С
Спенсер
Гостин
Со закон да се забранат сите Обложувалници во РМ (го уништуваат фудбалот).
ова важи за цел свет,не само за кај нас...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со закон да се забранат сите Обложувалници во РМ (го уништуваат фудбалот).
До неодамна се смеевме на глупавите закони низ целиот свет, но Македонија почна да им претставува сериозна конкуренција на Бахреин, Индонезија, Сингапур и Конго... Штотуку слушнав дека наскоро кај нас ќе се воведуваат и „комуналии за музика“, па кога сме толку креативен народ, слободно може сите да се вклучиме во креативните предлози за закони кои незнам како, ама сигурно би ни го подобриле животот.
Да почнеме со еден добар предлог:
1) Закон за забрана за носење на градници
- Со овој закон целосно би се забранило носењето на градници во периодот од 20. март до 21. декември. Градниците претставуваат зло на денешницата, со својот негативен ефект врз градите на женската популација и очите на машката популација. Носењето на градници ќе се толерира само зимскиот период поради реалната потреба за затоплување на телото на носителот, со издавање на соодветна лиценца која ќе ја доделува министерството за здравство. Издавањето на лиценците за носење на градници ќе се врши со претходно телефонско закажување и ќе чини 1.200 денари во нормална и 2.500 денари во итна постапка.
Казната за прекршителите ќе изнесува од 300 до 650 евра, во зависност од бројот на градникот.
Освен тоа, се проценува дека примената на овој закон ќе донесе околу 140.000 нови гласови од машката популација во Македонија, без разлика на нивната партиска преодреденост.
To-do:
1) Да се најдат статистички податоци и научни статии поврзани со штетноста од носењето на градници, во случај законот да наиде на неодобрување кај женската популација, или ако заврши на Уставен;
2) Брејнсторминг за рекламна кампања: градници <-> смрт, без градници <-> расцветани пупки, слобода, секс, зголемување на наталитет.
3) Зголемена инспекција на пазарите, запленување на турски и кинески градници без декларација, зголемување на цената на градниците кои би се носеле во зимскиот период;
4) Поставување на споменик во центарот на Скопје - голограда жена;
5) Разно.
Слободно, предложете ваш закон![]()
Да се забрани секс со :
- комуњари
- симпатизери на сдсм
- соросоиди
- припадник на друга етничка заедница
- учење
Поради тоа што лошо влијаат врз единките, шират разноликост на мислењата,ја потикнуваат единката да размислува и да мисли поинаку од востановените норми и се закана за државата и секој кој е во врска и брак со вакви лица треба да извади дозвола од МВР за состанување со тие лица притоа да биде истетовирано на нивното чело „ закана за македонскиот народ “ откако ќе ја добијат дозволата . Казна за немање дозвола и не носење дозвола е 300 евра .
Благодарам
И јас сум да се бришат нови пациенти кои се к**чат зад монитор и мислат дека со регистрација на форумов го фатиле бога за м**а:bip:Предлог за нов закон:
-Да се бришат сите вакви глупави теми. За инспектор(немора плата) се пријавувам јас. Зашто од вакви глупави содржини ми скурчи веќе.
А тој што ќе пише на "глупата" тема за да се напраи паметен да плати казна од 500.000 денари.Значи, казните ако не се бришат овие глупави теми ќе бидат од 100.000 до 200.000 денари за креаторот на темата, а за местото каде што е креирана од 200.000 до 300.000 денари.
Ако стварно го сакаш компјутерот ко шо ти пишуе у потпис,напрај му услуга и не го користи веќе:wink:Предлог за нов закон:
-Да се бришат сите вакви глупави теми. За инспектор(немора плата) се пријавувам јас. Зашто од вакви глупави содржини ми скурчи веќе.
И што мене ме боли ако тебе не ти се допаѓаат некои закони во Македонија? Ја знам целта на темава. Демек, законот против пушење е за исмевање така? Е оди труј се дома бе кој ти брани!
Значи, казните ако не се бришат овие глупави теми ќе бидат од 100.000 до 200.000 денари за креаторот на темата, а за местото каде што е креирана од 200.000 до 300.000 денари.
Ако се донесе законов јас од голем навивач на интер ќе преминам во милан!
![]()
А што па мене ме заболе ако тебе не ти се допаѓа темава, а ВМРО-GIRL?Предлог за нов закон:
И што мене ме боли ако тебе не ти се допаѓаат некои закони во Македонија? Ја знам целта на темава. Демек, законот против пушење е за исмевање така? Е оди труј се дома бе кој ти брани!
Значи, казните ако не се бришат овие глупави теми ќе бидат од 100.000 до 200.000 денари за креаторот на темата, а за местото каде што е креирана од 200.000 до 300.000 денари.
Ако се донесе законов јас од голем навивач на интер ќе преминам во милан!
![]()
А што па мене ме заболе ако тебе не ти се допаѓа темава, а ВМРО-GIRL?
Исто како што моја определба е да пушам и да отварам теми со ваква содржина, твоја лична одлука е да бидеш глупо и лоботомирано партиско полтронче кое не може да размислува на подолги релации од штабот. Право на избор, јебешга. Тука не ти се мешам. Дудлај за помеко столче во Општински комитет))
А за мене не се секирај, јас ги почитувам законите таму каде што функционира државата. Значи, пушам со кафенце исклучиво во Чаир
И да,за малку ќе заборавев... Пошто јас сум закон на форумов, воведувам закон со кој ти налагам слободно да (го) пушиш :идеја:
Може да пушиш дома или во штаб. Јас, сепак, сум за домашната варијанта :идеја:
Форумот со администратори како мене гура напред веќе пола деценија. За тој период, се смениле еден куп закони, претседатели, министри, па дури и влади. Се смениле и еден куп пациентчиња како тебе кои се регистрираат тука и го загадуваат интернет просторот со провиден партиски маркетинг. Не биди едно од нив, сите завршуваат на ист начин без разлика на нивната партиска определба :патлиџани:
Океј е да си партиски определен/а, ама не не труј со тоа тука :теши:
Јас не сум паметен, за мене казна 500.000 немаА тој што ќе пише на "глупата" тема за да се напраи паметен да плати казна од 500.000 денари.
мх мх поддршка, такви убавини греота да се кријатГрадниците претставуваат зло на денешницата, со својот негативен ефект врз градите на женската популација и очите на машката популација.
Прво, постов ти е оф топик. Имам искуство со форуми, и можам да кажам извини ама ти не си за администратор. Каков е тој речник? Јас до сега не сум видела администратори со ваков речник. Пази зборови: "глупаво, не не труј, да го пушиш..."
И какво е тоа однесување да се правиш газда на форумов? Јас навистина несакам да се карам, но секогаш го кажувам она што го мислам.
Јас мислам дека знаеш, несакаш да признаеш-80% од членовите на форумот се добри со тебе. Од тие 80%, 20% ти се реални пријатели, другите 60% ти лижат гз. Нели, да не се најдат на црната листа :helou:
А `тешко` на оној кој ќе се најде на ``црната`` листа. Знаеш и сам-по брза постапка оди аут од форумов!
Знам јас како е, форумов е како и повеќе то други форуми каде што ова се практикува. И сега знам и јас сум на твојата ``црна`` листа.
Мораш да се поправиш. Веднаш сфатив како функционира форумов и не бев изненадена. Секаде е така-и во реалниот свет. Секој околу тој со повисока функција се вртка.
А и јас заедно со тебе отидов оф топик, па затоа тука завршува оваа дискусија :smir: Ако сакаш за нешто да контактираш со мене можеш преку пораки.