Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Дечки не летајте пред време.. На првенствово барем 10 репрезентации се подобри од нас ... Не очекувајте премногу на првенствово .. Би поминале групи, но тоа би било се, мое мислење е немојте одма да ме колите .. Ќе набројам неколку причини поради тоа што нема да имаме успех како во Србија ... Ко прво, немаме асален тренер, ко второ неангажираноста на играчите, недоволното заедничко тренирање, недоволно сме спремни, и се разбира раководството (РФМ) која што ги матретира и ги демотивира играчите, и за крај фалангата која нема да биде во огромен број да даде подршка и ветер во грб на момците ... Очекувам само победи против Чиле и Катар, останатите натпревари ќе ги изгубиме ...

А од битолчани ќе има нешто? ТЕРА?
Mишевски редовно прај емисии ко ќе има вака некое првенство. За ова незнам дали ќе има, немам видено до сега.

Фотче, не отвараш посебна тема Македонија - Чиле?

Ти будала си? Тие на Нова Година и Божиќ даваат турски па сеа за едно првенство да прекинат тоа....
Каква емисија бе тоа е луксуз за нив,нема шанса мора да има репризе од турските срања.
Абе знаев дека нема шанси баш прееска бев кај чичко ми ги пцуевме поради тоа што не се ни трудат да направат нешо, и викам чекај да не било за џабе пцуењето да не се помачиле луѓето да опремат некое студио да прашам тука да не знае некој нешто.

Види го ебавме ежот, ако друг отвори! Памти ми зборот ( колку сакав реченицава некад да ја употребам у дискусија и ете ми се исполни желбата :D)

Види го ебавме ежот, ако друг отвори! Памти ми зборот ( колку сакав реченицава некад да ја употребам у дискусија и ете ми се исполни желбата :D)
Глеаш колкаво темиште сум отворил:D За другото нема место каде ..

Абе овие Чиле никогаш ги неам гледано, знам на хартија слаби, но шо ракомет играат? Нуму само и они брз центар да фураат?!

Абе овие Чиле никогаш ги неам гледано, знам на хартија слаби, но шо ракомет играат? Нуму само и они брз центар да фураат?!

После Бразил и Аргентина, они се 3ти на Америчкиот континет ..

Па пивотот им беше најдобар играч и капитен,Марко Онето ама мислам дека се откажа,нема да игра на ова светско првенство.Не се некоја голема опасност искрено,и уште да патуваа нашиве накај Шпанија пак треба да победат утре.Играта ќе биде следнава,пасивен напад за Чиле цело време ,грешки еден куп и наши контри,затоа и очекувам двете крила да дадат заедно околу 10-12 гола.Немаат некои бекови опасни, ниту крила па со долг напад да разигруваат,ќе ги стегнеме и не очекувам да примиме повеќе од 16-17 гола.

Реално групава ни е по мерка,колку и да звучи тоа чудна,ја сум непоправлив оптимист:D,према тоа,очекувам да се боримо за прво место у групава.Искрено чиле и катар ѓи немам гледано,ама ако се влезе бес потценување,како да играат со некој фаворит,сигурен сум дека нема да имамо проблеми.Русите са доста подмладени,не е ова таа русија што беше,посебно внимани ќе мора да обрнемо на бековите,Растворцев,и Игропуло,ако нив ѓи запремо,би требало да славимо победа,Мада опасни може да бидат на пикер,черноиванов,е монструм,голманите не им са нешто посебни,ама и ние тука немамо некоа предност,како и да е од овја дуел очекувам победа.Со исланд доволно добро се знаемо за да има било какво надмудрвуање,а нас секако ни иде у прилог,отсуството на,4,5 кључни играчи,е туе ја гледам нашата шанса.По предпоставка дека ќе ѓи добиемо првите,4ри меча,дуелот со данска ќе биде спектакал.Данците са едни од кандидатите за медал,на ова првенство,али со неиграњето на хансен,значително са ослабени,ипак според мене хансен им е пола,репрезентација.едноставно не гледам друг бек,од таков калибар,кој би можел на свој грб да ѓи однесе у финале.Секако сите овја работе не мора ништо да значат,све зависи од нас,ако нешто може да не заебе,тоа е тренерот,тоа си го знаете:).Можеби претерав малу со оптимизмот:D,али искрено посакувам добри резултати,како што верувам,дека сите овде тоа го посакувате.

Реално групава ни е по мерка,колку и да звучи тоа чудна,ја сум непоправлив оптимист:D,према тоа,очекувам да се боримо за прво место у групава.Искрено чиле и катар ѓи немам гледано,ама ако се влезе бес потценување,како да играат со некој фаворит,сигурен сум дека нема да имамо проблеми.Русите са доста подмладени,не е ова таа русија што беше,посебно внимани ќе мора да обрнемо на бековите,Растворцев,и Игропуло,ако нив ѓи запремо,би требало да славимо победа,Мада опасни може да бидат на пикер,черноиванов,е монструм,голманите не им са нешто посебни,ама и ние тука немамо некоа предност,како и да е од овја дуел очекувам победа.Со исланд доволно добро се знаемо за да има било какво надмудрвуање,а нас секако ни иде у прилог,отсуството на,4,5 кључни играчи,е туе ја гледам нашата шанса.По предпоставка дека ќе ѓи добиемо првите,4ри меча,дуелот со данска ќе биде спектакал.Данците са едни од кандидатите за медал,на ова првенство,али со неиграњето на хансен,значително са ослабени,ипак според мене хансен им е пола,репрезентација.едноставно не гледам друг бек,од таков калибар,кој би можел на свој грб да ѓи однесе у финале.Секако сите овја работе не мора ништо да значат,све зависи од нас,ако нешто може да не заебе,тоа е тренерот,тоа си го знаете:).Можеби претерав малу со оптимизмот:D,али искрено посакувам добри резултати,како што верувам,дека сите овде тоа го посакувате.
Абе кај видовте дека нема да игра Хансен, јас колку што знам Данците се со најдобриот состав дојдени.

Абе кај видовте дека нема да игра Хансен, јас колку што знам Данците се со најдобриот состав дојдени.
Па таќе видов по нетов,трај ако не игра подобро за нас,инаку шутко,пак ќе се збуни:D.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom