Телефони кои ке добијат официјален Android 4.0 ICS update

• Креатор на темата Креатор на темата zocc
  • Време на започнување Време на започнување
Samsung Nexus S i9023 дали има апдејт на 4.0?
Моментално апдејтот е само за верзијата 9020, двете верзии што ги има за download за 9023 се port од 9020 (значи треба root). Можно е некои работи да зезаат. За 9023 сеуште нема официјален апдејт што е многу чудно за исти телефони само со различни екрани. :)

Моментално апдејтот е само за верзијата 9020, двете верзии што ги има за download за 9023 се port од 9020 (значи треба root). Можно е некои работи да зезаат. За 9023 сеуште нема официјален апдејт што е многу чудно за исти телефони само со различни екрани. :)

Мене највеќе ми штрчи тоа што на ваков телефон не му ставиле дирекно 4.0. Многу голема грешка им е тоа. Ваков јак телефон со постара верзија на софтвер. :(

Мене највеќе ми штрчи тоа што на ваков телефон не му ставиле дирекно 4.0. Многу голема грешка им е тоа. Ваков јак телефон со постара верзија на софтвер. :(
Види, не ни можеле да му стават ICS директно од проста причина што тогаш ICS не постоеше т.е. телефонот е излезен на пазар во април 2011-та. ICS излезе во употреба пред неполн месец со Galaxy Nexus а кај останатите дури сега почна апдејтот и пак "тие" се бројат на прсти. До мај 2012 ке добијат сите за кои е предвиден. :)

SE Xperia Neo ќе добие ICS?
Да ке добие, како што кажа Marick, се очекува негде во период од март до мај 2012-та освен ако не зезне нешто Sony што беше случај со Gingerbread на постарите модели.

Чекај чекај....T-Mobile Move Balance нема да добие?

Чекај чекај....T-Mobile Move Balance нема да добие?
Искрено, не знам за тие од оператор брендираните телефони. Се зависи од операторот дали сака да го надгради софтверот и да го пушти во употреба. :)

SAMSUNG GALAXY Y PRO B5510 ќе добие? Извинете за болдов не сака да се тргни :D.

SAMSUNG GALAXY Y PRO B5510 ќе добие? Извинете за болдов не сака да се тргни :D.
Тешко, многу тешко. Има слаб хардвер во однос на минимумот за нормално да работи ICS. Штом Galaxy S нема да добие, а има појаки перформанси него ли B5510, многу тешко. Евентуално да побараш custom rom на XDA форумот по предходно направен root. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom