Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
До вирусот е бе брат, нели ти кажаа од техничка? Како може тоа да не знаеш ;)
Oд кога техничка подршка кажуваат дека е до вирусот?
Јас досега не сум слушнал ова од нив.
Секогаш кога им се јавиш бараат податоци и го ресетираат модемот или даваат упастсво како дома сам да го ресетираш ако не се реши проблемот следниот ден праќаат екипа.
Тој збор може да се слушне во ОНЕ. Мене цела година ми го кажуваа тоа имаш вирус затоа го надминуваш лимотот а ти го троши тројанскиот коњ. :pos:

Oд кога техничка подршка кажуваат дека е до вирусот?
Јас досега не сум слушнал ова од нив.
Секогаш кога им се јавиш бараат податоци и го ресетираат модемот или даваат упастсво како дома сам да го ресетираш ако не се реши проблемот следниот ден праќаат екипа.
Тој збор може да се слушне во ОНЕ. Мене цела година ми го кажуваа тоа имаш вирус затоа го надминуваш лимотот а ти го троши тројанскиот коњ. :pos:
не сум бил корисник никогаш на Оне оти ТК мене ми е прв :pos:
ама Оне како шо слушам/читам се идиоти оти само кај нив се доплаќа за надминато (ок и на ТК ама од 1500 не можи повеќе да платиш) а кај овие дебилите можи и цела плата да фрлиш поради вирус,крадење ако имаш рутер или од нивна страна намерно пишење икс гб и тие според нивната кретенска логика неограничени 400 гб одма можи да ги потрошиш....

и на ТК корисници мислам дека тука имаше порано некој спомнато дека од техничката подршка им велеа дека имаш вирус,дека ти крадат комшиите ова она ти реков ми рече....

Значи ве прочитав сите и НЕМА да верувате на какви се интервенции сум бил... Вируси, тројанци, катанци и милион глупости, така да кај некои корисници и повеќе од реално е тоа. Кај еден имаше тројанец кој што го имитираше Windows Firewall, кај друг имаше демек антивирусна програма која што и самата беше тројанец. Така да верувајте дека кај некои луѓе што викаат на телефон дека во моментот НИШТО немаат вклучено на Интернет (а не лажат) ние кај нас гледаме дека се прави некој сообраќај што е показател за вирус/тројанец и во 99% случаи е тоа. Прашајте што сакате, поздрав

И те како е точно ова што го пиша STEALTH погоре, инаку друга работа. Ниеден оператор од памет не ви додава/одзема X GB на вашата сметка 99,102% :)

Како можеш да кажеш дека не додаваат кога еве телекабел додадоа... ...па потоа средија. :)

Sent from my Nexus

Те го бе оправи се, готово. Крај на приказната
2370478473.png
:гик: :гик: :гик:

...Овоа е сигурно пакето од 100 еврејки, не е од овај нашио малечкио, no way :icon_lol:

Ама на мене не ми е поентата да кажам колку мегабити влечам или не влечам. Ако има некој проблем по-општ и кај мене ќе го има, а со оглед на тоа колку е ладно секаква опрема мрзне, ама сега за сега е супер

Ама на мене не ми е поентата да кажам колку мегабити влечам или не влечам. Ако има некој проблем по-општ и кај мене ќе го има, а со оглед на тоа колку е ладно секаква опрема мрзне, ама сега за сега е супер
Абе земјак, мојта поента е од кој пакет е овоа, глеј го свете :D Не мора да значи дека ти е дома мош ти е на работа, ама сеедно кај е глеј го смее се, не сме тука да си ги мереме, маабет си праеме само :) A нормално дека и оно си реагира на надворешни влијанија јасно е тоа, да не се сфанеме погрешно :)

Можам од искуство ;)
И телекабел од искуство додадоа ;)

Ако има општ проблем не мора да значи дека кај сите 100% корисници ќе го има, можеби е во некој реон само. А проблем сигурно е дека има кај некои корисници.

Sent from my Nexus

И телекабел од искуство додадоа ;)

Sent from my Nexus

Абе луѓе, толку ли не сфаќате дека проблемот беше во ВЕБ-СЕРВЕРОТ на telekabel.com.mk, не во таа програма во која ние работиме. Па размислете малце, како целата статистика би се поправила толку брзо кај секој ако била измешана во главната програма. Значи пак ќе кажам, џабе запнувате со тоа кој-колку би платил и колку надминал/би надминал кога се беше под контрола во таа програма што е битна, проверката на сообраќај на сајтот беше проблем

Абе луѓе, толку ли не сфаќате дека проблемот беше во ВЕБ-СЕРВЕРОТ на telekabel.com.mk, не во таа програма во која ние работиме. Па размислете малце, како целата статистика би се поправила толку брзо кај секој ако била измешана во главната програма. Значи пак ќе кажам, џабе запнувате со тоа кој-колку би платил и колку надминал/би надминал кога се беше под контрола во таа програма што е битна, проверката на сообраќај на сајтот беше проблем
Абе сфаќаме и размислуваме малце ние, само сакав да му кажам на хелсинг да не биде толку сигурен бидејќи се можни и такви апашки работи.

Sent from my Nexus

Абе сфаќаме и размислуваме малце ние, само сакав да му кажам на хелсинг да не биде толку сигурен бидејќи се можни и такви апашки работи.

Sent from my Nexus

Ако мислиш дека софтверски bug е апашка работа, грешка ти е темата... Темата за компјутерски нубови е на друго место

Citam i se cudam izgleda cel den ziveete samo za na forumo da pisete nesto :) ALAL NEKA VI E....... Samo se pastiraat brzini koj kolku imal na koj so mu kazale drn drn. Cekate da izmerite pomala brzina na speedtest i odma da kazete deka ovoa ne cine onoa ne cine, kako do pred nekoe vreme da ste go imale celio internet na sveto i sega vi se sporo. Pred toa nekoj bil na t-home i tam ne mu cinalo sega dojdel tuka pa ne mu cine, ke otides na drug operator i tamu ke jadete "slatki". Tesko deka 100% ne cine operatoro izgleda ima nesto i kaj vas (ama ne se virusi imate nekoi "bubacki").;)

Ако мислиш дека софтверски bug е апашка работа, грешка ти е темата... Темата за компјутерски нубови е на друго место
Абе софтверски, хардверски, човечки баг не е битно. Битно е дека може.

Sent from my Nexus

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom