TВ права за спортски настани

Sky Sports - Premier League

itv - FA Cup

Вака си е нема шанси друг да откупи. Ама вреди секој денар за дримбоксот, а не Гојко и Мојко од СК :tapp:

Немам Скај Спорт на телевизија и искрено незнам за нив како се што се, според она што го имаме на телевизорите од спортските канали, Спорт Клуб ми се најпријатни и најинтересни програми т.е преноси бидејки коментаторите си ја вршат работата како што треба.

Секој коментатор од МТВ е Драго Чошиќ за овие од Спортклуб. Вода можат да им носат, врска немаат од коментирање, на моменти на тие двајцата од Еуроспорт, за Ливерпул шо навиваат, само глупости шо трескаат ме потсеќаат.

Што ви е луѓе, Небојша Вишковиќ од Спорт Клуб е измислен за сите спортски коментатори на Балканот, значи милина да го слушаш, информиран за се, цар!:cuc:
Исто го има уште еден тенис што коментира, сличен глас има како на Вишковиќ, некој пат се прашувам дали е тој.
Коментатор не е само да ти искоментира играта на теренот, туку да те информира и за ред други информации, кои би ги интересирале гледачите.
Не дека сите таму се идеални, ама повеќето се солидни коментатори..

Не знам зашто толку критики кон СпортКлуб.

Сега нормално дека би сакале на македонски да имаме можност да ги слушаме сите овие настани шо ги даваат на СпортКлуб, но тоа е. Мал пазар, знаат дека јазиците се слични и дека голем дел од луѓето овде немаат ништо против да слушаат пренос на српски/хрватски. Бизнис е јебига, го користат тоа што тука кај нас нема интерес за спортска телевизија на македонски јазик, но и се доста коректни кон „нас“.

А и кога би ги споредувал, ја сум многу повеќе за моменталниот СпортКлуб него за „прославената“ гарнитура на HRT и OBN од пред некоја година. :)

Дечките си ја вршат работата најпрофесионално, од техничари до коментатори. Ги користат средствата кои ги имаат максимално и пред се работат со ентузијазам а не ради реда.

Единствена замерка имам на еден шо коментира фудбал, батката има 0 емоции, и најјакиот фудбал да се игра тој = мртвило. За разлика од Небојша кој е ЦАР за тенис и фудбал! Впрочем човекот е и тениски тренер, прав стручњак. Сега замерка му е тоа шо навива за Ноле, но и самиот си кажува дека кога врши пренос на Ноле е пристрасен.

А и уживам кога гледам фудбалско дерби со него, се внесува у натпреварот до краен степен, најјакото е кога ќе викне: ГОЛ :vozbud: и следи 15 секунди пауза. :D

Во споредба со Еуроспорт коментаторите им се каде-каде подобри. Нормално дека не можат да се рамнат со СкајСпортс, но како „корисник“ сум сосема задоволен од СпортКлуб. :)

Единствена замерка имам на еден шо коментира фудбал, батката има 0 емоции, и најјакиот фудбал да се игра тој = мртвило. За разлика од Небојша кој е ЦАР за тенис и фудбал! Впрочем човекот е и тениски тренер, прав стручњак. Сега замерка му е тоа шо навива за Ноле, но и самиот си кажува дека кога врши пренос на Ноле е пристрасен.
Небојша кога го слушам како коментира тенис мерак ми е да го гледам тој спорт ,а посебно кога Ѓоковиќ игра .

Најако е кога ќе добие поен или сет Ѓоковиќ се раздере ТОО!!! се гледа дека со сето срце и душа навива за него .

Небојша кога го слушам како коментира тенис мерак ми е да го гледам тој спорт ,а посебно кога Ѓоковиќ игра .

Најако е кога ќе добие поен или сет Ѓоковиќ се раздере ТОО!!! се гледа дека со сето срце и душа навива за него .

Мислиш кога ќе се раздере: СЈАЈНО !? :icon_lol:

Абе сеа и Игорче со срце и душа навива кога игра Македонија ама тресе глупости. И на овој му се дешаваат киксеви (особено еднаш на фудбал јако се искикса, но примети и се извини :D ) но човекот се разбира од тоа што го коментира.

Искрено мене ме нервираше со тоа пристрасно коментирање кога играа Ноле и Рафа (не знам кој мастерс беше), но како шо реков, може да му се прогледа низ прсти, пред утакмицата си кажува: „ очекувајте да бидам пристрасен“. :)

Незнам дали е за овде прашањето ама ќе прашам.Видов на Макс ТВ кај што се прикажани каналите на арена 1 и 3 пишува дека има македонски коментатор?Така е или?

Незнам дали е за овде прашањето ама ќе прашам.Видов на Макс ТВ кај што се прикажани каналите на арена 1 и 3 пишува дека има македонски коментатор?Така е или?
Само кога има лига на шампиони коментираат коментаторите од МТВ.

Само кога има лига на шампиони коментираат коментаторите од МТВ.
Само на еден натпревар се коментатори од МТВ ,другите натпревари на другите арена канали се со српски коментатори од самата Арена спорт телевизија

Premier liga prodala prava na 7 ex-Yu tržišta

Kompanija IMG Media osigurala je audio-vizuelna prava emitovanja 380 utakmica engleske Premier lige po sezoni u naredne tri godine u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu.

IMG, koja je dio kompanije IMG Worldwide, osigurala je prava za sezone 2013/14., 2014/15. i 2015/16. u konkurenciji s emiterima i drugim medijskim kompanijama. "Premier liga je izuzetno popularna u ovim zemljama s nekoliko igrača iz regije", izjavio je između ostalog viši potpredsjednik IMG Media za istočnu Evropu, Tursku, Grčku, Kipar, Bliski istok i Sjevernu Afriku Victor Blundell.

IMG Media je nosilac prava za tekući trogodišnji ugovor te u ovoj kompaniji ističu da vrlo dobro poznaju regionalno tržište.
Kako nezvanično saznajemo, utakmice Premier lige će se i u naredne tri sezone emitovati na Sportklub kanalima. Konačna odluka mogla bi biti poznata u narednih 15 do 20 dana.

http://www.teve.ba/article/13490/premier-liga-prodala-prava-na-7-ex-yu-trzista

. . .А и уживам кога гледам фудбалско дерби со него, се внесува у натпреварот до краен степен, најјакото е кога ќе викне: ГОЛ :vozbud: и следи 15 секунди пауза. :D

Опасен момент е тој, точно! :)

Синоќа на Алфа ја даваа Евиан - ПСЖ да не имаат откупено права за купот на франција случајно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom