Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Има шанса, ама незнам колкава. Тоа како прво, како второ, има и копии на Aliexpress, така да незнам дали вреди. Пак ќе ти кажам, пази која верзија ја гледаш, оваа кај нас е enhanced верзија со 2GB рам, и повисок клок на процесорот....

На Ali ќе дое околу 10.000 -11.000 сосвен данок ако ти наплатат, не се исплати ризикот според мене. Мислам дека ако се јавиш во hi.com.mk сигурно едно 1.000 ќе спуштат, барем јас така мислам, незнам.

Samsung Galaxy S4 i9500 или i9505 ?
знам дека i9500 има на располагање 2 процесора, а i9505 еден со поголема брзина.
Некако според коментари 9500 за нијанса давал подобри резултати на бенчмарк. Али во пракса нз како е.

Samsung Galaxy S4 i9500 или i9505 ?
знам дека i9500 има на располагање 2 процесора, а i9505 еден со поголема брзина.
Некако според коментари 9500 за нијанса давал подобри резултати на бенчмарк. Али во пракса нз како е.
Во пракса подобар е 9505

LG L40 vs Alcatel One Touch Pop C5? Какви искуства имате со телефониве?

ми истекува договорот па сакам да земам нов телефон. Но нешто не сум баш при пари
emoticon-0101-sadsmile.gif

Па ги гледав овие три телефони HTC Desire 310,Samsung galaxy
core plus и LG L70 со цените се сите тука некаде -во рамките на мојот тенок џеб
emoticon-0102-bigsmile.gif
,но и по карактеристиките се слични.
Па што мислите кој би бил најдобар од нив- што вие би купилe?

ми истекува договорот па сакам да земам нов телефон. Но нешто не сум баш при пари

310-ката е супер, и го купив (за партнерката) затоа што го немаше на лагер во моментот ЛГ 70. А онака, според спецификации исти се освен 70-ката има блиц. Но не можам да тврдам дали е подобар или не од 310-ката
310-ката има една многу добра работа што обично кај тој левел на тел го нема, а тоа е внатрешната меморија НЕ е поделена на два дела. Односно, си имаш цели 2гб внатрешна меморија, и плус 1 гб рам. за разлика од оној кој јас го користам има 2гб внатрешна меморија, но глупоста е во тоа што е поделена на два дела таа меморија. интернал и фон меморија. и секоја од нив има по 1гб, а апликациите кои ги симнуваш се симнуваат на интернал. А повеќето апликации не можат да се префрлат, мора да бидат во интернал, така да мене ми испаѓа дека ми е 1гб активна меморија. онаа другата, фон, е како за украс
Ако си во можност, привери ја таа “ситница“ кај ЛГ 70, и ак ое ко 310-ката, тогаш би идел на 70-ката заради блицот

Јас го зедов LG L70 пред 2 месеци и засега е топ. Доста е брз, не кочи, камерата исто е супер. За цената си е топ телефонот. Еве за инфото кое ти го бара @kooperativa и кај LG L70 внатрешната меморија не е поделена туку си користиш 2 гига од телефонот. Еден мој другар има HTC Desire 310 и вака на прв поглед нема некоја голема разлика, единствена разлика е тоа што има малце подобар процесор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom