T-Mobile - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Не мислев на бежичен рутер оние USB стик приклучок. Мислам на оние дома што ни ги даваат на користење за тв и интернет.
Јас тој дома рутер што го имам нема опција за SIM картичка.
Epa takvi za doma za koristenje.
Ke ti go sliknam posle gledam iptv na nego, telekom ako ti e slab adslot nudi 4g namesto adsl no treba da podneses baranje.

Што им е со рекламирањево оптички интернет? За телевизијата пишале Ultra HD. Која ултра? Па тв каналите не се ни Full HD.
Screenshot_20230324-114004_Facebook.jpg

Ovaa sto ja nudat preku android box ne li e hd
Не знам ама на овие што не се Аndroid ресиверите врска каналите си немаат со HD a HD ги рекламираат.

Божем ги менуваа со HD ама ЧКЉ квалитет.
Автоматски споено мислење:

Мислат на телевизијата која е на оптички интернет.
Значи бричете ми к***т тие што не сме на оптички интернет така ли?

Вчера вечер некаде во 22 часот имавте ли интернет?

Еден период снема интернет и немаше ни Wi Fi, немаше и 4G а телевизијата си работеше.

Откасно разбрав....се здробив од ресетирање на рутерот....:tapp:

Здраво,
Ме интересира како со ИМЕИ да го најдам сопственикот на телефон без да одам преку полиција.
Ми треба помош, кој може би му бил благодарен.

5G Влае
53fbc06708a07dd23854fe2dc00c8b16.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Рампа, "ОПТИКА". Некако оптикава го продала кучата.
1680522900472.png

Што се дешава у принцип. Буквално од како се преселив асален интернет имав пола од времето у најдобар случај. Ресто се трпи со ваков интернет не можам состаноци да истерам на раат.

Прво имав прекини неколку дена, па тоа се среди, и сеа на секоја недела или 10ти ден паѓа од некоја нормална брзина 50+ мбпс на факинг 5-8мпбс, пред 3 дена ми имзери upload 0.00 I shit you not!

Мењаа 2 рутери, демек новите не биле добри еве постар од Хуавеи исти к.рац зашто не е до рутерот него изгледа линијата е проблем, а кај нив у систем не им покажувало никакви пречки со истата. Решение за проблемов има ли некој?

Рампа, "ОПТИКА". Некако оптикава го продала кучата.
Прегледај го приврзокот 374196

Што се дешава у принцип. Буквално од како се преселив асален интернет имав пола од времето у најдобар случај. Ресто се трпи со ваков интернет не можам состаноци да истерам на раат.

Прво имав прекини неколку дена, па тоа се среди, и сеа на секоја недела или 10ти ден паѓа од некоја нормална брзина 50+ мбпс на факинг 5-8мпбс, пред 3 дена ми имзери upload 0.00 I shit you not!

Мењаа 2 рутери, демек новите не биле добри еве постар од Хуавеи исти к.рац зашто не е до рутерот него изгледа линијата е проблем, а кај нив у систем не им покажувало никакви пречки со истата. Решение за проблемов има ли некој?
Да земиш друг рутер и да го поврзиш со матичниот рутер од операторот , доколку некаде кабелот е свиткан или пооштетен треба да се смени.

Да земиш друг рутер и да го поврзиш со матичниот рутер од операторот , доколку некаде кабелот е свиткан или пооштетен треба да се смени.
Рутерот е на пола метар од лаптопот, не ниту свиткан ниту оштетен. Едино оптичкиот ако е заебан нешто, пуштија пријава да дојдат да проверат што и како со линијата па ќе видиме што ќе искочи

P.S Не може да е до кабелот нешто зашто еве сега у моментов што измери а на пладне баш кога ми требаше беше 7
1680547417720.png

Рутерот е на пола метар од лаптопот, не ниту свиткан ниту оштетен. Едино оптичкиот ако е заебан нешто, пуштија пријава да дојдат да проверат што и како со линијата па ќе видиме што ќе искочи

P.S Не може да е до кабелот нешто зашто еве сега у моментов што измери а на пладне баш кога ми требаше беше 7
Прегледај го приврзокот 374238
Досаѓај постојано на 122 појди и во салон поднеси приговор,кога бев на оптика добро 3-4 месеци го имав тој проблем менуваа исто така рутери неколку пати за да одеднаш се беше средено а незнам како сигурно некој нивен технички проблем ,така е кога поголемиот број од вработените ги избркаа или префрлија по други фирми и сега тие работат по секаде а не само за телеком и кога имаат време ги решаваат проблемите на телеком,мислам дека не е тој стариот телеком кој многу бргу ги решаваа проблемите ,како за пример 1 недела им требаше да го отстранат дефектот реновирајки ја улицата го скинаа кабелот и немаа екипа за да го средат тоа ,добро беа фер ми додадоа 100 гб интернет за да можам таа недела преку МахТВ апликацијата да гледам тв

Досаѓај постојано на 122 појди и во салон поднеси приговор,кога бев на оптика добро 3-4 месеци го имав тој проблем менуваа исто така рутери неколку пати за да одеднаш се беше средено а незнам како сигурно некој нивен технички проблем ,така е кога поголемиот број од вработените ги избркаа или префрлија по други фирми и сега тие работат по секаде а не само за телеком и кога имаат време ги решаваат проблемите на телеком,мислам дека не е тој стариот телеком кој многу бргу ги решаваа проблемите ,како за пример 1 недела им требаше да го отстранат дефектот реновирајки ја улицата го скинаа кабелот и немаа екипа за да го средат тоа ,добро беа фер ми додадоа 100 гб интернет за да можам таа недела преку МахТВ апликацијата да гледам тв
Муабетов е дека џабе и нив што им досаѓам ни они не знаат што е, или се прават дека не знаат.
Лошото е у тоа што ја кога зборам со нив на телефон имам 7мбпс пример, и договараме да дојде екипа доаѓа екипата и имам 60 и они се као дечко, океј си е се ...
Автоматски споено мислење:

Апдејт: дојде типот измери на негов лаптоп си покажа океј брзина, интересно е што и кај мене на телефон измери преку ви-фи 40тина мбпс, а на лаптопот измери пак 8.

Дали може да е нешто у врска со лаптопов, иако е нов Legion 5 :cautious:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom