Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Бидиков, ќе се обидам да бидам смирен и културен како што беше и ти во твоето мислење. Не ја знам твојата улога во Телекабел, ама очигледно дека ја следиш темава и даваш некои насоки онака од страна, претпоставувам не сакаш да си директно вклучен во решавање на некој проблем заради твојата позиција во ТК или слично.

Еве од кориснички аспект. Телекабел воошто не се труди да им овозможи на корисниците квалитетна и цивилизирана услуга. Значи нивната помош за корисници, техничката поддршка, не знам дали знаеш ама не се јавува на телефон. Ни на двата. Верувај ми дека сум ѕвонел преку 50 пати. Ми имаат кренато само два пати. И му кажав на тој, дека ќе отворам пијачка во чест на неговото кревање слушалка.
Јави се во Телеком или ВИП (тие ги користам) и види како се одговара при контакт со оператор. За помалку од 60 секунди, да не губиш време.

И што ти значи тоа домашен корисник или мал бизнис корисник? Па ако ТК не сака да се замара со домашни корисници, што воопшто нуди услга за истите? И како други оператори нудат подобри брзини за домашни корисници, само ТК е застанат во времето од пред 4-5 години со 0,5 мегабита аплоуд? Знам дека звучам игнорантски, ама ако ТК нуди 50/60€ по мегабит месечно загарантирано, ќе се префрлам на друг оператор бидејќи нема шанси да соработувам со ТК за таква цена.

Ти го пишувам мислењево искрено, од поглед на многу корисници на ТК и не сакам да те навредам лично (освен ако не си одговорен на техничка поддршка на ТК). Ти можеш да ни кажеш дека се работи на инсталација на мрежа и ни продаваш иднина дека ќе биде подобро, ама сегашноста е таа за која е заинтересиран крајниот корисник, а ТК тука потфрлува со услуга (пакет/брзина/количина и поддршка).
jas da gi imam tvoite 8 download pesna ke si peev sekoj den :) ama vo pravo si za nekoi raboti blizu (koj isto taka ne im e sekogas stabilna mrezata i konstantna brzinata) za 600 den za t.n. domasni korisnici davaat 15 mbps download i 1 mbps upload sto vo odnos na mojot problem e 15 PATI podobro a vo odnos na tvojot puta 2 :D aj valjda ke se sredat, iako sum skeptik zatoa sto defektot se javi preku nok bukvalno, se bese super i op sledniot den download vo frekventni casovi od 0,5 mbps, 2 godini predhodno bea super nemav nikakov problem (nekoj defekt od 5 min do 30 min ) i se bese super a pred 2 godini bese isto kako sega ama togas i brzinite bea pomali 2008-09 taka da se podnesuvase, jas mu pisav na Bidikov pp pa se nadevam ke pomogne, eden sovet do tebe ako ne ti krevaat od domasen vrti od mobilen togas najcesto krevaat od iskustvo ti kazuvam :)

caesar, пиши ми во ПП шифра на корисник или улица, да видиме што како.

И не знам каде тоа на вас не ви се јавуваат, во Штип немаме НИ ЕДЕН пропуштен повик

caesar, пиши ми во ПП шифра на корисник или улица, да видиме што како.

И не знам каде тоа на вас не ви се јавуваат, во Штип немаме НИ ЕДЕН пропуштен повик
1000 pati im se imam javeno ovie 2 meseca vcera i na bidikov mu pisav , pred malku se javiv za da zboram so odgovorno lice taa sekretarkata mi kaza ke mi se javi on, i eve gledam ne se javi. im pisav prigovor preku stranata ne vratija, vo tehnicka podrska vikaat deka varirala brzinata, koja e ovaa brizna da nemozes ni youtube klip da gledas!

Единствен добар кабелски оператор во македонија е blizoo. Телекабел, кабелнет и сите др. користат мн евтина опрема која подржува само некои постари протоколи или пак воопшто не е динамички рутирана па на секој пад на рутер или свич нема интернет додека не дојде екипа. За разлика од тоа blizoo имаат далеку подобар дизајн на мрежната индраструктура, па затоа телевизијата му е срање.

1000 pati im se imam javeno ovie 2 meseca vcera i na bidikov mu pisav , pred malku se javiv za da zboram so odgovorno lice taa sekretarkata mi kaza ke mi se javi on, i eve gledam ne se javi. im pisav prigovor preku stranata ne vratija, vo tehnicka podrska vikaat deka varirala brzinata, koja e ovaa brizna da nemozes ni youtube klip da gledas!
Добро ете, се зазеде Бидиков да помогне во врска со проблемов, ќе стори што ќе може полека стрпи се некој ден.

Кои се пакетите за трите работи (тв, интернет и телефон) кај телекабел ? На странав ептен лошо им е организирано и неможам да најдам точно што нудат во телефонијата/интернетот/телевизијата и колку е цената на секој од пакетите што ги имаат во понудата ..

poveke od 2 meseca trpam :@
Потполно те разбирам и сочувствувам со тебе, по пуштањето на 100ГБ 8/0.5Мбпс пакети јас имам трпено многу долго време (се до поголемата надградба на мрежата) во подолги периоди со поголема зафатеност на мрежата во денот, секојдневно по 0.25-0.5Мбпс download а уплоад си цепаше 0.5Mbps, латенција најмалку 150мс до локален гејтвеј - пошто е загушен downstream каналот поради мрежа со мал капацитет а голем број на корисници. На корисничка имав sвонето многу пати секогаш ми велеа - „ќе пратиме екипа утре дали сте дома утре“ - секогаш бев дома тоа утре а тоа утре никогаш не дојде, се се среди кога ја надградија мрежата на големо. Али сепак причекај, ќе видиш ако можат нешто да средат за твојот реон.

Потполно те разбирам и сочувствувам со тебе, по пуштањето на 100ГБ 8/0.5Мбпс пакети јас имам трпено многу долго време (се до поголемата надградба на мрежата) во подолги периоди со поголема зафатеност на мрежата во денот, секојдневно по 0.25-0.5Мбпс download а уплоад си цепаше 0.5Mbps, латенција најмалку 150мс до локален гејтвеј - пошто е загушен downstream каналот поради мрежа со мал капацитет а голем број на корисници. На корисничка имав sвонето многу пати секогаш ми велеа - „ќе пратиме екипа утре дали сте дома утре“ - тоа утре никогаш не дојде, се се среди кога ја надградија мрежата на големо. Али сепак причекај, ќе видиш ако можат нешто да средат.
mislam deka te razbiram, i jas tipuvav deka e problemot do preoptovaruvanje na mrezata no kako moze ova da se javi preku nok a pred toa da bese se super? poveke mislam deka pricinata e amaterizmot na tie sto rabotat na teren na edno mesto napravi na drugo rasipi ama ajde da pocekame da vidime sto ke napravat.

ceasar - не е до аматеризмот на екипите, ниту е пак до преоптоварување на мрежа, моментално во Скопје нема никакви проблеми со bandwidth... Почекај, ќе се среди, пријавено е таму кај што треба да го средат на терен, конкретно за твојот случај, па и за луѓето околу тебе

Кои се пакетите за трите работи (тв, интернет и телефон) кај телекабел ? На странав ептен лошо им е организирано и неможам да најдам точно што нудат во телефонијата/интернетот/телевизијата и колку е цената на секој од пакетите што ги имаат во понудата ..
http://telekabel.com.mk/index.php/mk/микс-пакети/пакети-со-три-услуги/ктв-интернет-телефонија
Интернет стандард пакет
Телефон
Телевизија

mislam deka te razbiram, i jas tipuvav deka e problemot do preoptovaruvanje na mrezata no kako moze ova da se javi preku nok a pred toa da bese se super? poveke mislam deka pricinata e amaterizmot na tie sto rabotat na teren na edno mesto napravi na drugo rasipi ama ajde da pocekame da vidime sto ke napravat.
Како и во секој интернет сервис провајдер теренските екипи не одлучуваат за инвестиции во мрежна инфраструктура, менаџментот одлучува за инвестиции во мрежна инфраструктура.

ceasar - не е до аматеризмот на екипите, ниту е пак до преоптоварување на мрежа, моментално во Скопје нема никакви проблеми со bandwidth... Почекај, ќе се среди, пријавено е таму кај што треба да го средат на терен, конкретно за твојот случај, па и за луѓето околу тебе
Сигурен си дека Скопје сега има никакви проблеми со бендвит?
2322998465.png

2323007120.png

Туку океј, може да биде и бетер.

Запнале сте како пијан за плот со тој Спидтест... Еден куп фактори има за брзината на интернетот, што многу пати е кажано во темата

Запнале сте како пијан за плот со тој Спидтест... Еден куп фактори има за брзината на интернетот, што многу пати е кажано во темата
Кое мерење е најмеродавно? Каков тест е најдобро да се направи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom