Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Drugar vo pravo si moja greska ... ne bilo 0.1 tuko od 0~2 se dvizi no 90% stoi 0~1- Taka pokazuva na tv-vo siginal infoo
Signal Strenght-100
BitErrorLevel-0~2

inaku eve zosto smeniv operator(vidi slika so fudbalot) da vidite kako go gledav na vecer svetskoto***zivci iskinav toj eror level odese i do 700~800--,4 meseci ne mozea da napravat dtv na vecer postojano imase problemi,zatoa pisav deka do sega imam pozitivni impresii so TK !
Не сакам да те малтретирам, ама доколку имаш можност те молам направи скрин-шот од Спорт Клуб 1. :oops:

Е сега дали HD каналите се навистина во HD, или само да пишува HD?[DOUBLEPOST=1407618177][/DOUBLEPOST]Како ли само си ги трпел Кабелнет, јака ти душа.

Vaka sega; hd se slednive kanali HD=8 ne samo znakce hd da ima;
Mrt1=1080i
Mrt2=1080i
Sobraniski=1080i
Sitel=1080i
LuxeTv=1080i
ZdfHd=720p
ArteHd=720p
ViasatNatureHistory=720p
a ostanatite se 576i-sd-16:9
eve spoiv nekolku sliki no ne znam kolku se gleda

Attachments

• rsz_index.jpg
    rsz_index.jpg
    314,2 KB · Прегледи: 37
Mrt1=1080i
Mrt2=1080i
Sobraniski=1080i
Sitel=1080i
LuxeTv=1080i
ZdfHd=720p
ArteHd=720p
ViasatNatureHistory=720p
Ја пуштија мрт 2 и собраниски во HD ?

Изгледа ова само во Прилеп ако не се лажам, на страната нивна воопшто и нема за Прилеп фреквенции и канали(ни за аналогна,ни за дигитална).

Mrt1=1080i
Mrt2=1080i
Sobraniski=1080i
Sitel=1080i
LuxeTv=1080i
ZdfHd=720p
ArteHd=720p
ViasatNatureHistory=720p
Фала пријателе за СК1 и останатите. А интернет имаш од ТК?

Изгледа ова само во Прилеп ако не се лажам, на страната нивна воопшто и нема за Прилеп фреквенции и канали(ни за аналогна,ни за дигитална).

Na stranata da tocno e nema nikakvi informacii ni za kanali,ni frekfencii samo vo cenovnikot za tv go ima Prilep,eve edna slika od Mrt-kanalite,inaku internet od Tk- od naredniot mesec ovoj mesec sum uste na kds dogovorot mie do 24 septemvri*

Mene drugo me interesira gledam na stranataod TK, vo soopstenia stoi deka od Oktomvri site godini nanazad imalo novini vo internetot-pa me interesira dali i od ovoj 1vi Oktomvri ke ima pogolemi brzini?
Nekolku strani ponazad Bidikov,nesto najavi.....ili bar jas taka razbrav : )

Attachments

• rsz_1in1.jpg
    rsz_1in1.jpg
    141,4 KB · Прегледи: 23
Na stranata da tocno e nema nikakvi informacii ni za kanali,ni frekfencii samo vo cenovnikot za tv go ima Prilep,eve edna slika od Mrt-kanalite,inaku internet od Tk- od naredniot mesec ovoj mesec sum uste na kds dogovorot mie do 24 septemvri*

Mene drugo me interesira gledam na stranataod TK, vo soopstenia stoi deka od Oktomvri site godini nanazad imalo novini vo internetot-pa me interesira dali i od ovoj 1vi Oktomvri ke ima pogolemi brzini?
Nekolku strani ponazad Bidikov,nesto najavi.....ili bar jas taka razbrav : )
Е тоа ќе видиме.

Дали мене ми се чини или има некаков лимит на download брзината на торенти?Последните 3 дена не ми качува повеќе од 1,3 мбпс? Едноставно стои на таа брзина и не мрда повеќе

Проверено, на реон Скопје уште ги немаат пуштено МРТ 2 и Собраниски во висока резолуција. Него, вчера баш разгледував како стојат работите со понуда на телевизија и интернет во регионов, и конкретно ми падна во очи компанијава од линкот во прилог. Она што приметив е дека покрај понудата од повеќе канали споредено со нашите оператори (бројчано) и каналите во висока резулуција се каде-каде повеќе застапени (кај нас сеуште се движат до 5 со исклучок близу што нуди над 10 ми се чини). Поентата на муабетот ми е дека пазарот уште ни е на примитивно ниво споредено со она што се нуди во регионот т.е. плаќаме многу за просечна услуга, притоа да не ги земаме земјите од западна Европа. Дури и Телеком кај нас во споредба со овие изгледа смешно, а пробуваат да се продадат како компанија со најдобра понуда во државата (имаат 3 HD канали, МРТ АЛФА и Сител). Телекабел во овој поглед мислам дека се коректни, бидејќи HD каналите ги нудат бесплатно, а и дигиталните се без дополнителна претплата - али сепак уште треба да се работи.

Линкот во прилог : http://www.sbb.rs/D3+digitalna+televizija/5487/Raspored+kanala.shtml/nav_start=0/nav_start2=0

Извинете за off topic ама мислам дека помага во дискусијата.

Дефинитивно брзината е смалена....знае некој нешто повеќе?

Дефинитивно брзината е смалена....знае некој нешто повеќе?
Ah.....namesto da odime nagore,nie sleguvame,nisto od biznisot TK.napravi povejke testovi i kon nivniot server,vo razlicen period,danee ima problem na tvoj reon, neka postiraat i drugi speedtest

Ајде тестирајте од Скопје, со сервер на ТК.

3682020251.png

ПП
За на торент нема гајле кај мене... единствена голема замерка ми е за страни што ги отворам за прв пат не ги лоадира на прва. Се дури не се кешираат иде бавно упм...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom