Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо ние не ПИШУВАМЕ, не ДОПИШУВАМЕ, не ОДЗЕМАМЕ, не ДОДАВАМЕ.. Се е на увид до килобајт, се е автоматски, од секунда до недела, се е до детал колку и кога
Овој месец има некој ненамерен или намерен проблем со избројано повеќе сообраќај од потрошениот за овие 10 дена и никој не може да ме убеди во спротивното затоа што е така.

Sent from my Nexus

На комшијата му пишале 70 гига за овие 10 дена, а човекот освен фб и јутуб ништо не вклучува, и до сега месечно не е потрошил повеќе од 30 гига за 30 дена, лопови. :D

Sent from my Nexus
Друг комшија му троши :icon_lol:
Нека си извади детална листа за тоа што и каде го трошел интернетот па нека си види.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:08 ---
Како на телекабел им е добра мрежата за мене и за слични како мене, а некои не? Цела година не ми е под 8мб/сек а торенти симнувам со 900кб.сек-1мб/сек. :D
2367739032.png

Друг комшија му троши :icon_lol:
Нека си извади детална листа за тоа што и каде го трошел интернетот па нека си види.
Нема wifi за да му трошат други комшии.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:16 ---
Како на телекабел им е добра мрежата за мене и за слични како мене, а некои не? Цела година не ми е под 8мб/сек а торенти симнувам со 900кб.сек-1мб/сек. :D
2367739032.png
И кај мене е добра брзината за тоа немам жалби, патем за тоа (и за тоа што нема близу во моето маало) уште сум на телекабел и не сум ги исекол, ама тоа не значи дека кај сите е така.

Овој месец има некој ненамерен или намерен проблем со избројано повеќе сообраќај од потрошениот за овие 10 дена и никој не може да ме убеди во спротивното затоа што е така.

Провери повторно кај мене се среди сега имам потрошено 49гб како што треба да биде. Пред 1 саат се намали од 97гб.

кој курац чепкале во проверка на собраќај заникаде е направено никаква прегледност арно си беше старото

На комшијата му пишале 70 гига за овие 10 дена, а човекот освен фб и јутуб ништо не вклучува, и до сега месечно не е потрошил повеќе од 30 гига за 30 дена, лопови. :D

Sent from my Nexus

добро е се корегирале

Podatoci za realiziran soobrakjaj

Mesec: 12-2012
MB Download: 24683,28
MB Upload: 2612,69
MB Sum: 27295,97

2368610898.png
НЕМА ПОБРЗ ИНТЕРНЕТ! Ако некој е глуп да се стави на телекабел нека повели, ова ви е во ОПШТИНА ЦЕНТАР ГРАД СКОПЈЕ!

Симптоматично е што сите што на speed тестовите им стои ISP: MEGANET имаат поспор нет од тие на кои им стои ISP: MAKEDONSKI TELEKOM.
Дали има шанса да не е секогаш проблемот до локалната инфраструктура, туку можеби до оптеретеноста на линковите? :)

Дали има шанса да не е секогаш проблемот до локалната инфраструктура, туку можеби до оптеретеноста на линковите? :)

Opteretenost....hmmm..sto e toa...nema vrska, dezinformacii se toa. Mrezata na telekabel e perfektna, vie imate virus na PC. Vcera se javiv poso pingot mi bese 150 i ne mrdna i od tamu lagano tipot...resetiraj modem i za 20 min probaj, pa javi se ke ti pratime ekipa. Neznam zaso ne snimat na telefon i pod brojki i isti poraki da davaat, bidejki drugo niso ne kazuvaat razlicno.

Симптоматично е што сите што на speed тестовите им стои ISP: MEGANET имаат поспор нет од тие на кои им стои ISP: MAKEDONSKI TELEKOM.
aj ne mi soli pamet, jas vo frekventni casovi od denot nemozam youtube klipovi na 240 p da gledam od sto e brz internetot!

aj ne mi soli pamet, jas vo frekventni casovi od denot nemozam youtube klipovi na 240 p da gledam od sto e brz internetot!
Ај смени го однесувањето и немој да ми вадиш уличарски изрази од типот „не ми соли памет“, да не си пишуваш во Notepad во иднина.
Што ти „посолив памет“? Ми го разбра ли постот воопшто?

Ај смени го однесувањето и немој да ми вадиш уличарски изрази од типот „не ми соли памет“, да не си пишуваш во Notepad во иднина.
Што ти „посолив памет“? Ми го разбра ли постот воопшто?
имам 4 месеци проблем со телекабел, а интересно е што 3-4 едни исти постојано го фалат телекабел и имаат спид тестови 8/1, јас од 5 души што се на телекабел познавам 4 со проблем како мојот (кој милион пати е образложен тука и нормално во техничката поддршка).
П.С. А ти нешто мене ми се закануваш со банирање на форумот?

имам 4 месеци проблем со телекабел, а интересно е што 3-4 едни исти постојано го фалат телекабел и имаат спид тестови 8/1, јас од 5 души што се на телекабел познавам 4 со проблем како мојот (кој милион пати е образложен тука и нормално во техничката поддршка).
П.С. А ти нешто мене ми се закануваш со банирање на форумот?
Ги игнорираш прашањата што ти ги поставив?

Те прашав: што ти „посолив памет“ со моето мислење за оптеретеноста на линковите, од каде се најде ти повикан и зошто ми се испонаша како невоспитано детиште од маало? Те прашав: Дали вооопшто ми го разбра постот погоре? И не, не ти се заканувам, те предупредувам. Со таков однос може да си дискутираш сам со себе. За банирање е најлесна работа. Сакам да дознаам што те изиритирав толку.

Јас се трудам да го откријам проблемот, кој како што реков - симптоматично е што го имаат само корисници кои земаат интернет преку линкот на MEGANET, а ти ми се обраќаш како да сум ти згрешил нешто. Не знам кај се најде ТИ директно навреден од ова и зошто изреагира така. Те молам, елаборирај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom