Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Јас живеам во стариот дел на дузлакот кај лулашките не во дивите градби,а ти ако газеш во кал тоа е друга работа.

Иначе јас живеам кај Туш, а независно у кој дел на дузлако си, дузлак си е дузлак, никој оператор неќе да си има проблеми со вас :)

Момци што зборите вие бе? Кај ви е ова? Што регистерски таблички имате? :P

Момци што зборите вие бе? Кај ви е ова? Што регистерски таблички имате? :P

Дузлачки рид у Штип на гугл мапс координати 41.750112,22.207015 , тоа е подобрио дел кај шо е дечкото иначе тај полошио дел е дивоградби и роми, крадат струја, вода ...
и ЕВН да може ке се откаже од там, а не да пуштат оптика :)

Сервер Телекабел, интерен:
3124733058.png

Сервер T-Home, екстерен:
3124735560.png

Странициве тешко некако ми се отвараат вечерва, до ладното ќе да е - сите седнати по дома сурфаат, али пак, далеку е од лошо, добро е.

@ bidikov
Иста личност, дечкото од штип, ја козле... Далечни братучеди можеби од 8мо колено па затоа слично мислење имаме...
А за култура, кој колку заслужил, толку ќе си добие, а ТК не заслужиле ни грам култура, и нема да ја добијат од мене додека јас не добијам од нив.
Едини начин со нив да си добијам тоа за кое плаќам како и секој во државава, било преку лепење приговори и расправање со месеци.
И едина причина што не сум сменил оператор е дека моите дома не користат фиксен, па не им се исплати т-хоме, и дека во козле нема blizo.
Еден спидтест од 150 во месецов ми бил 15 мбита после приговор и тоа значи дека лажам за проблеми со интернетот?
Гледај си назад постови од луѓе со исти проблеми, можеби сите лажат како мене или сите јузери се мои можеби.. (n)

Kaj sto plakjate najeftin internet i se zalite ?
idete na t-lopovite i tamu plakjajte si po 2000 denari sekoj mesec,baska dogovor 2 godini.

Kaj sto plakjate najeftin internet i se zalite ?
idete na t-lopovite i tamu plakjajte si po 2000 denari sekoj mesec,baska dogovor 2 godini.

Што има врска дали е најефтин или не, тие самите се фалат со брзината која ја нудат на коминтентите а не ја исполнуваат. Може да кажам дека во просек сега е полошо кај мене од времето пред да ја наголемат брзината. Луѓето само си го бараат она што фирмата им го кажува дека го нуди за тие пари. Еве, за тоа што нема договор и што ги даваат Спорт клуб каналите без доплата од мене имаат пофалба,

Сервер Телекабел, интерен:
3124733058.png

Сервер T-Home, екстерен:
3124735560.png

Странициве тешко некако ми се отвараат вечерва, до ладното ќе да е - сите седнати по дома сурфаат, али пак, далеку е од лошо, добро е.
Изгледа дека во случајов не било исклучително до оптовареност, туку друг проблем на CMTS страна.
Мислам дека сега е океј, но нема да пребрзувам со заклучоци.
Кон Телекабел:
3126787566.png

Кон T-Home:
3126791749.png

Edit: Проблемот сеуште не е решен, пак кајгана не можам да отворам ко што треба, пак пукаат конекции, пак загуба на пакети.

Се вратив на Телекабел пред некој ден со КТВ+ИНТ+ТЕЛ и за сега е добро, за натаму ќе видиме.:)(y)

Пред две години Телекабел за мене беа катастрофа неможев Мирц да отворам недајбоже Гугл или нешто посложено. Сега константно си е вака. Некогаш вечерно време кога сите гледаат Фатмаѓул на интернет знае да падне брзината али не како порано. Сепак можам да стримувам и слично. Гуд џоб

Здраво сакам да ставам интернет на телекабел а и телевизија дали има некој да ми каже каков им е интернетот и телевизијата
--- надополнето: 2 декември 2013 во 20:28 ---
Здраво сакам да ставам интернет на телекабел а и телевизија дали има некој да ми каже каков им е интернетот и телевизијата

--- надополнето: 2 декември 2013 во 20:28 ---

sranje e netot osobeno navecer od 18h pa se do 24h, osven ako ne si sreknik pa vo tvojot reon da e stabilen. Pod sranje podrazbiram brzini od 2-3 mbps a nekogas i pomali vo ovoj vremenski interval sto ti go navedov. Za tv se super (digitalna) za 350 den imas se sto ti treba (recisi). odlicni sliki i zvuk. E sega koa ne ti treba mnogu brz internet togas stavi si telekabel

Odlicen e internetot od Telekabel. Komsijata moj darezliv ima Wifi i na negoviot net sum.
Top e.
Baska besplatno mi e.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom