Телекабел Аналогна и дигитална кaбелска телевизија (РОБИ) -генерална дискусија (новости, прашања.)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Штета што ја изгасија Наша тв, често даваа македонски филмови. Според мене од сите овие вреди само National Geographic.

Штета што ја изгасија Наша тв, често даваа македонски филмови. Според мене од сите овие вреди само National Geographic.
На дигиталната е оставена, сеуште ја има. ;-)

Во Битола од пред 5-6 саати 95% од програмите ги нема, немаат сигнал. Ја има само МТВ1-3 ХД, СД не, Тера ХД, ОРБИС ХД, Телма, 24вести, Сител 3 и Канал 5...сѐ друго нема.
Интернет има, ок е.
Има некој информации шо е работата?

Sent from my mobile phone

Во Битола од пред 5-6 саати 95% од програмите ги нема, немаат сигнал. Ја има само МТВ1-3 ХД, СД не, Тера ХД, ОРБИС ХД, Телма, 24вести, Сител 3 и Канал 5...сѐ друго нема.
Интернет има, ок е.
Има некој информации шо е работата?

Што знам, можеби има некоја поврзаност со Близу. Скинат е оптички кабел на Близу, ист случај и кај нив, само мк канали ги има.

Што знам, можеби има некоја поврзаност со Близу. Скинат е оптички кабел на Близу, ист случај и кај нив, само мк канали ги има.
Можно е... Само не ми е јасно како ги кинат каблите. Се копа кај ќе се стигни и кој ќе стигни без да се праша дали врви некој кабел под земјата, било оптички, телефонски или струен...

Можно е... Само не ми е јасно како ги кинат каблите. Се копа кај ќе се стигни и кој ќе стигни без да се праша дали врви некој кабел под земјата, било оптички, телефонски или струен...

Јок бе пријателе. Сите компании кои имаат оптички каббли во државава глава ги боли веќе од оваа работа со кинење на оптички кабли, особено во Скопје. Многу е мал бројот на оние кои се информирале дали /што и како има под земја каде што ќе се копа. За жал таков народ сме.

Оптичките кабли меѓу градовите би требало да се под земја, нема логика како струјните да одат преку далеководи хахахаха.
Инаку во градовите, во голем дел од случаевите самата општина не дозволува копање на подземни кабли. Има и подземни нормално, ама најчесто се над земјата, исто како коаксијалните/UTP каблите.
Стварно не ми е јасно зошто вака прават, јас кога би се прашувал и струјните кабли и оптиката се би ископал наеднаш и да не се менува никогаш. Доста побезбедно во случај на природни непогоди.

Na 818 MHz dali ima kanal na digitalna oti kaj mene se slusa zvuk,a nema slika

Оптичките кабли меѓу градовите би требало да се под земја, нема логика како струјните да одат преку далеководи хахахаха.
Инаку во градовите, во голем дел од случаевите самата општина не дозволува копање на подземни кабли. Има и подземни нормално, ама најчесто се над земјата, исто како коаксијалните/UTP каблите.
Стварно не ми е јасно зошто вака прават, јас кога би се прашувал и струјните кабли и оптиката се би ископал наеднаш и да не се менува никогаш. Доста побезбедно во случај на природни непогоди.
TK-vo Prilep se im e po banderi bas se od optika-nod-utp kabli sandacijna 90%na banderi od evn,ostanatoto na telekom(eve eden nod od tk vo PP)

Attachments

• CAM00291.jpg
    CAM00291.jpg
    641,6 KB · Прегледи: 25
RT Documentary...во Битола, а читам во Скопје дека е Russia Today....треба да се усогласат каналите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom