве ти ако си газда и си инвестирал во некоја држава 50-100милиони евра, со колкава заработка би бил среќен?

Пазарот е тиња, кај мобилна ти гарантирам дека уште не се почнати да заработуваат со 4г, а треба да се префрлат на 5г поради што мора да ги врзат сите базни на оптика + да интервенираат на базните ради статиката и потешките антени, а кај фискна не вреди ни да дискутираме, само да ги вратат парите ќе им требаат по 15-20 години од денот на градба (зборувам за големите, за малите каубојски оператори каде 99% е на диво + ефтина опрема ситуацијата со ќарот е обратна).

Имаат и мобилна апликација Moj Telekabel
Малку е глупичка али ок

Здраво дечки.
Веќе јас и моите сме доста време преплатени на Телекабел, но од лани па до сега почна често да ми се појавува проблем. Често кога ќе зборам со некого на телефон, или одеднаш ќе секне звукот(сред разговор) или па кога некој ќе ми крене на повик, веднаш ништо не се слуша(најчесто се овие 2 случаеви).
Си помислив дека е некој хардверски проблем(пр. расипана антена), но и сестра ми ми спомна дека ова често и се дешавало, како и некои другари кои исто така се преплатени на Телекабел.
Дали на некој друг му се има десено нешто вакво ? (ме интересира дали е до Телекабел, бидејќи преку глава ми е од ова)

Здраво дечки.
Веќе јас и моите сме доста време преплатени на Телекабел, но од лани па до сега почна често да ми се појавува проблем. Често кога ќе зборам со некого на телефон, или одеднаш ќе секне звукот(сред разговор) или па кога некој ќе ми крене на повик, веднаш ништо не се слуша(најчесто се овие 2 случаеви).
Си помислив дека е некој хардверски проблем(пр. расипана антена), но и сестра ми ми спомна дека ова често и се дешавало, како и некои другари кои исто така се преплатени на Телекабел.
Дали на некој друг му се има десено нешто вакво ? (ме интересира дали е до Телекабел, бидејќи преку глава ми е од ова)
Problemot e vo Tk, bidejki se so limitiran pristap do mrezata 294.01 odnosno telekom,(i poradi toa internet brzinata im e limitirana na 50~60mbps/ so 30up)i koga vo toj daden moment koga iniciras povik ako na baznata preku koja se prosleduva siginalot do tvojot mobilen baznata e poopteretena ima prioritet Telekom korisnici, site ostanati se na posledna dupka na kavalot....
kaj A1 toa e druga prikazna green mobile i Lycamobile imaat sheare bandwing nema prioritetni korisnici dali se a1 dali green mobile dali lycamobile. site imaat isti status....( pred 10tina dena imav nov mobilen(dual sim) pa malku se igrav so sim od a1 i lyca imase ista brzina speedtest 100~115mbps so up- 50~55mbps)i na ednata i na drugata sim
i poradi toa problemot kaj TK e od 10 povici 1 ili e preku eden den itn... toa nee konstantno...
btw problemot go imaaat od samiot pocetok na rabota i ne go resavaat steta ...

Screenshot_20210423-211811_Speedtest.jpgScreenshot_20210423-211803_Speedtest.jpg
Нема врска, ова е 4G нивно иста локација затворен простор.

Друже, гарант зависи кој пакет го имаш и кое време ја имаш мерено брзината(овде ко што гредам во 21:18h си мерел).
Скриншотот е тогаш, едниот е 3 наутро другиот поспориот во 4 попладне.
Автоматски споено мислење:

Друже, гарант зависи кој пакет го имаш и кое време ја имаш мерено брзината(овде ко што гредам во 21:18h си мерел).
Screenshot_20210424-154512_Speedtest.jpg
Еве и сега во моментов, иста локација како и тие погоре. Локација Скопје Карпош 3.

Овие ќе ги мењаат пакетиве? Со 10гб и без смс е глупо плус сеуште на работи ЈСП билет

Se dodeka namame tret mobilen operator so svoja cenovna nezavisna politika ( A NE VIRTUELEN KAKO TELEKABEL ) od drug operator cenite ke bidat visoki odnosno ne se realni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom