Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Нели од овие двајца треба да изостави?
Имаше повикано 20 души, од нив изостави двајца, Мите Стоилов ради повреда и Златко Даскаловски.

Сите екипи патуваат со по 18 играчи :)
Е сега нешто ми се врти во глава дека на натпреварите може да бидат пријавени 16 играчи, што значи 2-ца ќе бидат на трибини, тоа во зависност од тренерот мислам дека може да менува секој меч, не сум сигурен.
Може ова последново го истрескав, ама така нешто ми притекнува :D

Имаше повикано 20 души, од нив изостави двајца, Мите Стоилов ради повреда и Златко Даскаловски.

Сите екипи патуваат со по 18 играчи :)
Е сега нешто ми се врти во глава дека на натпреварите може да бидат пријавени 16 играчи, што значи 2-ца ќе бидат на трибини, тоа во зависност од тренерот мислам дека може да менува секој меч, не сум сигурен.
Може ова последново го истрескав, ама така нешто ми притекнува :D
Резерви ќе се двајца, ама незнам дали ќе може да прави промени по секој натпревар или ќе треба да чека да заврши првата фаза. Како и да е, ретко се прават такви промени, тренерите имаат големо его да признаат дека згрешиле што не ги земале тие двајца и најчесто тие одат само на екскурзија. Само да не биде Георгиевски меѓу нив.

Едниот ќе биде Никола Марковски, а вториот би требало да биде некој од трите десни крила. Со оглед на тоа што Темелков е сигурен, втора резерва ќе биде еден од Гоце и Златко. Се надевам Златко...

19287_10151352095383921_980508077_n.jpg

Пред неколку денови бевме под уставното име - Македонија
а денеска на официјалниот сајт беше променето нашето име. Од Македонија во FYROM Македонија!
Причина ЕХФ?

Не би требало да биде Геогиевски. На интервјуто што го даде Кире, незнам кога, вчера или завчера, кажа дека е супер што има такви играчи во тимот како Манасков и Георгиевски.

Друга пикантерија е шо за двајцата ИНДИЈАНЦИ шо ќе испаднат од списокот(односно нема да бидат на клупата со приавени играчи)сметките не ги подмирува домаќинот..
Тој подмирува само за тие 16 првотимци....за останатите во дружината ќе треба чичко Маки да се греби кај спонзорите....:drk:
Според некои пресметки околу 6000 евра ќе чини излетот на двајцата(прекубројни)играчи...(авоински карти,сместување итн)....
А шо убаво ќе им легнеа тиа пари на пулените на Чичко Маки...:drk:,вака ќе треба да ги даваат по некои хотели.... :D
И така оваа година ќе нема фан менза(упс зона):pos: ...па ќе им се скратат приходите....:(

http://www.idividi.com.mk/sport/ostanatsport/821556/index.html
Русија и Исланд ги објавија листите со играчи.
Исланд е десеткуван, сега ако не ги тепаме не знам кога.
Ќе ги нема Петерсон, Атласон, Ингимударсон, Гудмундсон, Кристијансон и Олафур Стефансон (се пензионира).
Палмарсон ќе им игра така да ... :D

И тоа што викаш, на европското Хансен не удави, така да ништо чудно и овој да влезе во серија и да не поплави.

па Шундо не знае шо е тоа фластер како и обично..го става Ангеловски да игра го вртат еднаш и после се трга се враќа он на 6-0 не му испаѓа..

Борко Ристовски
Никола Митревски
Дејан Манасков
Александар Јоноски
Филип Миркуловски
Велко Марковски
Златко Мојсоски
Наумче Мојсовски
Ванчо Димовски
Гоце Георгиевски
Милан Левов
Столе Стоилов
Никола Марковски
Филип Лазаров
Гоце Ојлески
Кирил Лазаров
Бранислав Ангеловски
Владимир Темелков
Абе брат овие браќа се ваљда имаат исто презиме:D
Малку да се нашалиме:)

Абе пак ние со балканските проблеми како не пишале и кој наредил да не пишат, така сме во ИХФ и пред се тоа ни е официјално име во Обединети нации... Само се мешаат политиките во спортот. Да се фокусираме на ракометот. Сакаме резултат овојпат, ако тој изостане оставки во РФМ !

Абе брат овие браќа се ваљда имаат исто презиме:D
Малку да се нашалиме:)
Да браќа се ама имаат различно презиме. И јас незнаев ама пред некое време го прочитав ова :)

Абе пак ние со балканските проблеми како не пишале и кој наредил да не пишат, така сме во ИХФ и пред се тоа ни е официјално име во Обединети нации... Само се мешаат политиките во спортот. Да се фокусираме на ракометот. Сакаме резултат овојпат, ако тој изостане оставки во РФМ !
А што си играат претходно со нас прво не' пишуваат со уставно име, а после со друго име???!!! Значи не ми се верувааа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom