Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Mi se javija ke dojdat denes za opticki da mi stavat.

Vredi li 40/40 ili dobar upgrade e 20/20 od kabelskiot 15/1?

Znam da bidam nekad heavy user, trosev ~400gb voglavno za filmovi i sega sakam da imam i upload.

Baska togas na pc samo i 2 mobilni, sega 2 laptopi i dva mobilni ke ima plus na mrezata.

Znam da bidam nekad heavy user, trosev ~400gb voglavno za filmovi i sega sakam da imam i upload.

Baska togas na pc samo i 2 mobilni, sega 2 laptopi i dva mobilni ke ima plus na mrezata.
Вреди 40 ја го користам тој пакет веќе година дена ама ако ме ти се даваат 500 + тогаш можеш и на 20

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Колку е месечно 20/20?

• Ми се допаѓа

И ја сум на 40/40 и сум супер задоволен. Колку време чекаше да дојдат да ти наместат?

• Ми се допаѓа
И ја сум на 40/40 и сум супер задоволен. Колку време чекаше да дојдат да ти наместат?

Od strumica sum, se javiv pred 2 meseci i mi rekoa deka uste nemaat stignato so kabli kaj mene pa pred nekoj den sami mi se javija dali uste sakam. Denes me pustile, 20/20. Ali stom smenile nova oprema (kabel i modem) pretpostavuvam lesno moze da se prefrlam nekad ako sakam 40/40.

Od strumica sum, se javiv pred 2 meseci i mi rekoa deka uste nemaat stignato so kabli kaj mene pa pred nekoj den sami mi se javija dali uste sakam. Denes me pustile, 20/20. Ali stom smenile nova oprema (kabel i modem) pretpostavuvam lesno moze da se prefrlam nekad ako sakam 40/40.
Кога сакаш можеш да се префрлиш на друг пакет нема веза тоа со кабли иста е опремата и за 20,40,100 и 1000 од централа ти ја пуштаат брзината

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Јас се префрлив од 40/40 на 20/20 и бољи е 100 пати. Со 40/40 само фрлаш паричка кај никаквеци како Телекабел.

дали сте задоволни од стабилноста на оптичкиот интернет?
@Mac Razor @wot @haCk0r

Direktnata linija na desktop da, ama koga ke zakacev mobilni i laptopi se zbunuvase cel internet.
3 minuti imase 3 nemase. Cela nedela so toa se ebavav. Dva pati idea, i mi vikaat ili nekoj mobillen prai problem ili ruterot, a smeniv 2 ruteri nov netis i linksys koi rabotea na kabelskiot... vika od nas optickiot e okej. Morav da vikam drugarce da se ubieme testirajki i imase loss od nivna strana, random onaka.

Stabilen e tek od vcera, dva dena bez da padne, pa ke vidime... izgleda se oprai :D

• Ми се допаѓа
Reactions: dwa
Direktnata linija na desktop da, ama koga ke zakacev mobilni i laptopi se zbunuvase cel internet.
3 minuti imase 3 nemase. Cela nedela so toa se ebavav. Dva pati idea, i mi vikaat ili nekoj mobillen prai problem ili ruterot, a smeniv 2 ruteri nov netis i linksys koi rabotea na kabelskiot... vika od nas optickiot e okej. Morav da vikam drugarce da se ubieme testirajki i imase loss od nivna strana, random onaka.

Stabilen e tek od vcera, dva dena bez da padne, pa ke vidime... izgleda se oprai :D
Јас сум на телеком моментално ама размислувам да се префрлам на телекабел, очекувам не толку стабилен нет како од телеком ама брзината ќе биде многу подобра

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

дали сте задоволни од стабилноста на оптичкиот интернет?
@Mac Razor @wot @haCk0r

Да стабилен е моментално телекабел го имаат најстабилниот оптички интернет од сите оператори

• Ми се допаѓа
Reactions: dwa
Za stabilnost Telekabel se ok, ima ponekad prekini ama generalno ok. Sto se odnesuva do pogore problemite so Ruter, i jas imav na pocetokot mal problem a imam najdobar brend - Linksys koj e dual band, a sve ostalo e smrdlivo gjubre poput D-link, TP i Tenda. Zatoa cicko Wot procepkaj malce po net za Linksys, ne sekogas Channel i width e na Auto ;). I za tvoe dobro, nikad ne gi vikaj Telekabel poso se pacienti, i ne sobiraj drugari po doma za da testirate procent na alkohol vo zlaten dab, poso na kraj ke zaklucite deka ima loss od nivna strana, random onaka!!! Pozdravista

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom