Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Според сликите, мислам дека и двата канали не се во ХД :oops:
Нека ме поправи некој, но логоата на двата канали кога се (беа) во ХД јасно и пишуваше :unsure:

Според сликите, мислам дека и двата канали не се во ХД :oops:
Нека ме поправи некој, но логоата на двата канали кога се (беа) во ХД јасно и пишуваше :unsure:

Да не се ХД а и што толку ја тупите дали се ХД нека стисне инфо и ке го види детали за сигналот дали е 1080 или е 576

Да не се ХД а и што толку ја тупите дали се ХД нека стисне инфо и ке го види детали за сигналот дали е 1080 или е 576
na koe info da stisnam - gledas na slikata pisuva no info avaliable ***
a isto e i na sitel i na mtv1 nema dopolnitelni informacii*zs,ne znam mozebi e do televizorot a mozi i nesto dr,da e

na koe info da stisnam - gledas na slikata pisuva no info avaliable ***
a isto e i na sitel i na mtv1 nema dopolnitelni informacii*zs,ne znam mozebi e do televizorot a mozi i nesto dr,da e

Скоро на сите телевизори има ифно за каналот каков е сигналот дали е дигитален или е ХД

Скоро на сите телевизори има ифно за каналот каков е сигналот дали е дигитален или е ХД
Drugar ima ne velam ne no na ovoj favorit nema,na grundigot,nema pretplata za site dtv kanali samo 60,i tamu e samo mtv1-toa e na kabelnet,a jas bidejki ne sum povejke naKds(sega sum Telekabel) ne mozam da vidam na mojot samsung,kaj mene ima infoo na samoto menuvajne na kanalite*
Temava veke premina vo druga diskusija-mislam adminite deka keni zamerat......
Tolku od mene ne mozam nisto povejke da proveram ili vidam da spodelam

Последниве недела дена интернетот на телекабел ми паѓа еднаш до два пати во денот. По рестартирање на модемот за неколку минути се е ок. Претпоставував дека е до временскиве непогоди и громовите, но се случува да падне конекцијата и кога е мирно надвор. Дали некој друг има вакви проблеми последниве недела две или е до мојов модем и регион(Капиштец)?

Последниве недела дена интернетот на телекабел ми паѓа еднаш до два пати во денот. По рестартирање на модемот за неколку минути се е ок. Претпоставував дека е до временскиве непогоди и громовите, но се случува да падне конекцијата и кога е мирно надвор. Дали некој друг има вакви проблеми последниве недела две или е до мојов модем и регион(Капиштец)?
Што модем имаш? Motorola?

Да, го имам модемот веќе неколку години.
Ајде во Search полето на твојот интернет пребарувач внеси 192.168.100.1 и притисни Enter, и откако ќе ти се отвори страната кликни на Signal (од левата страна) и пиши ги параметрите кои ќе ти ги даде (овде на форумот) .

Ајде во Search полето на твојот интернет пребарувач внеси 192.168.100.1 и притисни Enter, и откако ќе ти се отвори страната кликни на Signal (од левата страна) и пиши ги параметрите кои ќе ти ги даде (овде на форумот) .
DownstreamValue
Frequency554000000 Hz
Signal To Noise Ratio37.8 dB
Power Level-7.6 dBmV
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

UpstreamValue
Channel ID2
Frequency54000000 Hz
Power52.2 dBmV

Преслаб Downstream. И јас имав ваков проблем (иако сум на Близу). Вака сега: Downstream-от треба да биде од 0 до 5 dBmV. Јас имав прејак Downstream, им се јавив и дојдоа и ми го подесија и од тогаш никаков проблем. Е сега ми кажаа и дека овие Motorola се почувствителни на осцилации во сигналот (прејак/преслаб). Па тогаш и ми го сменија со Thomson, и буквакно, никаков проблем. Рекоа, ако пак имам проблем со сигналот, да им се јавам.

Така да мој совет јави им се, пријави дека имаш проблем со нетот, и ќе дојдат, и ќе средат. 5 минути работа. Ништо повеќе, ништо помалку. :);)

ne znam sto ke kazat i drygite ama jas mislam deka treba da gi zamenat ovie modemi so nekoi ponovi,,bar sega ima izbor inaku ovie se od 2004godina---
http://www.secable.com/S_pdf/sb5101.pdf
Точно. Технологијата напреднува. Како што во централа прават Upgrade на системот, така и кај корисниците мора да прават Upgrade, односно поставување на филтри, нови модеми... Моментално кажете што сакате, ама овие Cisco се најдобри.

Точно. Технологијата напреднува. Како што во централа прават Upgrade на системот, така и кај корисниците мора да прават Upgrade, односно поставување на филтри, нови модеми... Моментално кажете што сакате, ама овие Cisco се најдобри.

Во Близу донесоа модеми со рутер и wi fi вграден а овие ништо....незнам :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom