Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Толку е.. по таксиметар чим те возел толку земаат и јас ко се враќав од Градиште ми зедоја толку. Мојш ак сакаш и оние дивине таксисти да се возиш ак сакаш за 250 денари,ама никој не ти гарантира дека стварно ќе ти земи 250 денари или те излажал само да влезиш в кола или дека ќе е некој напален мајнак.Ноа лето јас и еден другар со такси од Охрид до Градиште 400 денара :uvo: .
превозот во охрид не ошурува сите...тоа таксистине треба да се казнат со невидена сума на пари за да им дое памет.Иако сум од скопје секое лето идам во охрид и мене не ми се има десено да ме ошурат бидејќи пред да влезам у такси знам као да се поставам и со таксиметар да ме вози или пак у најлош случај му ја трескам вратата и не му влагам.Охрид стана само за пешадија треба да се опростиме од таксиња боље со кајче :pos2::pos2:
ова го имам чуено од една особа исто и ти :pos2:
затоа со кола само одење :smir:Тоа што ми се допаѓа е унифицираната боја на возилата што е редно да се пренесе и во Скопје.

И не е само тоа другар. Унифицирана боја, клима уреди, фискални, платени давачки кон државата, лиценци и уште триста чуда пари им се наплаќаат.
Па затоа дерат на лето.
Јас не знам дали во државава има толку одржани (и нови) такси возила како во Охрид. Во Охрид добивате квалитетно возење за квалитетни пари!![]()
Oсет да се немало.
Цепам охридски у такси тогаш и поминувам океј

Мх! Акцент е тоа...Никогаш нема да го цепаш доволно добро за да не те приметат дека глумиш![]()
и си добиваат минус стотче