Za tetovo ima sto da se kaze...Iskreno kazano mozda nekoj od zapadniot del na Makedonija kje me podrzi bidejkji vie od bitola,strumica,resen nzm kade, nema stapnato ni Albanec i zatoa se ponasate razligaveno na ovaa tema, sto ako se Albanci? kje ve izedat li ??? jas sum od tetovo, vo tetovo ima sto da se vidi, jas sekoj den od centar idam nakaj mala recica so drugari, me gledaat Albanci nisto ne mi velat ako nekoj me znae kje se pozdravi i toa e toa...Nema ni da ve istepat ni nisto, vo Tetovo ednas treba da dojdete i se kje videte, pa posle samiot pat kje ve vodi,,,Posle, tie so zborea DEKA gostivar E PREDGRADIE NA TETOVO !!! izgleda se od selana kraj autopat pa nemat pojma, eve za tie so neznaat : Tetovo ima 2 univerziteti,Kale,15 zgradi so nat 9 (prosek) katovi,eden od pette najgolemi gradovi vo makedonija i sto uste ne, a gostivar nema nisto od toa....Kolku i da velat : tetovcani i gostivarcani sroden narod, ne e taka...vo gostivar makedoncite i Albancite nemozat da se izdrzat medjusebe , tetovcani ne podnesuvaat ligajci od gv itn. Taka da tetovo e definirana metropola eve nesto za tetovo sto e pola izgradeno ali jas ke pisam ! :
http://gavro.com.mk/Tetovo2014.aspx - Proekt tetovo 2014
REALIZIRANO :Vudro vilson, najgolemiot privaten srednoskolski kompleks vo MAKEDONIJA !!!!
TETOVSKA INDUSTRISKA ZONA : Alumina,Teteks,Kozhara,Zhito Polog, Shik Jelak.... se vo zonata !
Nacionalen park : SHar planina stana nacionalen park 4 vrt vo makedonija !!!!
Nov najgolem hotel vo Makedonija so 5 zvezdi : koga ce vlezete vo tetovo na pola kilometar od desna strana kje ve zatekne odgromna visokokatnica od 14 sprata, vo izgradba pri kraj !!!!
Ne se plasete od siptarete moj sovet, inace, vo tetovo moze da se kacite na tetovsko kale da go vidite celiot polog i ostatoci od KONFLIKTOT VO 2001 !!! da se kacite na sar planina da poskijate pa na rucek da slezete vo centar na tetovo...
Tetovo ima mnogu naselbi, Blok 70,82,12,72....,Ajducko,Koltuk,Potok,Drenovec,Mala recica,....
Edinstveno od cela makedonija gi sakam samo bitolcani, tamu sum izrasnal do 1ipol godina zaradi ratot, i golem grad ubav sreden ....
Toa so go zborea deka Tetovo e glaven Grad na golema albanija , ne e taka ali dokolku bide golema albanija ne veruvam tetovo toa i ce bide veruvajte, samo koga vlagate vo tetovo i od RING ROAD obikolkata se gledaat ogromni zgradi i industriskata zona...
aj da ne dolzam jas ova vi kazav eve ja narodnata HIMNA na tetovo !!!
http://www.youtube.com/watch?v=cDLFlmF8YcY
pozdrav.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 20:39 ---
Eve vi makedoncinja slikicki od TETOVOOOO
mnogu se zborese deka ova bil skopje ali toa ne e .. otvorite google maps kje videte deka tetovo e ko polukrug ko na slikava i koj pisete tetovo prvo ova izlaga i ovaa slika ja ima vo opstinata
Centarot na Tetovo i dvete Tetovski kuli!