Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Не им се јавив и незнам за никаков вирус, немаше соопштение на сајтот, ај ако не те мрзи објасни ми подобро за што станува збор :)

Мене не ми е јасно како ова не ти јасно :). Сега ќе ти објаснам за да ти стане појасно од јасно.
Ако си во дел од СК кај што е оптоварена мрежата, автоматски после 17 саат ти се пушта оној вирусот со непознато име и ти ја јаде брзината на download и upload без да ти троши нет. Само од техничка во СК знаат како се вика и ти закажуваат божемствена екипа за да ти го среди од кај нив некако тајно (се трудат ама се уште не нашле соодветен антивирус за да го средат).
Ако вртиш во Штип ќе ти кажат дека е оптоварена мрежата кај тебе ама се работело на неа.
Иако три месеци ја растереруваат, сепак до крај на месецов ќе била средена :tapp: .
Еве на пример кај мене се уште не се пуштил вирусот дека е 13 и пол саат.

Па можеш да видиш од другите мои постови поназад дека апла ме јаде тоа вирусот после 17 часот.
Батали ти оптики скинати, до вирусов е целата галама :coffee: .

Мене не ми е јасно како ова не ти јасно :). Сега ќе ти објаснам за да ти стане појасно од јасно.
Ако си во дел од СК кај што е оптоварена мрежата, автоматски после 17 саат ти се пушта оној вирусот со непознато име и ти ја јаде брзината на download и upload без да ти троши нет. Само од техничка во СК знаат како се вика и ти закажуваат божемствена екипа за да ти го среди од кај нив некако тајно (се трудат ама се уште не нашле соодветен антивирус за да го средат).
Ако вртиш во Штип ќе ти кажат дека е оптоварена мрежата кај тебе ама се работело на неа.
Иако три месеци ја растереруваат, сепак до крај на месецов ќе била средена :tapp: .
Еве на пример кај мене се уште не се пуштил вирусот дека е 13 и пол саат.

Па можеш да видиш од другите мои постови поназад дека апла ме јаде тоа вирусот после 17 часот.
Батали ти оптики скинати, до вирусов е целата галама :coffee: .
Баш забележав, сабајле во 11 беше супер со 10-15 пинг а сега преку 200 качува.:mad:

Баш забележав, сабајле во 11 беше супер со 10-15 пинг а сега преку 200 качува.:mad:

Ete...te stignal magicniot virus. Poradi nivna takva inteligentna zabeleska pred 5 god go formatirav PC za dzabe, neznaejki deka toa go vikaat kako dobar den. Najposetno se javiv da prijavam problem, toj mi vika imas virus, napraiv scan sve komplet, od virus ni traga ni glas i pak se javiv, mi go kazaa istot. Go formatirav PC i problemot si prodolzi, pa ostaviv kako sto e i bev so tapa net nekoj 2 nedeli, najposle se pogodi nekoj pofraer vo tehnicka i da mi kaze deka mrezata imala problem i zatoa imalo ping.

Јас имам вирус кој брзината секогаш ми ја прави над 8мб/сек :icon_lol:
2374181870.png

2374191548.png

2374181870.png
Не, не ти е брзината над 8. Спидтестот погрешно ти израчунал. Пушти торент да видиш дека над 950-980 нема да оди. Или некој даунлоад менаџер над 1 мегабајт нема да оди.
Кога спидтест покажува помалку (многу помалку) од декларираното од оператор мали се шансите да не е точно, скоро никакви, но кога покажува повеќе сигурно не е точно.

Sent from my CMX HTC Pyramid

Не, не ти е брзината над 8. Спидтестот погрешно ти израчунал. Пушти торент да видиш дека над 950-980 нема да оди. Или некој даунлоад менаџер над 1 мегабајт нема да оди.
Кога спидтест покажува помалку (многу помалку) од декларираното од оператор мали се шансите да не е точно, скоро никакви, но кога покажува повеќе сигурно не е точно.

И со друг спидтест ми е над 8мб/сек
untitled.JPG
Баш ме интересира на оние со помала брзина колку им оди торентот.

И тој е грешка, но приближно е точен. Ако покаже 7.5, 8.6... околу 8 е и значи дека е 8. Ако покаже 0.5, 1, 1.5 тогаш навистина има проблем.
Кај мене кога падне на пример и торенти и даунлоад менаџер симнува со неколку клобајти.

2374181870.png

2374191548.png
Имаш невообичаено голема латенција за измерената брзина.
Исто гледам и џитер.
Нешто некаде ќе да се баферира на поголемо.
Ќе да имаш нормална брзина од Телекабел.

Вируси што се тоа? Абе уплоадот нешто ме зеза, комшијата изглеа држи веб страна некоја.

internet-connection-at-google.png

Вируси што се тоа? Абе уплоадот нешто ме зеза, комшијата изглеа држи веб страна некоја.

internet-connection-at-google.png

Koj epic е ова датумот ти забегал ама и не си чепкал нешто кај сатот и датумот

http://martin-thoma.blogspot.com/2011/05/speed-of-internet.html

http://skotgat.com/average-internet-connection-speed-major-technology-company-offices

Оди лажи ги децата на мало не тука нас на форумов :D

Koj epic е ова датумот ти забегал ама и не си чепкал нешто кај сатот и датумот

http://martin-thoma.blogspot.com/2011/05/speed-of-internet.html

http://skotgat.com/average-internet-connection-speed-major-technology-company-offices

Оди лажи ги децата на мало не тука нас на форумов :D
Ми љубомориш? Плати и ти 2000 ден да видиш како ќе ти го пуштат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom