Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Pred 3-4 dena se javuvam u 4 i pol sabajle na tehnickata podrska na telekabel i veke u 2 i pol popladne me budat i mi stavija opticki kabel. Ja i vikam deka konecno mi treba dobar upload i drugarceto mi vika ke se jave da kaze da mi pustat 10 mbita poveke upload :D
Taka da ovie 3-4 dena stabilnosta si e super.
Za 600 den od vakov internet sum nogu zadovolen.
Inace deckite mi kazaa deka na esen ke pustat optika i na televizijata, a dali pred ili posle nova godina i mobilen operator ke stanuvaat. Aj konecno da dobieme tret mobilen opetator...
Speed test.jpg

Pred 3-4 dena se javuvam u 4 i pol sabajle na tehnickata podrska na telekabel i veke u 2 i pol popladne me budat i mi stavija opticki kabel. Ja i vikam deka konecno mi treba dobar upload i drugarceto mi vika ke se jave da kaze da mi pustat 10 mbita poveke upload :D
Taka da ovie 3-4 dena stabilnosta si e super.
Za 600 den od vakov internet sum nogu zadovolen.
Inace deckite mi kazaa deka na esen ke pustat optika i na televizijata, a dali pred ili posle nova godina i mobilen operator ke stanuvaat. Aj konecno da dobieme tret mobilen opetator...
Прегледај го приврзокот 192794
Оптика на телевизија? Валда IPTV како Телеком и Неотел? Well well well, за ова да го направат поприлично ќе треба да работат.

Оптика на телевизија? Валда IPTV како Телеком и Неотел? Well well well, за ова да го направат поприлично ќе треба да работат.
Pa cim sprovedoa optika za internet po banderite, ke sprovedat i za TV.

Za fudbal brzinata nema vrska. I nogu mala brzina e dovolna. Toa ima vrska servero kouku nude.
А што ако серверо нуде ФХД стрим?
Брзината и тоа како има врска. Посебно за фудбал. ИПТВ гледам веќе две три години и можам од искуство да кажам дека за СД стрим доволни се 3-4 мбит у сек. За ХД ти требаат минимум 7-8 а за ФХД стрим барем 10. Е сеа важен е и пингот. Сум приметил дека ако пингот е поголем од 15-20 и при добра брзина стримот сецка. Многу работи имаат влијание, не е само брзината на нетот.

Брзината и тоа како има врска. Посебно за фудбал. ИПТВ гледам веќе две три години и можам од искуство да кажам дека за СД стрим доволни се 3-4 мбит у сек. За ХД ти требаат минимум 7-8 а за ФХД стрим барем 10. Е сеа важен е и пингот. Сум приметил дека ако пингот е поголем од 15-20 и при добра брзина стримот сецка. Многу работи имаат влијание, не е само брзината на нетот.
Epa jebem li ga, do tuouku ne se razbiram. Ama znam deka na eden server dali ke secka zavise i kouku dusi se zakaceni u taj moment...

обично има секунда две бафер, се полни однапред, така да пингот не треба да влијае. ако сецка може и до серверот да е, слаб проток да има.

Прашува затоа што сакам да ставам оптички 40/40,има добри страни што нудат фхд стрим на фудбал затоа прашувам дали пак ке сецка сликата?.

Прашува затоа што сакам да ставам оптички 40/40,има добри страни што нудат фхд стрим на фудбал затоа прашувам дали пак ке сецка сликата?.

Од страна на Телекабел ќе имаш брз интернет и нема да сецка, ама зависи и од другата страна, ако е серверот стабилен ќе немаш проблеми.

Sho ti treba 40/40? 20/30 e sasvim dovolno. Inace djabe ke plakjas 900 den razlika.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom