Те едно па исто

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.607
Поени од реакции
8.765
Веб-сајт
www.flickr.com
Ја отворам темава, бидејќи неколкупати бришев ваков муабет по други теми. Најчесто од форумџии на кои им е здосадено 2-3 ДЏ/артисти да доаѓаат во Скопје барем еднаш годишно.

Кои се предностите/мааните на ваквата агенда на промотерите.

Мене лично ми одговара што Астрал Проџекшн доаѓаат редовно во Скопје, затоа што до пред 2-3 години постојано ги пропуштав поради разни причини. Енивејз во последно време им немам пропуштано журка, и секоја била различна, додуша музиката е стандард, саат време промо материјали, саат време музика да се за ѕенѕа на веќе познати мелодии. Другарка ми Сања пак со радост ја прима секоја вест за ново доаѓање на Метју Дикеј. И велам дека се вика Матеј и дека живее у Чаир, на што таа реагира само со насмевка.

Од друга страна, пак, фино би било кога промотерите би ни носеле нови ликови без да се повторат неколку години, како што на времето правеше MJM (Macedonian Junglist Movement).

Се е во парите,односно во планот на организаторот да направи убави пари на таа журка, што пак е сосема во право, ние можеме да кењаме колку сакаме, но никој на светов не ги прави журките за џабе... За да се донесе некој познат дџ требаат пари, а истите тие пари+ќар организаторот мора да ги извади вечерта. Гледам од претходните теми има многу луѓе кои серат против Дикеј, а кога ќе им спомнеш за Астрал,Таламаска или Скази кои се чести посетители на Скопјево исто како Дикеј одма кажуваат како нов материјал презентирале бла бла, па Метју да не ги пушта истите траки од лани или 2005 година!? Јас секогаш супер сум си поминувал на Метју и искрено не ми пречи што доаѓа толку често, подобро да имаме вакви журки секоја недела отколку народов да се труе со турбо фолк и слични петреебиветре музики...

Мене лично ми одговара што некоја фаца што дошла пред 2 години, или секоја година доаѓа пак да дојде. Од едноставна причина што прв/втор пат кога дошол тој ДЏ/артист сум ги немал тие години за да одам по журки. Тек сега влагам во тие години. И затоа додека тие што имаат богата клаберска историја ќе зборат дека им е смачено од него јас ќе отидам на негова журка зошто не сум бил. Ама пак, и да сум пропуштил некој, никому ништо. Можат пак да донесат некои фаци што праат лудница журки, а сепак да доаѓаат прв пат. Има толку многу дџ-и, артисти и бендови што секоја година по 5 различни да носат снабдени сме дур не пукне сонцето. :)

Промотерите ги носат по стандард фаците со кои што имаат најблиски врски и можност за договор, позитивен по двете страни...одамна е така, па затоа некој доаѓа по 96 пати овде...не ми смета, туку не одам едноставно.
А од друга страна пак, ако јас сум го слушнал некого 3 пати, не значи дека не треба и младата публика што доаѓа да го чуе истото...напротив, супер е сето тоа, само осет фали понекогаш!
Арно ама, кога ќе имаме повеќе пари и поголем стандард, ќе се случува истото само со малку попознати и поголеми имиња, логика.

Арно ама, кога ќе имаме повеќе пари и поголем стандард, ќе се случува истото само со малку попознати и поголеми имиња, логика.

Мислам дека 8к луѓе у просек на саем шо доаѓаат на жур, по 300 денари, се сасвим доволно пари да донесеш транс диџеј од било кој калибар, пошто, нали, они шират љубов и нирвана и не бараат многу кеш.

Ме избриша Тончи у предходната тема, сеа, стварно ме мрзи да пишуем зашо хејтам носење еден ист диџеј на секој 6 месеци у задњи 5 години.

Не е тоа само фраза што се употребува само за дџеи туку општо за целиот ноќен живот. Се ми е видено, се ми е пројдено не е интересно. Класичен пензионерски начин на размислување. Во Скопје зимска сезона има преку 12-13 клубови што работат после 12. А како им е на оние од помалите места кај што има само еден локал па ти сакаш влези сакаш не. Не е проблемот до кој настапува, туку до менталниот пензионерски склоп на рајава наша се нешто не им чини. Им правиш Таксират за 500 денари, ди џеи што во Европа карта не им е испод 30 евра ти доаѓаат во Скопје за 400 ден, неброено кафани кафичи и клубови од со девојка да излезеш до дрво да се направиш и пак се жалат. Вон државава каде и да сум бил 10 души да се фудбал да може да се игра пак се прави атмосфера и сите се расположени. До летаргичното и сегрегативно Македонче е. Седете си дома, филмче, и легнете си во 10 што к.р барате во градот тапа е.

Мене лично ми одговара што некоја фаца што дошла пред 2 години, или секоја година доаѓа пак да дојде. Од едноставна причина што прв/втор пат кога дошол тој ДЏ/артист сум ги немал тие години за да одам по журки. Тек сега влагам во тие години. И затоа додека тие што имаат богата клаберска историја ќе зборат дека им е смачено од него јас ќе отидам на негова журка зошто не сум бил. Ама пак, и да сум пропуштил некој, никому ништо. Можат пак да донесат некои фаци што праат лудница журки, а сепак да доаѓаат прв пат. Има толку многу дџ-и, артисти и бендови што секоја година по 5 различни да носат снабдени сме дур не пукне сонцето. :)
Аре таму горе некој го спомна и таламаска... после летото тогаш секоја 2ра недела да иде ќе одам... исто на пр. и боб сиклер си поминавме перфектно (барем ти беше сведок:vozbud:) не е лошо и тој секоја година да доаѓа... сега гледам и за нашиве Кирил Џајкоски секоја година од тие 3-4 кој се одржува Фонетика е секогаш тука.

Не е тоа само фраза што се употребува само за дџеи туку општо за целиот ноќен живот. Се ми е видено, се ми е пројдено не е интересно. Класичен пензионерски начин на размислување. Во Скопје зимска сезона има преку 12-13 клубови што работат после 12. А како им е на оние од помалите места кај што има само еден локал па ти сакаш влези сакаш не. Не е проблемот до кој настапува, туку до менталниот пензионерски склоп на рајава наша се нешто не им чини. Им правиш Таксират за 500 денари, ди џеи што во Европа карта не им е испод 30 евра ти доаѓаат во Скопје за 400 ден, неброено кафани кафичи и клубови од со девојка да излезеш до дрво да се направиш и пак се жалат. Вон државава каде и да сум бил 10 души да се фудбал да може да се игра пак се прави атмосфера и сите се расположени. До летаргичното и сегрегативно Македонче е. Седете си дома, филмче, и легнете си во 10 што к.р барате во градот тапа е.
А да и то не ми е јасно посебно вие во Скопје шо се буните... јас овде диџеј сум видел само во лето и тогаш дури изгор карта а таму дури и Армин и Абав&Бејонд дојдоја за по 300-400 денари карта... па јбг секој ден да идат ќе ги давам тие пари...

Тоа дека на некој му здосадило може да се примети само на форумов на активните членови кој пишуваат за тоа... Ако стварно не се интересни истите артисти и не се полни саемот... ондах нема да ги носат... али стално е полно така да очигледно на никој не му смета и ги носат...

Полу:oftopic:
и у тема 50цент у ск.. има на секој 1 пост што некој му се радува што ке дојде 50 поста хејтање и серење... а отвори фб и види како сите се палат и едвај чекаат да дое 50цент... :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom