Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Па затоа се означуваат различно, за да се разликува бајт од бит. А не со иста буква ознака за двете, без разлика дали е мала или голема.
А јас веќе имам 256 ама затоа имам и приговор за техничките служби кој чека да иде во АЕК ;)
Не те разбирам баш. Ако стварно нонстоп не ти чини и не си задоволен знаеш и сам дека можеш уште одма да го смениш интернет. Телекабел нема да ти мава пенали за предвремено раскинување затоа што и не склучуваш договор. Што си се фатил со тој аек божем господ е. Префрли си се во близу господ да те види. :sneaky:

Acid, ti kako nov korisnik, presno potpisan, kakov paket dobi za toa 500ce? Ti kazaa nesto u vezi limitot?
На овој сум јас. Најмалиот.
Испадна дека не сум нов корисник, туку старо-нов. Ама ептен стар... Само си го реактивирав интернетот, кој можеби повеќе од 6 години го немав користено (гледам според user-от дека сум меѓу првите 900 корисници) :)

Не те разбирам баш. Ако стварно нонстоп не ти чини и не си задоволен знаеш и сам дека можеш уште одма да го смениш интернет. Телекабел нема да ти мава пенали за предвремено раскинување затоа што и не склучуваш договор. Што си се фатил со тој аек божем господ е. Префрлиси се во близу господ да те види. :sneaky:
Да имаше Близу во мој регион немаше да се расправам со приговори со ТК, нити пак ќе бев на овој форум.

Да имаше Близу во мој регион немаше да се расправам со приговори со ТК, нити пак ќе бев на овој форум.
Треба во аек и близу да го пријавиш зашто нема приклучок до тебе. ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
На овој сум јас. Најмалиот.
Испадна дека не сум нов корисник, туку старо-нов. Ама ептен стар... Само си го реактивирав интернетот, кој можеби повеќе од 6 години го немав користено (гледам според user-от дека сум меѓу првите 900 корисници) :)

Bas se super od toj aspect, 3 meseci ne mi bese turen kabelot, dinar ne mi zedoa I se si prodolzi normalno od sledniot mesec.
Prasuvav deka mislev ke ti se pofalat neli za da te pridobijat, brzina limit.. deka site sme toj od 500, samo sto poslednive 2 meseca im se zbunuva meriloto
I posle 100 giga ne se namaluva brzinata. Ocekuvav ja zgolemet transfer ili najdobro scenario nelimitiran. :)

Ke se pofalat valda. Deka jas presuperzadovolen, ke go menjav, od pricina sto 100 giga mi se epten malku.
Pa se sluci zbunkava, pa sega se mislam. Deka za 500 drugo lokalno, kabel, nudat 15 dl I 10 upload I ne limitiran sto e prilicno podobra ponuda, nasproti stabilnosta kaj mene od ovie. :)

2366547233.png

да исто е и кај мене само не знам од каде пресметаа 50 ГБ потрошени за 10 дена :eek:

Ime na paketot: Internet 500

Podatoci za realiziran soobrakjaj

Mesec: 12-2012
MB Download: 45051,74
MB Upload: 4506,88
MB Sum: 49558,62
На комшијата му пишале 70 гига за овие 10 дена, а човекот освен фб и јутуб ништо не вклучува, и до сега месечно не е потрошил повеќе од 30 гига за 30 дена, лопови. :D

Sent from my Nexus

Ништо ние не ПИШУВАМЕ, не ДОПИШУВАМЕ, не ОДЗЕМАМЕ, не ДОДАВАМЕ.. Се е на увид до килобајт, се е автоматски, од секунда до недела, се е до детал колку и кога

И кај мене дава 30 и нешо гига :icon_mrgr: А не сум со wi fi да викам дека ми крадат комшиите :icon_mrgr: Којзнае како е пресметувано... KingB оправило се овоа, провери си, ама добро ти си филмаџија може и да ти е надминат досеа, поштено :icon_lol:

И кај мене дава 30 и нешо гига :icon_mrgr: А не сум со wi fi да викам дека ми крадат комшиите :icon_mrgr: Којзнае како е пресметувано... KingB оправило се овоа, провери си, ама добро ти си филмаџија може и да ти е надминат досеа, поштено :icon_lol:
80 гига :eek:

Ништо ние не ПИШУВАМЕ, не ДОПИШУВАМЕ, не ОДЗЕМАМЕ, не ДОДАВАМЕ.. Се е на увид до килобајт, се е автоматски, од секунда до недела, се е до детал колку и кога
December 2012 (Incoming: 46427 MB / Outgoing: 2282 MB) Ова е од рутеро сообраќај што е 100% точен.
А еве од страната на телекабел MB Download: 88478,91 MB Upload: 10438,93.
Најверојатно ни е земано МВ и за предходниот месец кога беше блокиран бројачот...

December 2012 (Incoming: 46427 MB / Outgoing: 2282 MB) Ова е од рутеро сообраќај што е 100% точен.
А еве од страната на телекабел MB Download: 88478,91 MB Upload: 10438,93.
Најверојатно ни е земано МВ и за предходниот месец кога беше блокиран бројачот...

е па тоа и јас го велам кога го преминуваме лимитот ни земаат од следниот месец а кога ќе ни останат неискористени ГБ не ни ги даваат за наредниот месец ЛОПОВИ СТОП ! :eek:

Зошто кога плаќам 100 ГБ тие ми се лимитираат само во рамките на тој месец, зошто не се префрлуваат неискористените гигабајти наредниот месец,еве на пример минатиот месец потрошив 50 ГБ а 50 ГБ отидоа курбан, каде го има тоа да плаќаш цел производ/услуга а да не ти е дозволено да го искористиш целиот, туку нејзиното користење да ти е временски ограничено и да зависи од Телекабел,знам дека секаде е така но во ова нема никаква економска логика

:eek:
Да да... абе друже не трескај зелени, ќе ти се смеат у фаца

Dodeka ne zemat da go otvorat toa sefot i da pustat nekoja investicija na mreza, internetot ke si bide tapa ili pak oni si go teraat toa "kolku pari, tolku muzika". Za 500 den. imas internet 100 gigi i demek 8 Mb/s, pa kolku ke ti se padne taka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom