Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Argentina+tirada+por+el+aeropuerto.jpg

Вечерва Аргентина игра пријателска средба со Франција во Тулон. За да стигнат до самото место Аргентинците мораа да поминат низ кошмарот на лошата организација од страна на сопственото водство и на лошите врски.
Прво летаа 12 часа од Аргентина до Мадрид, а потоа уште два часа до Барселона, каде што чекаа осум часа на аеродром. Неможејќи да се снајдат, решија до Монпелје да патуваат со воз, а од таму до Тулон со автобус.

Имало некој бетер од нас :pos:

Вечерва Аргентина игра пријателска средба со Франција во Тулон. За да стигнат до самото место Аргентинците мораа да поминат низ кошмарот на лошата организација од страна на сопственото водство и на лошите врски.
Прво летаа 12 часа од Аргентина до Мадрид, а потоа уште два часа до Барселона, каде што чекаа осум часа на аеродром. Неможејќи да се снајдат, решија до Монпелје да патуваат со воз, а од таму до Тулон со автобус.

:eek: Гревчиња ко нас :cenzura:

ova E OCHAJNO. I za niv i za nas. Zgrozen sum i nemam komentar.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 10:36 ---
Прогноза на хандбал.планет

As before every big handball event, Handball-Planet.com takes opportunity to give prediction of the medal winners. We will use this chance to help you before World Championship 2013 in Spain from our point of view:
HANDBALL-PLANET.COM PREDICTION – MEN’S WORLD CHAMPIONSHIP 2013
1. SPAIN (GOLD)
2. FRANCE (SILVER)
3. DENMARK (BRONZE)
4. POLAND
5. – 8. PLACE
HUNGARY, RUSSIA, CROATIA, ICELAND
9:-16. PLACE
SERBIA, TUNISIA, GERMANY, BELARUS, SLOVENIA, MACEDONIA, EGYPT, MONTENEGRO

Со други зборови мислат дека ќе бидеме четврти во група и ќе изгубиме од Франција. А според првите 8 се гледа и кои се најсилните групи.

Мене ми се чини дека ќе бидеме барем 3ти во група, али ќе видиме за некој ден

Јас велам дека сме најмалку 2ри во група :D Ке има и нерешени натпревари во нашата група. Со Данска секако ќе ни биде најтешко. Нашите мораат да се изборат за едно од првите 2 места за да се избегнат Германија и Франција. Добро е што ѓи нема Евровизиските репшрезентации по групиве за да си местат кој кое место ке биде. Како што правеа во Србија - Шведска. Нас мислам дека Франција дури повеќе ни одговара од Германија и Данска, шо знам :rolleyes:

Полска ѓи стаиле 4ти а двапати ги реметиме :D

Огромна грешка е што Диви и Алушевски не се во репрезентацијата, Диви од голема помош ќе беше на голманската позиција има огромно искуство а и кога на Борко не му е денот секогаш беше тука и бранеше одлично плус е голем мотиватор и знае да го дигне на нозе цел тим во овој случај репрезентација. Алушевски е човек кој има дадено се за репрезентацијата и има огромно искуство ова ќе му беше последно првенство со репрезентацијата и после тоа ќе се пензионираше стварно штета.

Сепак иако ги немаме овие двајца погоре имаме одличен спој на искуство и талент, искуството го имаме во Кире, Наумче, Борко додека талентот во Манасков, Георгиевски, Ојлески и Стоилов. Мора оваа генерација да покаже што знае и умее, немаше досега противник што не надигра, завршивме 5-ти на ЕП и немаше репрезентација која можеше да се пофали дека стварно не надигра и ни го растури концептот. Со малку повеќе среќа и искуство од оние шок мечеви што ги игравме на ЕП можеме да стигнеме до 1/2 финале. Јас искрено верувам во тоа плус можеме многу добро да поминеме во групава али најбитен нас ни е стартот ние скоро никогаш да не стартуваме со победа на вакви првенства така да мислам дека право време е да го скршиме мразот и да почнеме со победа после многу полесно ќе е. Ќе се зголемува самодовербата ќе се уигрува тимот и ќе почнеме со нашата игра. Најубава победа за мене ќе биде против Данска онаа педерска победа што ја остварија против нас никогаш нема да ја заборавам треба овој пат поискусни од тој меч да влеземе и да победиме.

Клучот ќе биде кај Шундо што и како тој ќе одлучи, на голманската позиција Борко ќе биде дефинитивно во нападот како лево крило мора да стартува Манасков иако е помлад од Ојлески има огромен талент и поголемо искуствo од настапите на Металург во лигата на шампионите, на бековските позиции знаеме дека Филип Лазаров нема да го сменат така да тој ќе стартува заедно со Наумче и Кире па после тоа ќе почне да влага Миркул. Десно крило треба да се бира помеѓу Георгиевски и Темелков мада јас предност би му дал на Гоце бидејќи играше редовно за Металург и прикажуваше одлични игри добро се вклопува во контрите. Темелков не е повеќе истиот играч што беше полека губи од квалитетот а за Златко да не збориме не смее никако да игра пред овие двајца. Редот е на Шундо да видиме што ќе одлучи, со Манасков и Гоце мислам дека можеме далеку да стигнеме.

И најважното нешто, никогаш не треба да се предадеме треба да играме машки до крај со срце и да веруваме во нашиот квалитет и репрезентација, сакам да се повтори јануари од минатата година кога цела Македонија беше среќна и обединета заедно со ракометарите и славевме сите заедно ми фали такво нешто искрено. Не само на мене верувам и на македонскиов народ после се што се случуваше во државава, ни фалат херои да се надеваме дека ќе ги добиеме.

Со Господ напред се надеваме на најдобро! :)

Јас велам дека сме најмалку 2ри во група :D Ке има и нерешени натпревари во нашата група. Со Данска секако ќе ни биде најтешко. Нашите мораат да се изборат за едно од првите 2 места за да се избегнат Германија и Франција. Добро е што ѓи нема Евровизиските репшрезентации по групиве за да си местат кој кое место ке биде. Како што правеа во Србија - Шведска. Нас мислам дека Франција дури повеќе ни одговара од Германија и Данска, шо знам :rolleyes:

Полска ѓи стаиле 4ти а двапати ги реметиме :D

POlska gi staile 4-ti poshto igraat u najlesnata grupa i pretpostavile deka tamu (so srbija i slovenija) kje bidat prvi. Potoa imaat bezveze vkrstuvan je kako prvi vo 1/8 finale , a za 1/4 finale pretpostavile deka kje gi pobedat vtorite od nashata grupa, Rusija ili Island, shto spored mene e nerealno.
Inaku idealno bi bilo da sme vtori i da vkrstime so prviot od C grupa, vo 1/4 finale, koja saka reprezentacija neka bide. Mislam deka od nasha grupa najlesno kje pomine toj shto kje bide vtor, bidejkji duri i prviot vkrstuva vo 1/4 finale so vtoriot ili tretiot od D t.e. so Spanija, Hrvatska, Ungarija.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 11:34 ---
mkdhandball ti si na WC2013 Fantasy game?

POlska gi staile 4-ti poshto igraat u najlesnata grupa i pretpostavile deka tamu (so srbija i slovenija) kje bidat prvi. Potoa imaat bezveze vkrstuvan je kako prvi vo 1/8 finale , a za 1/4 finale pretpostavile deka kje gi pobedat vtorite od nashata grupa, Rusija ili Island, shto spored mene e nerealno.
Inaku idealno bi bilo da sme vtori i da vkrstime so prviot od C grupa, vo 1/4 finale, koja saka reprezentacija neka bide. Mislam deka od nasha grupa najlesno kje pomine toj shto kje bide vtor, bidejkji duri i prviot vkrstuva vo 1/4 finale so vtoriot ili tretiot od D t.e. so Spanija, Hrvatska, Ungarija.

Не сум јас брат.

Една работа ме нервира многу што нашиве јадат кутек многу. Абе какви сакаш зафати има, треба и они да се постават така, а не за свилени прекршоци да добиваат по 2мин. Од Србија можам да извадам колекција на прекршоци каде нашиве буквално со борење ѓи сопираат и нема ништо не се свири.... Дури и она видеото Macedonians are in town има фатено неколку кадри од тие. Па и тој победоносниот гол на Данците беше дозволен со боречки зафат врз Темелков.

Има фантази игра за првенствово?

Прогноза на хандбал.планет

As before every big handball event, Handball-Planet.com takes opportunity to give prediction of the medal winners. We will use this chance to help you before World Championship 2013 in Spain from our point of view:
HANDBALL-PLANET.COM PREDICTION – MEN’S WORLD CHAMPIONSHIP 2013
1. SPAIN (GOLD)
2. FRANCE (SILVER)
3. DENMARK (BRONZE)
4. POLAND
5. – 8. PLACE
HUNGARY, RUSSIA, CROATIA, ICELAND
9:-16. PLACE
SERBIA, TUNISIA, GERMANY, BELARUS, SLOVENIA, MACEDONIA, EGYPT, MONTENEGRO

Со други зборови мислат дека ќе бидеме четврти во група и ќе изгубиме од Франција. А според првите 8 се гледа и кои се најсилните групи.

Мене ми се чини дека ќе бидеме барем 3ти во група, али ќе видиме за некој ден

Прогноза на Хандбал планет за Еуро 2012. А излезе.

1. FRANCE ------------------------------------------1.DENMARK

2.DENMARK---------------------------------------- 2.SERBIA

3.SPAIN----------------------------------------------- 3.CROATIA

4.SERBIA--------------------------------------------- 4.SPAIN

5. CROATIA ------------------------------------------5.MACEDONIA

6. POLAND ------------------------------------------6.SLOVENIA

7.ICELAND------------------------------------------ 7.GERMANY

8. SWEDEN -----------------------------------------8.HUNGARY

9.GERMANY---------------------------------------- 9.POLAND

10.HUNGARY -------------------------------------10.ICELAND

11. SLOVENIA -------------------------------------11.FRANCE

12. MACEDONIA ---------------------------------12.SWEDEN

http://www.handball-planet.com/ehf-euro-2012-prediction-a-time-for-france/

Никој не може да го предвиди исходот.Победници се одлучуваат во последни секунди,сплет на околности,среќа и секако судиска помош.

Уште ми е криво за голот што ни го дадоа данците во последната секунда,без кој ќе немаа шанси за освојување на златото ниту пак ќе се пласираа во полуфинале.

Затоа е тешко да се прогнозира,често во големи натпреварувања,нијанси го одредуваат победникот.

Со Чиле ако остане хендикепот 13.5 имаме чиста 2ка за играње, нема шанси од прв натпревар да изиграме толку перфектно а и да можеме не би требало да се форсираме.

п.с Морам да кажам дека многу повеќе ме радува ова што ќе има елиминации уште од 1/8 финале, многу повеќе шанса имаме да изиграме еден перфектен натпревар отколку цела втора фаза да се бориш за само 2 места од групата. Башка и многу поинтересни се овие натпревари на елиминација, нема калкулирање за местата итн.

Со Чиле ако остане хендикепот 13.5 имаме чиста 2ка за играње, нема шанси од прв натпревар да изиграме толку перфектно а и да можеме не би требало да се форсираме.

п.с Морам да кажам дека многу повеќе ме радува ова што ќе има елиминации уште од 1/8 финале, многу повеќе шанса имаме да изиграме еден перфектен натпревар отколку цела втора фаза да се бориш за само 2 места од групата. Башка и многу поинтересни се овие натпревари на елиминација, нема калкулирање за местата итн.
Колку и да изиграме лошо и летаргично мене не ми е јасно како овие играчиве на Чиле ќе поминат преку одбранава наша, некако не ми влегува у глава дека некој од нив шутира и така лесно дава гол без прекршок или блок или пак да не погоди некој од нашиве голмани? Овој натпреваров ми се чини ќе биде грешки во напад на Чиле и контри на Манасков и останативе крила наши.
Му доаѓа нешо како кога Металург играше против Борец од Босна.
:pipi:

Zvonko-Sundovski.jpg

Ајде сите на аватар и по еден зејтин во црква да не се бламира на првенствово.
Амин

Со Чиле и Катар ни се зицери што не смеат да се пропуштат.......мада имаме квалитет и прво Исланд па Русија да ги плеснеме. Ако собереме бодови од овие последната со Данска ќе решеваме,мада јас би бил презафоволен и со 2-ро место.

Групата е по мерка,не смеат да заебат работа или да викаат немавме среќа.
Е сега 1/8....прво да го видиме противникот па после.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 17:55 ---
Zvonko-Sundovski.jpg

Ајде сите на аватар и по еден зејтин во црква да не се бламира на првенствово.
Амин
И ако го опнам на аватар нема да го заебе и ова првенство шутко ?
Камо среќа да беше така. Само ај,се надевам последно ќе му биде.
Каква генерација и еба мамата ја упропасти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom