Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Нема шанси Франција за толку кратко време да се врати и да игра полуфинале-финале, малце подолго ќе биде тоа барем плус 2-3 години. Цела репрезентација им е за ремонт.
Ќе има ремонт и тоа голем точно, ама кажав за две-три години се враќа, немора одма финале или полуфинале ама ипак Франција е Франција...

Абе за две-три години Франција се враќа, немој да мислиш дека нема хах.
И ајде сега уживај во победата и не се замарај со нас...;)

аха се враќа цела генерација ќе сменат покрај оваква конкуренција тешко :)

Афера карабатич 2,сам на себе си уплатил,да дава помалку голови:pos::pos:

сега ќе оди директно пак на суд пошто во мобилниот му нашле апликација за кладење,а он на суд кажал дека не ни имал желба и дека се нема обложувано :)

Секоја чест за Голужа, го вади максимумот од ракометарите, играат како препородени! Мои фаворити за финале и злато!

Секоја чест за хрвативе...Дувњак докажа и покажа дека заслужено ХСВ ѓи плати за ракометот енорнмните 2 милиони евра...Дечкото играт страшно,и разноврсно..а имат едвај 24 години.Копљар...желе бомбона.Секоја среќа шо гореспоменатиов,Алиловиќ и Нинкович изиграја добро,иначе за мене ќе беше кривец тој во случај на пораз.ЕДЕН ЕБАН напад не ојде еден на еден,или пак скок шут да напрајт....."Во моментов најдобриот десен бек во светов'...Извини,ама малу морген. ЗА таков примат,малце ќе си ја смениш играта......Гојун=Доминичович......Грамада,карпетина....Блокади ко на НБА утакмица,уште да го искористит и потенцијалот за во напад,комплетен играч ќе станит...Сума сумарум,очеквам хрвативе да лапнет злато...освен Хансен ако не мислит поинаку :)

Додека Франција освојуваше, ХРватска постепено неосетливо ја подмалдуваше репрезентацијата и пак постојано беше во врвот. Така да сега допрва иде ерата на Хрватска а Франција ќе се врати тек за 5 год минимум. ХРватска е и најдобра репрезентација на светот за јуниори и во составот допрва треба да блеснат најдобрите од тоа првенство Манадалиниќ кој денеска играше 2-3 мин и Лука Степанчиќ.

Честитки за Хрватите
Заслужена победа, се надевам дека годинава златото нема да им побегне од раце.
Голужа ( му замерив за Ивано:love:), ама екипата му функционира совршено, цврста одбрана, убиствен напад и секако звер на голот, Алиловиќ :cuc:
Натпреваров ми беше празник за очи, прецизни акции, фантастични проигрувања, милина.
Ептен ми е мерак што сега Омејер и Карабатиќ си ги пакуваат куферите за дома:pipi:

Секоја чест за хрвативе...Дувњак докажа и покажа дека заслужено ХСВ ѓи плати за ракометот енорнмните 2 милиони евра...Дечкото играт страшно,и разноврсно..а имат едвај 24 години.Копљар...желе бомбона.Секоја среќа шо гореспоменатиов,Алиловиќ и Нинкович изиграја добро,иначе за мене ќе беше кривец тој во случај на пораз.ЕДЕН ЕБАН напад не ојде еден на еден,или пак скок шут да напрајт....."Во моментов најдобриот десен бек во светов'...Извини,ама малу морген. ЗА таков примат,малце ќе си ја смениш играта......Гојун=Доминичович......Грамада,карпетина....Блокади ко на НБА утакмица,уште да го искористит и потенцијалот за во напад,комплетен играч ќе станит...Сума сумарум,очеквам хрвативе да лапнет злато...освен Хансен ако не мислит поинаку :)

Gojun e dobar i vo napad no nego ke go napravat stoka vo odbrana i ako e veke.Toj ima zelba da igra vo napad no trenerite ne dopustaat.Mozes da zabelezis koga ima polukontra i odi vo napad i ako ne uspeat da ja zavrsat akcijata,Gojun so trista maki se zamenuva.Nalik na Jonovski,Velkovski e i sto bi bilo kad bi bilo ako igraat tie napred, no sudbinata ne im izlegla vo presret. :-)

Се радувам на Хрватскава победа како Македонија да победила :love: каква храброст, каква борбеност и каква добра игра прикажаа едноставно празник за душа.. ако мило ми е нека поминат сега и они и Словенците преку Данска односно Шпанија па да гледаме едно екс-југословенско финале на светсково првенство. Карабатич од к.... ќе си каснеше од мака :LOL:

Толку беше напаѓан и исмејуван изминативе године Голужа, што веќе почна да станува идиотски. Имаше издржани напади, но и еден тон глупости. Поради тие глупости, а и начинот на кој им одговари (со градење на добар тим и добра игра) од првенство до првенство, почна да ми станува се повеќе симпатичен. Голем број на медиуми чекаа пораз за да го линчуваат, веќе припремаа терен после победата над Шпанија. За среќа Голужа им ја плесна победава во фаца!!!

60749630-slavko-goluza-afp.jpg

Толку беше напаѓан и исмејуван изминативе године Голужа, што веќе почна да станува идиотски. Имаше издржани напади, но и еден тон глупости. Поради тие глупости, а и начинот на кој им одговари (со градење на добар и тим и добра игра) од првенство до првенство, почна да ми станува се повеќе симпатичен. Голем број на медиуми чекаа пораз за да го линчуваат, веќе припремаа тарен после победата над Шпанија. За среќа Голужа им ја плесна победава во фаца!!!

60749630-slavko-goluza-afp.jpg
Кафе унд колач бите :pos::pos:

Gojun e dobar i vo napad no nego ke go napravat stoka vo odbrana i ako e veke.Toj ima zelba da igra vo napad no trenerite ne dopustaat.Mozes da zabelezis koga ima polukontra i odi vo napad i ako ne uspeat da ja zavrsat akcijata,Gojun so trista maki se zamenuva.Nalik na Jonovski,Velkovski e i sto bi bilo kad bi bilo ako igraat tie napred, no sudbinata ne im izlegla vo presret. :)
ЗНам знам....исто и Доминикович имаше нешто такво истакнато лично за него....Инаку,последната сезона дур беше во Загреб,Гојун шутираше ко снајпер,мрежи кинеше во напад...Ама сега веќе,си се дефинира како одбрамбен,и то е то :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom