Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Проблемот е што кај нас само има со ексинос чип за ноутот ,додека со снапдрагон е тешко . Ако има со снапдрагон нека зема и ИЧ да не се мисли , батали ајфон
Sent from my Samsung Note 10+ 5G using Tapatalk
На голема недоумица сум
Традиционално сум Андроид корисник, освен еден период кога ги користев Нокиа Лумиа телефоните, со нив и Виндоус.
Последниве години користев Huawei неколку модели, Samsung S8+, па Samsung Note9 (моментално).
Е сега, Note9 го имам од прв ден кога искочи, и стварно, стварно сум презадоволна.
Во август кога искочи Note20Ultra реков ќе почекам да видам Apple што ќе извади, оти лани 11 pro ептен ми фаќаше око.
И сега... не можам никако да се одлучам.
Битно да напоменам:
Знам дека моментално има понуда за гратис часовник за Самсунг, го имам Galaxy Watch Active и како нов е пошто ретко го носам, значи не ми е ич битен гратисот.
Знам дека има голема разлика во цена, но тоа е и очекувано, затоа што за жал, на сите Андроид брзо паѓа цената.
Знам дека Note доаѓа со 256, а 12pro со 128гб во најефтина варијанта, сосема ок за мене, Note9 има 125гб, а никогаш повеќе од 50-60гб не бил полн.
Мене меѓу 12 pro и 12 pro max малце ми е мех големината на про макс, но знам дека има бар малку подобра камера.
Сега, Note9 е 6.5 инчи, но заоблени страни, за разлика од iphone што е рамен екранот, па е погломазен во секој случај.
Пенкалцето го користам, Dex користам, но ова не би ми било пресудно искрено.
Важна ми е камерата затоа што апаратот не го мкнам секаде со себе.
Би го земала 12pro (не знам баш за pro max) но ме плаши дали и како ќе се навикнам на ios.
Што би одбрале вие?
Ај убедете ме во својот избор![]()
Да да го видов линкот,но таа не ја интересира брзина туку посмутно како да кажам и нагласив со снапдрагон поубави вади слики и подобро држи батерии за разлика од ексиносот ,види на јутуб споредбите меѓу со снапдрагон и ексинос околу за камерите ,батериите и другоГо виде линкот?
Да да го видов линкот,но таа не ја интересира брзина туку посмутно како да кажам и нагласив со снапдрагон поубави вади слики и подобро држи батерии за разлика од ексиносот ,види на јутуб споредбите меѓу со снапдрагон и ексинос околу за камерите ,батериите и друго
Sent from my Samsung Note 10+ 5G using Tapatalk
Да де, снапдрагон е, и не се споредува со ајфон впрочем ИОС од секогаш е побрз од Андроид без разлика кој смартфон е побрз од ајфон само нашминкана со кориснички интерфејс како што е Ui,Emui,Sense и така натака ,андроид не може да биде побрз од иосМора да се шалиш, линкот е за Snapdragon верзија?
Проблемот е што интернационален пазар добива само Ексинос, а не Снапдрагон, а цената ни' е повисока секако него во САДNote е серија која е далеку над сите конкуренти во се, со исклучок на камера која иако одлична оваа година го изгуби тронот од OP8P. Сепак со GCAM ќе кине камерата, зумот е особено импресивен исто.
Aко доаѓаш од Note 9, 20U ќе ти биде огромен апгрејд.
IOS е канцер, iphone само макс ако зимаш, другите не се исплатат.
Бидејќи долго ги користиш телефоните, ова е прав избор за тебе,
Buy Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G Single Nano Sim (N986N) 12GB Ram 256GB UNLOCKED at Wondamobile | Wonda Mobile - Your Mobile Expert | Buy Mobile
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, Galaxy Note 20 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Dual Sim, 12GB Ram, 256GB, N986N, Wondamobilewww.wondamobile.com
Имаш нарачувано од тука?Успеале да те фатат на фори за бенефитот на IOS т.е. таканаречените апдејти кои се горе доле небитни бидејќи практичноста е ужасна, џабе што е брз кога на се има повеќе кликови.
TLDR Земи Note 20U од линкот, има GCAM замрзнува како сакаш, и е Snapdragon, муабети за цена се смешни, не би ги коментирал.
Го огласив уште во јули, до денес никој се нема јавеноNote 9 300 евра денес ќе го продадиш ако е без грепка како што викаш
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Имаш нарачувано од тука?
Искуство?
Автоматски споено мислење:
Го огласив уште во јули, до денес никој се нема јавено![]()
На голема недоумица сум
Традиционално сум Андроид корисник, освен еден период кога ги користев Нокиа Лумиа телефоните, со нив и Виндоус.
Последниве години користев Huawei неколку модели, Samsung S8+, па Samsung Note9 (моментално).
Е сега, Note9 го имам од прв ден кога искочи, и стварно, стварно сум презадоволна.
Во август кога искочи Note20Ultra реков ќе почекам да видам Apple што ќе извади, оти лани 11 pro ептен ми фаќаше око.
И сега... не можам никако да се одлучам.
Битно да напоменам:
Знам дека моментално има понуда за гратис часовник за Самсунг, го имам Galaxy Watch Active и како нов е пошто ретко го носам, значи не ми е ич битен гратисот.
Знам дека има голема разлика во цена, но тоа е и очекувано, затоа што за жал, на сите Андроид брзо паѓа цената.
Знам дека Note доаѓа со 256, а 12pro со 128гб во најефтина варијанта, сосема ок за мене, Note9 има 125гб, а никогаш повеќе од 50-60гб не бил полн.
Мене меѓу 12 pro и 12 pro max малце ми е мех големината на про макс, но знам дека има бар малку подобра камера.
Сега, Note9 е 6.5 инчи, но заоблени страни, за разлика од iphone што е рамен екранот, па е погломазен во секој случај.
Пенкалцето го користам, Dex користам, но ова не би ми било пресудно искрено.
Важна ми е камерата затоа што апаратот не го мкнам секаде со себе.
Би го земала 12pro (не знам баш за pro max) но ме плаши дали и како ќе се навикнам на ios.
Што би одбрале вие?
Ај убедете ме во својот избор![]()
Вредноста му е таа сакам да ти кажам, не е 100 евра. Спушти уште нешто ситно ќе де продаде сигурноИмаш нарачувано од тука?
Искуство?
Автоматски споено мислење:
Го огласив уште во јули, до денес никој се нема јавено![]()
Само ако ти е здосадено од Андроид и сакаш да пробаш нешто ново....оди со 12 Pro / 12 Pro Max. Јас така направив само со цел да сменам монотонија и се покајав.
IPhone? Врвни телефони се тоа, иако важат повеќе за "шминкерски". Тоа е навистина точно морам да признаам.
Како и да е, што и да земеш (12 Pro или Pro Max) нема да погрешиш во никој случај ако си едноставен user што користи само IG, FB, Messenger, Viber, камера, "ало ало", смс итн.
Камерата на iPhone е најдобра за портрет фотографии според мене (од аспект на презентација на фацијална експресија), но сепак се зависи и од тоа што сакаш да фотографираш и во каква околина се наоѓаш. Некако по-реално ги вади ликовите...деталите и текстурите на лицето како и позадинскиот bokeh ефект.
Видеото е исто така доста солидно со висок квалитет и добра стабилизација.
Ме нервира што камерата сеуште знае да ги пренагласува жолтите тонови (стандард IPhone) што во некои ситуации делува одвратно. Сликаш бела полица...а ти ја вади жолта.
Но ај ...ете тоа е веќе нешто слично како на Samsung што белите тонови знае да ги измеша со плава боја...само што на IPhone лично на мене ми е полош балансот. Но ај...сите камери се различни.
За останатите фотографии, камерата не е ни блиску до таа на Note 20 Ultra.
На Note тоновите се богати и балансирани, боите се живи и eye-catching, а деталите се на највисоко ниво. Конкретно за landscapes е измислена. Сликите се ко разгледница. Не ти треба Edit.
На IPhone тоновите се подосадни, сликите делуваат не-интересно, се осеќа недостатокот на детали. Делува безживотно фотографијата едноставно.
Некој ќе ми каже дека по-природни биле и тоа било подобро.
Не го оспорувам тоа. Samsung прави image post processing, но реално денес сите ги едитираат сликите.
Не постои човек што не едитира слика пред да ја постира било каде, така да тоа паѓа во вода.
Реално Samsungot си има и Pro Mode со опција за RAW формат на фотографиите. Така да се е кажано за понатаму.
Ако се одлучиш за Iphone, единствено што ќе ти биде така посериозен проблем е да се навикнеш на IOS.
Едно добри 2 недели замарање има и каење ако доаѓаш од Android уред
Иако сите викаат дека iOS e поедноставен, искрено на мене ми е покомплициран и значајно пре-досаден во секој поглед. Се осеќам како за апсолутно сé да треба да користам "екстра клик". Се осеќам како да сум ограничен и потиснат во апсолутно сé и како телефонот да нема доволно features и многу опции за да бидам задоволен.
Како опциите да не се сместени таму кај што треба да бидат....чудно.
Некои битни опции кои сум ги користел на Android, воопшто ги нема кај iPhone-от.
Со опциите на iPhone се осеќам ко да користам Android Froyo искрено.
Тука највеќе сум се покајал со iOS.
Ако си лик што сака да ужива во features, лик што користи олеснителни advanced опции, користи поволности од програми и поврзувања со PC....Blueetooth...други уреди исл....тогаш IPhone не е телефон за тебе.
Да пресечеме.
Мој совет?
Не гледај дали паѓа цена или не.
Оди директ на Note 20 Ultra и со тоа ставаш точка на сите недоумици.
За мене нема покомплетен телефон во секој поглед.
Телефонот е светлосни години пред конкуренцијата верувај ми.
Најдобра, најкомплетна и најверсатилна камера, ѕвер перформанси и хардвер. Камерата е врвна во сите околности и модови за сликање. Можам да ја наречам џебен DSLR апарат.
За дисплејот да не правам муабет. Нема подобар. Презентацијата на сликата е врвна!
Има многу корисни опции и со S Pen.
Купувај и не чекај ни минута.
Не дека сум Samsung Fanboy ама реално сé имам користено... (Huawei, Xiaomi, IPhone, OnePlus, LG, Nokia итн.) ....и можам да кажам дека за мене не постои по-комплетен телефон и уред од Samsung на било кое поле.
Често менував зошто ми е досадно со ист телефон, ама до сега се останато ми е само залажување верувај ми.