Teтово

Член од
8 август 2013
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.837
Tenderot go otvaral „Јавно претпријатие Тетово транспорт". Smetkata ne im e blokirana, ni na opshtinava ni na ova javno pretpriatije. A ako zboruvash za vo 2021 koga go zemal Bilall, togash ok. Vo toa vreme beshe blokirana, no stadionov sega ke se naprae, ne vo 2021.

Ministrestvoto za transport i vrski nema veza so tenderot na stadionov, bidejki stadionot e pod menaxhiranje na opshtina koja im go dal na javnoto predpriatije "Tetovo transport" - ova go otvaral tenderot. Gledaj vo javni nabavki, tenderot e otvoren, ne znam kaj si pobaral, i zashto ne si mozhel da go najdesh (ti kazhav od pocetok, gledav deka nemash iskustvo so ovie raboti, no ok).

1701100059519.png

Za toa deka ne e predviden vo Buxhetot: treba epten budali da ste da ve interesira toa, ovde se predvida seshto vo budgetot i seto se kradi, teatarot vo Tetovo pocnal vo 2013, uste ne zavrsshil, vas ve boli zash ova go nema vo budgetot.

Stadionov za 3 godini ke bide u noze, so 4 novi tribini u koj mozhe da igra Shkendija vo Evropa, Makedonija vo kvalifikacija (ako saka), Kosova i Albanija koga sakat, isto otvoreno ke im bide.

P.S e predviden vo bvudgetot, ama za 3 godini. Ako si se baziral vo toa shto Aliansa kazha vo press, da znaesh deka i tie ne se za ovie raboti, ne znaet kaj da gledad. Tie za doktori poveke im biva, za drugo neshto nee.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
koj mozhe da igra Shkendija vo Evropa, Makedonija vo kvalifikacija (ako saka), Kosova i Albanija koga sakat, isto otvoreno ke im bide.
...кој не е за нови градби? нека се гради, ама со приоритет!

... таму немате Пречистителната станица, Шара ви дава толку вода, а градот ви трпи за вода, цел град ви смрди на депонија ќе се отруете, ама важно Шкендија каде да игра, да гледате со Косово и Албанија? што корист има тетовски граѓаните од тоа, па оштината да се задолжи 10 милиони евра?
...ако се работи за општо добро и фудбал зашто не ги спомнуваш и каурските клубови Тетекс и Љуботен да играат на тој стадион, тоа ли е твојот соживот со каурите таму?
П.С
зашто не се реконструира т.е. заврши спортската градска сала? зошто само фудбалски терени и стадиони? зашто не ве бива за друг спорт како кошарка, одбојка, ракомет, пинг понг, па не е потребен таков објект, туку само фудбал каде има само ваши клубови и екипи, не е тоа селективна градба на Општината?

Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.837
Toa beshe provokacija. Kosovo i Albanija imaat svoi stadioni. Mislam deka si popametna da padnash na neshto takvo. Zboruvavme za neshto konkretno, no izgleda nemash nishto poveke, i zatoa se prefrli vo default muhabeti Kosovo, Albanija, Dui, etc.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Toa beshe provokacija.
...ти пишуваш провокација, а јас не сум била паметна? а ти зашто провоцираш чувствуваш задоволство, јас немам проблем ни со Албанија ни со Косово, а ти изгледа имаш проблем, па провоцираш! :toe:

...па пишувавме за конкретно, точно! ете со таа причина го најдов и договорот и не ме мрзеше да го поставам дел по дел, па научив и нешто ново, посебно колку јавни тоалети ќе има за 9517 посетители капацитет 1 тоалет за 250 мажи и 1 тоалет за 125 жени и еден писоар за 250 мажи :D
... а вториот план, „Спортски рекреативен центар“ не е тоа тоа, туку од тој цел Спортски Центар што ви е, извини вака, личи на еден смешен пластичарски Луна парк, а ваму ќе се реконструира само помошниот фудбалскиот терен, а не цел Спортски центар со терени за кошарка, ракомет, тенис, тие спортови се научна фантастика за вас за тоа не се придонесува за тие спортови ништо, градската спортска сала колку години ви е голубарник 20, 30 години што неа не ја реновирате, таа не е во интерес на граѓаните, посебно на младината ??! :boksix:

Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.837
Pomoshniot teren ne e toj vo sportski, tuku stadionot koj e blisku do gradski, toj shto nie go narekuvame stariot stadion.

...Na primer Tetovo e grad vo koj pokraj futballot, odbojkata i skijanjeto se sportovi vo koj shto ima potencial, aj za odbojka ne ti treba mnogu uslovi osven salla, i zatoa nema i mesti za treninzi vo tie salli zaradi interesot, no Bijons, kako bi se custvuval jas za ova drzava koga za 20 godini nema kapacitet eden lift da naprae vo najgolemiot asset vo drzavata kako shto e Popova Shapka, i so toa i ekonomicno, i sportivno ke ima mnogu progres ?

Ne znam zas za sekoja invensticija shto ke se napravi vo Poloshkiot region vaka reagirate, go gledav project budgetot za 2024 od strana na vladata, nitu edna kapitalna invensticija vo gradovite Tetovo i Gostivar (osven koridor 8, koj e za cella drzava, koneksija i za vo Ohrid, i za vo Albanija), se drugo vo istocniot dell.. I pak placete za sekoja invensticija.

Primer, stadionov vo Skopje, gradski go gradeshe drzavata, zas ovde vo Tetovo da go gradi opshtina? Zas ne prashash na ovoj nacin ?

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Ne znam zas za sekoja invensticija shto ke se napravi vo Poloshkiot region vaka reagirate, go gledav project budgetot za 2024 od strana na vladata, nitu edna kapitalna invensticija vo gradovite Tetovo i Gostivar (osven koridor 8, koj e za cella drzava, koneksija i za vo Ohrid, i za vo Albanija), se drugo vo istocniot dell.. I pak placete za sekoja invensticija.
Де прати линк да видиме во тој од бога заборавен источен дел што ќе се прави. Баш ме итнересира.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Pomoshniot teren ne e toj vo sportski, tuku stadionot koj e blisku do gradski, toj shto nie go narekuvame stariot stadion, како се пишува на проектот.
...тогаш ќе напишете ,,Стариот стадион" на договорот, тој дел не е Спортски Центар,
...Na primer Tetovo e grad vo koj pokraj futballot, odbojkata i skijanjeto se sportovi vo koj shto ima potencial, aj za odbojka ne ti treba mnogu uslovi osven salla, i zatoa nema i mesti za treninzi vo tie salli zaradi interesot,
...токму така ,,заради интересот,, ама ваш, а не на другите граѓани, оти во вашите училишта ниеден ученик (посебно женските) не знаат да ги играат овие спортови туку само шутни со нога, па нешто ќе погодиш, па дури и корнер.
no Bijons, kako bi se custvuval jas za ova drzava koga za 20 godini nema kapacitet eden lift da naprae vo najgolemiot asset vo drzavata kako shto e Popova Shapka, i so toa i ekonomicno, i sportivno ke ima mnogu progres ?
аааааа очигледно или си многу млад или си од некое гостиварско село, па крива е државата за ,,лифтот" или мислиш жичарницата до Попова Шапка?

Image_1701159464.jpg

...ами кој ги сјеба сајлите на таа жичара ? УЧК!??
...и точно, државата не смееше тоа да го дозволи, па ќе имаше ,,лифт", но и после војната се потрудија да ја обноват жичарницара, ама колку што знам поради дивоградбите не може веќе да се изведе тоа, ќе рушиме дивоградбите? знаш кои тука све има?
ај вака, колку време ДУИ со се Теута градоначалник владеше со Тетово? пред нив кој беше Сади Беџети и Хазби Лика и кој друг ај помогни, сите Албанци така?
...средства сите општини во МКД добиваат по некој критериум, така?
е сега Тетово добива пари од државен буџет и се слива во сопствен, така?

...колку вработувања има дополнително НЕПОТРЕБНО општина, што рамковни што партиски кои дел ниту иделе воопшто на работа, а и да иделе не знаат каде се наоѓаат, а не да научат нешто па да поработат? бројка знаеш?

... второ, имаше еден убав хотел ,,Македонија" некаде во центар ми се чини, така? сега тој хотел сопственист на кого? на С.Беџети градоначалник така? со кои пари купени и зошто тој да ,,купи" државен имот? зошто ти не го купи?
...Теута за нејзино време колку државно земјште ,,купила,, каде требаше катна гаража да се изгради сега е обичен паркинг , ама приватен, нејзин ли? колку згради стамбени се водат на нејзино конто, Спортски центар чија концесија е?
....исто како во Струмица како се работело, така и тука, пола за неа, пола за ДУИ, за општината шипак!
...ете затоа останавте без вода, колку пати се дало од државен буџет и странски кредити за изворите на Лешница, Попова Шапка не се сеќавам кои други, ама можам да го најдам линкот на НеТ, ,,ќе се гради" , ,,ќе" , ,,ќе"...и ,,ќе" остана,

download (25).jpeg

... плоштадот му ебавте мајката, фонтаната ја извадивте, клупи мермерни, споменици на паднати борци со зеленило, знаеш дека бил најубав плоштад?

20160926104959.jpg

сега каков ви е? селски пазар со простор за митинзи за дигање знамиња на Шкипе е маде, на ништо не личи, лик на еден град и на градоначалник е плоштадот, ама таму секој лапал за себе и партијата, е затоа немате ништо изградено, каде газите трева не расте, сскаш лути се сакаш не, тоа е вистината!

... државата не се мешала само ви давала пари ѓоамити за проекти, а овие од планина слезени што се менуваа како градоначалници со тој од Зајац, курташак играа со градот, па и со вас шкиптарски граѓани, за каурите граѓани да не напишам неспособни 100 години да изградат една црква во градот, а вие изградивте 15 џамии....сакаш уште да пишувам?

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Primer, stadionov vo Skopje, gradski go gradeshe drzavata, zas ovde vo Tetovo da go gradi opshtina? Zas ne prashash na ovoj nacin ?
...пааа, ќе ти одговорам после затворање на тендерот на 22.12.2023 како пишува во Јавни набавки, кога ќе го добие тендерот фирмата ДПГТУ Структуре ДООЕЛ експорт импорт од Тетово, зашто вака однапред логички знам, ако погодив сега, ќе ти објаснам тогаш ако добие и ќе биде вистина! :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.661
Поени од реакции
8.091
Тетово може да се напрае предобро место ама имамо гнаса од луѓе кој управуе со градот и ние луѓето обичен народ кој ништо не почитуе и тоа нешто што више е напраено да опстане читаво.

Тукук како што пишав Tinex ќе се сели на друга локација. Cosmo најверојатно ќе се сели у Pallma Mall.

Јас искрено сум Tinex да дојде на местото на Ramstore у Pallma Mall со тоа повише ќе им се раздвижи. Во Tinex имам чувство дека повише купувачи има за разлика од Ramstore. Во Ramstore не памтим некој мој блиски и људи што ги знам да рекле сум пазарил у Ramstore.

Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.837
Тетово може да се напрае предобро место ама имамо гнаса од луѓе кој управуе со градот и ние луѓето обичен народ кој ништо не почитуе и тоа нешто што више е напраено да опстане читаво.

Тукук како што пишав Tinex ќе се сели на друга локација. Cosmo најверојатно ќе се сели у Pallma Mall.

Јас искрено сум Tinex да дојде на местото на Ramstore у Pallma Mall со тоа повише ќе им се раздвижи. Во Tinex имам чувство дека повише купувачи има за разлика од Ramstore. Во Ramstore не памтим некој мој блиски и људи што ги знам да рекле сум пазарил у Ramstore.
..plus ramstore stanal prevarant so cenite... drugi ceni ima vo raftovi, drugi vo kasa.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.661
Поени од реакции
8.091
..plus ramstore stanal prevarant so cenite... drugi ceni ima vo raftovi, drugi vo kasa.
Не знам не пазаруем во Ramatore. 2 пута само ако сум влегол у Ramstore на почеток когај се отвори Pallma Mall. 2-3 пута сум влегол и у оној кај бутикот Емона и никоаш више до сега не сум влегол.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.661
Поени од реакции
8.091
Како и да е Тинекс ќе се сели, па да видимо кај стоковната доле кој ќе се усели таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom