Светска влада

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Овие "муабети" да ги наречам се како од бајки. Русија и Кина ќе се спојат ќе ја уништат САД и така натаму, тоа се невидени работи кои не заслужуваат да се трошат зборови за нив. Како прво невозможно е да се контролира толкав број на народ од едно место, како на пример светска влада, невозможно е различни народи со различни религии и обичаи да живеат во иста држава под исти закони, тоа е се виде дека не успева во поранешна Југославија. Треба да се промени целосниот менталитет на народите и да биде еден ист за тоа да се случи, но знаеме дека тоа е невозможно. Сакам да кажам за џабе правиме ваков муабет кога овие работи се фантастични. Треба да си избиеме сите од главата дека не постојат никакви заговори помеѓу светските сили што ја диктира иднината на светот, кога таа а спонтана.
ovie muabeti kako prvo ne se bajki, ti ocigledno ne pratis vesti i ne ja razbiras politikata , jasno e kako den deka deka rusija i amerika edno vreme gi imaa vloseno odnosite koi sto seuste se takvi kakvi sto se, rusija na celo so putin seuste ja upravuva svojata zemja a ne medvedev iako e precedatrel, i toa sto velis nikoj nemoze da kontrolira tolkav broj narod so razlicni religii i obicai togas kazimi kakva e celta na eu zar ne e celta da sozdade raj za graganite edna paricna edinica evroto i edna vojska NATO edenn jazik i edna veera , ne zboruvaj deka toa sto kazav se fantaziii ili bajki , toa e vistina masonite upravuvaat so svetot a toa e evropskata unija, amerika ... zar na amerikanskiot dolar nema li oko sto gleda se toa e nesto sto vo idnina ke se pojavi vo javnost , a zosto amerika segde se mesa kako da e glavna taa , sto oznacuva novit svetski poredok sto veke se prprema segde, globalizacijata sto oznacuva ako ne eden svet bez granici, internetot sto oznacuva povrzani megu sebe www toa ne e bajki tuku vistina . a poranesna jugoslavija koj ja rasturi ako ne amerika , koj ja bombadirase vo 1999 ako ne amerika , koj i go zede kosovo ako ne amerika, SAD sto saka toa i pravi zasto taa e glavna vo svetot i koga OON ne i dozvolija agresija nad irak i avganistan tie sami presudija zar ne pozdrav do tebe stalinco i do site

Овде од мистерија е само тоа како ЕУ се уште не се распаднала по влегувањето на Бугарија во неа!

Па Европа има доста заебано развиен бирократски механизам кој не знам колку ќе може успешно да се имплементира надвор од неа. Проблем е на пример да направат делумно мала промена како што е лисабонската декларација, да не правиме муабет за интегрирање во себе или конфедерација со други блокови, сето тоа под некоја заедничка капа.
Во моментов нешто кое колку-толку и најверојатно најмногу можно од тип на светска влда се оон. Гледаш и таму, иако имаат мали ингеренции, пак не можат да се договорат за интернационални проблеми, камо ли да почнат да се договараат за внатрешни.
Секој сака повеќе. ДУри и државите се разделени на општини, покраини, кантони, секој сака повеќе да зграби од федералната власт.
На крај сеуште кај менталитетот на луѓето постои племенската припадност, роднинските врски, тие се најсилни.
Државите не успеале да ја раскинат таа врска, иако постои народ, нација, сепак тежнението е припаѓањето во групи дали интересни или од друг тип, плус помалото се покажало дека подобро се организира и функционира.
Инаку лично гледано унификацијата е нужна за поголем технолошки развиток на човештвотото, нешто кое го сметам за приоритет на истото.

ovie muabeti kako prvo ne se bajki, ti ocigledno ne pratis vesti i ne ja razbiras politikata , jasno e kako den deka deka rusija i amerika edno vreme gi imaa vloseno odnosite koi sto seuste se takvi kakvi sto se, rusija na celo so putin seuste ja upravuva svojata zemja a ne medvedev iako e precedatrel, i toa sto velis nikoj nemoze da kontrolira tolkav broj narod so razlicni religii i obicai togas kazimi kakva e celta na eu zar ne e celta da sozdade raj za graganite edna paricna edinica evroto i edna vojska NATO edenn jazik i edna veera , ne zboruvaj deka toa sto kazav se fantaziii ili bajki , toa e vistina masonite upravuvaat so svetot a toa e evropskata unija, amerika ... zar na amerikanskiot dolar nema li oko sto gleda se toa e nesto sto vo idnina ke se pojavi vo javnost , a zosto amerika segde se mesa kako da e glavna taa , sto oznacuva novit svetski poredok sto veke se prprema segde, globalizacijata sto oznacuva ako ne eden svet bez granici, internetot sto oznacuva povrzani megu sebe www toa ne e bajki tuku vistina . a poranesna jugoslavija koj ja rasturi ako ne amerika , koj ja bombadirase vo 1999 ako ne amerika , koj i go zede kosovo ako ne amerika, SAD sto saka toa i pravi zasto taa e glavna vo svetot i koga OON ne i dozvolija agresija nad irak i avganistan tie sami presudija zar ne pozdrav do tebe stalinco i do site
Друже, ерата на Америка полека поминува. Не е веќе Америка тоа што беше (била) на времето. Америка го зеде, Косово, а на друга страна Русија ја разби Грузија. Не ти личи на наместено сценарио?
ООН не и дозволија агресија, точно, но да беше толку јака Америка, цела Европа ке застанеше позади неа, а не само Британците. Мислам дека и ние лично на НАТО самитот видовме колку е јака Америка и колку е влијателна. Целата оваа економска криза, која може да прерасне во најголемата рецесија во историјата знаеш кај започна? Ај погоди. И додека Европа и Америка се мачат да врзат крај со крај, Кина веќе неколку години наназад цвета. Веќе не е сигурна иднината на Европа и Америка. Компаниите кои профитираа од Ирак, т.е. оние како Ford, Crysler, General Motors, нафтените компании и слично отпуштија огромен број на работници, а погодени се и Microsoft, Google итн.
За твоја информација Америка го има најголемиот долг во светот, зависна е од Кина, и е само една илузија на моќната држава која некогаш била.

Овде од мистерија е само тоа како ЕУ се уште не се распаднала по влегувањето на Бугарија во неа!

И една шугава Романија.

Брат извини али тоа е невозможно....
Бугарите веќе се во ЕУ.
Факт - Бугарите секогаш одат на погрешната страна.
Шо значи ЕУ брзо ќе се распадне...

доста интересно ке биде влијанието на економијата на членките на ЕУ како и на нивните берзи:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:(ако се распадне):kesa:

и каква светска влада...дали иафриканската унија ке направи светска влада...европа сега засега не може од низа причини како на пример Интересите на одредени членки на унијата како и злоупотребата на ЕУ против овие(не е самогрција)...потоа приматот домашна економија НЕ европска(иако се трудаѕ да урамнотежат)....
а индија и кина да не ги забораваме:salut:

Јас многу добро ја разбирам политиката, но работата е што јас и ти различно ја сваќаме, не може сите да ги имаат твоите ставови.
Европската Унија точно дека нејзината цел е да нема граници во Европа, да има една парична единица, но не народот да има една религија, едни исти обичаи и еден јазик. Не може утре французите да зборуваат англиски како и германците.
Масоните не го контролираат светот, тие немаат политички карактер не се занимаваат со политика од 19 век па наваму. Тие се организација која работи за духовно надградување на човекот, оди на тема Масони во подфорумот Мистерии пријателот Zidarski има пишувано за тоа, прочитај.
Не станува збор за светска доминација како што си опишал со САД и Русија, станува збор за поголема доминација во надворешната политика од страна на овие две светски сили, Русија и САД. Тие сценарија како што сте ги пишувале не ги прави еден моќен човек седнат на биро и да ја диктира доминацијата, тоа е планирана надворешна политика на светските сили, ја имаат и помалите држави, но не е толку изразена бидејќи не се економски и воени сили во светот. Интернетот ја олеснува комуникацијата на луѓето во светот, но освен тоа има и многу лоши страни, во Јапонија и Кина има и психијатриски болници за лечење на зависници од интернет.
Во врска со војската што ја спомна сакам да додадам дека Русија и понуди на Германија и на ЕУ да се создаде нова воена единица која ќе се залага за безбедноста на Европа и сите нејзини држави, не само на членките на ЕУ ,туку на цел контитент кои ќе имаат учество сите држави. Оваа нова единица или воена организација како да ја наречам ќе има поинакво уредување кое ќе се разликува од НАТО.
Немојте да ја сваќате глобализацијата толку буквално.

Факт е дека во светов е во мода да се формираат унии. Во најава се Афричка Унија, Азиска Унија, Унија на Латинска Америка се со цел економски просперитет на овие земји со заеднички сили и заеднички пласман. Е сеа е возможно ако сите овие унии во иднина соработуваат меѓу себи и со тек на времето да се спојат на некој начин. Ако се спојат би требало некој да биде главен на сето тоа и со тоа тој ке биде Светски претседател што е лошо зашто всушност не е добро да има само 1 главен на цел свет зашто нема противник никаде и може да прави што сака и ја има тоталната власт во свои раце. За тоа 1 главен не мислам само на 1 човек туку на група на луѓе кои ке управуваат со светот. Не беше тоа план на масоните?

Факт е дека во светов е во мода да се формираат унии. Во најава се Афричка Унија, Азиска Унија, Унија на Латинска Америка се со цел економски просперитет на овие земји со заеднички сили и заеднички пласман. Е сеа е возможно ако сите овие унии во иднина соработуваат меѓу себи и со тек на времето да се спојат на некој начин. Ако се спојат би требало некој да биде главен на сето тоа и со тоа тој ке биде Светски претседател што е лошо зашто всушност не е добро да има само 1 главен на цел свет зашто нема противник никаде и може да прави што сака и ја има тоталната власт во свои раце. За тоа 1 главен не мислам само на 1 човек туку на група на луѓе кои ке управуваат со светот. Не беше тоа план на масоните?

Луѓето од кога знаат за себе се обидуваат да се обединат во една држава, дали по пат на мир и дипломатија, или по пат на војна. Тешко им оди како што гледам =)

vo pravo si druze i jas zboruvam za toa celo vreme ama nikoj ne me svaka:)tocno taka, Amerika ima 51 drzava a eden vodaci i okolu nego negovi luge takov e i planot na svetot evropskata unija ke gi otvori granicite i site zemji ke stanat clenki na unijata vklucuvajki gi i afrika azija , latinska amerika bukvalno cel svet ke stane del od uniite koi ke se spojat mozno e i toa i togas ke bide svetska unija, toj mozi ke bide eden vodac ( precedatel) i okolu nego negovite luge , toa e planot na masonite , zvezdite se nivniot znak a zar evropskata unija nema zvezdi i toa 12 kako svetite apostoli, amerika nema li na svoeto zname zvezda , izraelskoto zname kakvo e? zar ne poteknuvaat od evrejsko poteklo masonite , idruze toa sto go rece ke bide loso deka eden precedatel ako ima ke nema koj da mu se sprotivi da ke ima i takvi koi ke bidat protiv nego mali i sitni koi toj vodacot na drzavata so svoite luge ke gi pokori malite i sitnite, a sto se sluci koga nato ja izvrsi agresijata vrz poranesna jugoslavija vo 1999,i sto bese koga kosovo im go zeemaa, kade se rusite tuka? tie ( toj ) go pravi toa sega gi pokoruva slabite, no posledniot precedatel koj ke dojde koga celiot svet ke bide izbezumen od makite i toj demek ke im pomogne toj nema samo da bide politicki vodac tuku i duhoven toj samiot ke se pretstavi za bog, a evreite nego go cekaaat tie uste od vremeto na hrista go cekaaat mesijata i denes ke go podigne sruseniot hram vo erusalim zid na placot i ke govori kako jagne a ke bide volk na svoite sledbenici i na site ke im stavi pecat na desnata raka ili celoto so negoviot broj , a denes kako da se prprema toa vreme so so elektronskite karticki , www bar kodot na proizvodot se toa go podgotvuva negovit pat, zar ne se pojavija vo amerika luge koi ja vnesoa novata tehnologija so CIP po kozata na dlankata , vo toa vreme slobodata ke ogranicena i stogo ke bide kontroliran svetot od svetskiot luder i negovite pomosnici. toa e biblisko koe go kazuva biblijata da go prepoznaeme koga ke dojde da ne ne izmami. i evropskata unija e zapisana vo biblijata a tamu se veli;: carot vavilonski sonil son i prorokot daniil mu go protolkuva.....tvoeto videnie care e vakvoe vakvo ete nekakov si golem, ogromen bese toj lik stoese pred tebe vo golema svetlina i pogledot mu bese strasen glavata na toj lik bese od cisto zlato gradite i racete od srebro dodeka stomakot i bedrata negovi mu bea bakarni potkolenicite zelezni a nozete del zelezni del glieni ti go gledase dodeka eden kamen ne se otkaci od planinata sam i udrivo idolot vo negovite zelezno glieninoze i go skrsi (vidi prorok daniil 2;31_34)i tolkuvaneto e vakvo (vidi podolu prorok daniil 2; 38_44) carot navhudonosor e toj car prv ti si taa zlatna glava caretoj lik sto bleska se so pogled strasen,po tebe care carstvoto na aleksandar makedonski pa rimskoto carstvo i I NOZETE DEL ZELEZNI DEL GLIENI pisuva stix 42 od istata glava 2 prorok daniil i kako sto prstite na nozete bea del od zelezo del od glina taka i carstvoto ke bide delum slabo delum silno.pa koj znae sto ke ni donese idninata jas mislam taka brat kako sto kazav pa ke vidime pozzz do tebe i do site

Gledajte gi Zeitgeist i EndGame-Blue Print For Global Enslavement i sami zaklucete dali ke ima svetska vlada ili ne. Ima vakvi duzina dokumentarni filmovi i site imaat edno zadnicko>>>Rockefeler. Svetot ne go kontroliraat nitu evreite, nitu amerikancite, tuku najmoknite bankari. Tie gi pocnuvaat site vojni, gi finansiraat obete strani i na kraj im naplakaat debela kamata. Gledajte pa izvedete si sopstven zaklucok.
http://www.genealogytoday.com/surname/finder.mv?Surname=Rockefeler

evropskata unija se razbira deka prima drzavi 4lenki samo od evropa
no ke dojde den koga site drzavi ke bidat primeni.....i sto togash?!?!
sto ke bide poentava na evropskata unuja???
za NATO mozam da svatam... severno atlantski voen pakt koj prima drzavi na koj ke im bide...ako moze da se kaze "BEZBEDNOSTA'' toa zna4i ako drzava bide napadnata od nekoja druga drzava koja nee vo NATO se razbira deka NATO ke ja zashtiti...no da ne begam od temata....
NEMA SHANSI evroskata unija da trae dolgo... ZAPAZETE GO SLEDNIOV TEKST

2015. Влегуваат Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Турција, Албанија, Косово,
Србија и Црна Гора;

2017. Се вработува првиот наш човек во администрацијата на ЕУ;

2018. Првиот наш човек во администрацијата на ЕУ ја вработува целата своја фамилија,
фамилијата на жената и на кумот, членови на семејствата на првите комшии како и некои
луѓе од своето родно село;

2019. Нашите веќе стануваат 10 проценти од администрацијата;

2022. Уделот на нашите нарасна на 60 проценти. Европската администрација ги зголемува
платите за три пати, воведува флексибилно работно време а јужнословенските јазици ги воедува
како трет службен јазик.

2024. Поради стрес, 90 проценти од членовите на европската администрација се наоѓаат на
боледување. Најмногу боледување се забележани во периодот од 15-ти јуни до 15-ти октомври
и од 15-ти декември до 15-ти јануари. Болните се видени на Бали и на Алпите каде што на
сметка на ЕУ се лечат од стрес. Со закон се уредува ЕУ да го покрива најголемиот дел од
трошоците за лечење. До нивното враќање на работа, се вработуваат нови работници 'на неодредено
време';

2025. Бројот на западните Балканци изнесува 90 проценти. Македонците на референдум повторно
го отфрлаат Еврото;

2026. Доаѓа до драстично кратење на трошоците. Се отпуштаат чистачки, готвачи, шофери.
Сите до еден белгиски државјани. Уделот на Балканците во ЕУ достигнува процент од 99,3;

2027. Пред да и заврши шестмесечниот претседавачки мандат, Хрватска добива нови кредити,
Црна Гора успева да се доприватизира, од јануари претедателството со Унијата го превзема
Белград;

2028. Во февруари Германија истапува од Унијата. Еден месец подоцна тоа го прават Француска
и Финска а до крајот на годината, за време на албанскиот мандат по нив тргнуваат и
Велика Британија, Белгија, Данска, Шведска, Холандија, Луксембург, Италија, Шпанија,
Португалија, Австрија, Чешка, Литванија, Летонија, Естонија, Грција и Словенија.
Сите земји воведуваат ригорозен визен режим за држaвјаните од земјите на ЕУ...​

POSLE OVA NEMAM KOMENTAR

na site svetski lideri i vodaci golem son im bese da go osvojat svetot taka od aleksandara nas makedonskiot car pa do vremeto na tiraninot hitler koj sonuvase za golema germanija i za eden narod germanskiot pa zar treba da se somnevame vo osvojuvacot koj ke dojde koj ke gi pokori site zemji i ke im stavi svoj pecat na narodot ke vetuva izobilstvo i mir blagosostojba , a zar ne ni vetivaat taka politicarive denes nas? i denes amerika poleka go osvojuva svetot no tuka se rusite koi i tie sakaat da igraat glavna uloga a ne samo amerika . no edno ne mi e jasno i me zbunuva sto im znaci na amerikancite dolarot so okoto koe gleda se i napisanoto veruvame vo boga? novit svetski poredok toa znaci nov pocetok na edna era kade sekoj graganin ke zivee slobodno no do koga? tie koi ja kovaat idninata na svetot znaat kako da gi izmamat neukite.

na site svetski lideri i vodaci golem son im bese da go osvojat svetot taka od aleksandara nas makedonskiot car pa do vremeto na tiraninot hitler koj sonuvase za golema germanija i za eden narod germanskiot pa zar treba da se somnevame vo osvojuvacot koj ke dojde koj ke gi pokori site zemji i ke im stavi svoj pecat na narodot ke vetuva izobilstvo i mir blagosostojba , a zar ne ni vetivaat taka politicarive denes nas? i denes amerika poleka go osvojuva svetot no tuka se rusite koi i tie sakaat da igraat glavna uloga a ne samo amerika . no edno ne mi e jasno i me zbunuva sto im znaci na amerikancite dolarot so okoto koe gleda se i napisanoto veruvame vo boga? novit svetski poredok toa znaci nov pocetok na edna era kade sekoj graganin ke zivee slobodno no do koga? tie koi ja kovaat idninata na svetot znaat kako da gi izmamat neukite.

Александар Велики и Адолф Хитлер треба да ти бидат доказ дека создавање на голема држава која ќе ги опфатува сите држави во светот е не можно, кога веќе ги спомна нив двајцата. Секогаш ќе има неколку сили во светот кои ќе се стремат кон најголемо влијание кон другите држави во светот, но никогаш нема една со друга да соработуваат, во случајов Кина, САД, Русија, не очекувај Русија и САД да имаат еден ист човек кои ќе ги владее.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom