Па најчесто одам со такси. Во некои ситуации не се исплати да плаќам карта за градски превоз во смрдливите автобуси на јсп. Ама па има случаи кога одам со автобус, нормално приватен. Ретко ама сепак знам да се возам во автобус
Vo mojot grad (Bitola)sekogas odam so taxi,ili me nosat majka mi i tatko mi.Vo avtobs se nemam kaceno voopsto.A vo Skopje isto taka se vozam so taxi posto koga odam do fakultet odam so braceda mi i ne faka najcesto 60 den, pa ne ni se isplaka da odime so avtobus.A istot taka i za do centarot mi e tolku 60-80 den,sekogas odime tri i ni idi po 20 den,poeftino od so avtobus.Koga e udaren termin doma si se vrakam peski,posto togas taxi salam ke te oderi,bez 100 den nema sansi da pominis.
Ми се смачи од возење со автобус четири години идам у школо со автобус али морам.Автобусите кај нас се катастрофа затоа сега преферирам да идам со такси зошто е боље и гледам да биде од по елитните компании знам дека нема дубари
Обично практикувам возење во Такси..
1.прво-побрзо 2.второ-покомотно 3.трето и негативно-поскапо Автобус многу ретко во последно време.. 1.прво-поспоро стигнувам каде што сакам 2.второ-па и не е баш удобно 3.трето и позитивно-ефтино
знам звучи сељачки за некои луѓе-малограѓани, па за цел нормален свет насекаде користењето на јавниот превоз е нешто најнормално, избегнуваат да користат дури и сопствено возило, друга е приказната што кај нас не е среден јавниот превоз.
Zavisi kaj odam.Vo sk,ako mestoto do kaj so sakam da stignam e prilicno oddaleceno( kako na primer ko ke odam od aerodrom do masinski) odam so avtobus, do centar so taksi. A inaku vo Bt retko so taksi, a koga i da odam negde, ne me fatilo poke od 30-40 denari,taka da nema problem.
Најчесто со такси одам, ради то шо кај нас во Битола е многу поефтино таксито, негде околу 30-40 денари, и не ти се исплаќа со автобус да го вртиш цел град за да те однеси на една станица, кога можиш да платиш плус 10, 20 денари, и да си одиш ем во поубо, ем порајат и ем почисто.
Taksi mu e majkata,najbrzo stigam segde...ako imam kesh!Ako ne,togas pesadija,retko se vozam so avtobus zoso nema kaj mene vo naselba,ja ukinaa 9a:nesum:
Јас не би ги одбрал ни едно ни друго ама ако морам ќе одберам такси зошто барем ќе имаш комфорт додека да стигнеш. Ама пак ќе кажам господ ни дал нозе да ги искористиме.
Со автобус последен пат се имам возено као мало дете(и еднаш инцидентно со колеги ради прање друштво). Не од снобизам, или принцеза-синдром, него затоа шо увек ме депремирало возење у автобус(појма неам зашо). Плус и ко шо сум ниска, имам чуство дека се гушам кога има гужва.
Скоро секогаш се возам со такси, а кога немам пари у себе да го платам таксито одам пешки.Не еднаш ми се има десено да се превезувам со транспортно средство нозе, од моето бившо средно автокоманда до карпош 3.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.