Светска влада

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто сите мислите дека што се случува во светот е заговор на САД или на друга група луѓе во Русија, Иран или било каде?
Како може човек од Русија или САД да контролира други лидери на држави или познати бизнисмени од една централна канцеларија? Не ми е јасно зошто мислите дека пет луѓе седат на округла маса и ја кројат иднината на светот? Тоа е детско и навино размислување. Како прво сите држави си имаат свои интереси, тие интереси се создаваат секојдневно во зависност од околностите. Околностите на САД и на Чешка (Ги зимам нив за пример) не се исти, така да не можат тие две држави да кројат иста стратегија за две различни работи, затоа не можат да бидат заедно. Немаат интерес да бидат во сојуз. ЕУ е сојуз на држави во Европа, имаат слични политички проблеми, економски и воени, додека САД си има проблеми со државите од централна и јужна Америка, Русија има проблеми со Азија исто како и Кина и Јапонија и Кореја. Кажете ми ја причината Кореја и Јапонија да се спојат со САД или Франција? Нема никаква логика. Нема никаков заговор за иднината на светот во идните години, бидејќи и нема да бидат истите луѓе на власт или па нема да бидат живи.

Зошто сите мислите дека што се случува во светот е заговор на САД или на друга група луѓе во Русија, Иран или било каде?
Како може човек од Русија или САД да контролира други лидери на држави или познати бизнисмени од една централна канцеларија? Не ми е јасно зошто мислите дека пет луѓе седат на округла маса и ја кројат иднината на светот? Тоа е детско и навино размислување. Како прво сите држави си имаат свои интереси, тие интереси се создаваат секојдневно во зависност од околностите. Околностите на САД и на Чешка (Ги зимам нив за пример) не се исти, така да не можат тие две држави да кројат иста стратегија за две различни работи, затоа не можат да бидат заедно. Немаат интерес да бидат во сојуз. ЕУ е сојуз на држави во Европа, имаат слични политички проблеми, економски и воени, додека САД си има проблеми со државите од централна и јужна Америка, Русија има проблеми со Азија исто како и Кина и Јапонија и Кореја. Кажете ми ја причината Кореја и Јапонија да се спојат со САД или Франција? Нема никаква логика. Нема никаков заговор за иднината на светот во идните години, бидејќи и нема да бидат истите луѓе на власт или па нема да бидат живи.

НВО или Нов светски поредок креиран од неколку фамилии кои контролираат големи банки и фирми под различни имиња и имаат за цел да креираат светска влада. Контрола на популација преку медиуми.
Ете тоа е тоа.
САД е лидер тука поточно тоа се најбогатите фамилии во светот.

toa sto se slucuva so svetot e jasno kako den, amerika ja nametnuva svojata volja vrz zemjite koi ne i se potcineti da gi potcini so intrigi i lagi im vetuva pomos i im ja nudi svojata raka, vo slucajot toa denesniot lider na SAD go pravi so iran koj e muslimanska zemja saka da gi obnovi prijatelstvoto so iran, i taka e, lesniot plen lesno ke padne vo zamka ako mu laskas i mu se doveruvas, taka i SAD ke go osvoi polesno muslimanskiot svet, koga milosevic ne dade ostavka nato izvrsi bombardirane vrz jugoslavija vo 1999 godina, bil klinton, bese na vlast togas, sad go napadna irak bez odobrenie od obedinetite nacii, dzord bus, i zosto SAD segde se mesa i ja nametnuva svojata volja na sitnite zemji, pa toa e jasno prijatelce i kako velis nema logika , bilo koj i da dojde na vlast go prodolzuva deloto od bivsiot precedatel, no nas ni ostanuva nisto drugo i da ne se zamarame so vakvi raboti, posto stvarno mnogu jasno e deka SAD i eu kako i niv slicnite se krojacite na noviot svetski poredok . pozz do tebe

toa sto se slucuva so svetot e jasno kako den, amerika ja nametnuva svojata volja vrz zemjite koi ne i se potcineti da gi potcini so intrigi i lagi im vetuva pomos i im ja nudi svojata raka, vo slucajot toa denesniot lider na SAD go pravi so iran koj e muslimanska zemja saka da gi obnovi prijatelstvoto so iran, i taka e, lesniot plen lesno ke padne vo zamka ako mu laskas i mu se doveruvas, taka i SAD ke go osvoi polesno muslimanskiot svet, koga milosevic ne dade ostavka nato izvrsi bombardirane vrz jugoslavija vo 1999 godina, bil klinton, bese na vlast togas, sad go napadna irak bez odobrenie od obedinetite nacii, dzord bus, i zosto SAD segde se mesa i ja nametnuva svojata volja na sitnite zemji, pa toa e jasno prijatelce i kako velis nema logika , bilo koj i da dojde na vlast go prodolzuva deloto od bivsiot precedatel, no nas ni ostanuva nisto drugo i da ne se zamarame so vakvi raboti, posto stvarno mnogu jasno e deka SAD i eu kako i niv slicnite se krojacite na noviot svetski poredok . pozz do tebe

Самиот наброја многу претседатели кои владееле во различно време самото ти кажува дека е невозможно да ја водат политиката врз база на договор направен многу години пред тоа, а во меѓувреме се смениле многу администрации на власт на САД и на другите држави. САД ја наметнува својата политика врз муслимански држави поради чисти бизнис со нафта, САД не ги интересира обединувањето со овие држави, чисто сака пари. Зошто беше бомбандиран Ирак? Поради нафтата, не поради добрата волја на САД. Во САД лежи тешка екононија, имаат брокери, имаат бизнисмени кои прават трговија со нафта и нормално од тоа има корист САД, а државите кои прават соработка со САД го прават тоа бидејќи САД им фрла ситни пари за да си ги задоволи своите интереси за големите пари. ЕУ прави сојуз исто за зголемување на економијата на Европа, бидејќи на државите од Европа им оди тешко сами да дејствуваат, имало војни, имало губење на пари, оружја, народ, преживеала две војни на нејзина територија, тешко оди закрепнувањето, затоа прави сојуз за полесно да закрепне, две глави се попаметни од една. САД и помага на Израел не поради обединување за постигнување светска влада туку поради пари. САД со Израел соработува за да земе нафта и да влезат бизниси во САД од страна на евреиски бизнисмени, а Израел зема оружја од САД преку нивниот воен договор со цел да се заштити од Ирак, Иран и Либан. Сите имаат корист, но едното се знае, сите сакаат бизнис и пари, а не бесцелна светска влада.

vatikan Sad i eu mozno e da bidat osnovacite na svetskata vlada , toa e sonot na masonite

Споена со темата за Еу -Светска влада - Ватикан и што уште не, продолжете тука.

Споена со темата за Еу -Светска влада - Ватикан и што уште не, продолжете тука.
spored mnogumina ,svetskata vlada se podgotvuva, za da zasedne vo svetot i da ima svoj eden predcedatel, koj ke gi kontrolira site narodi, i toj moment ke go ima svetot koga ke bide sosema izguben, koga nemirite vojnite i buntovite ke se rasirat , vreme ke bide da se stori nesto, da vreme za nov pocetok, za nova doba, edinstven precedatel koj ke bide opkruzen so site svoi luge,toa e son na masonite , SAD, vatikan, i drugi svestki lideri go imaat toj svoj pozdrav masonski , tehnoloski svetot se podgotvuva za svojot lider, preku elektronski cipovi vovedeni vo prodazbata vo biznisot ,vo zdravstvoto,vo kupuvaneto, preku internetot,www,barkodot na proizvodot,kodirane na zivotnite, da se vospostavi kontrola vrz celoto naselenie, da, konecno i covekot da go primi svojod kod, no kakov ke bide toj svetski lider,? toj ke se pretstavi za mesija , veke vo svetata zemja, se podgotvuva podiganeto na solomonoviot hram,(temelite gi postavia vo letoto 2001 godina pri golemo obezbeduvane), onoj koj bese srusen vo 70 godina po hrista od rimjanite pri vespanzijam i tit carevite i ostatokot negov bese zid na placot, a bas tuka e izgradena i zlatnata kupola dzamijata al aksa , se e podgotveno za da pocne gradbata. evreite go ocekuvaat svojot mesija car koj ke vojuva duxoven i politicki lider koj ke bide pod dejstvo na gavolot,veke vo SAD tehnoloskiot izum nadvladea i noviot svetski poredok zapocna, toa ke go zavladee celiot svet za svetot polesno da go privati antihristot covekot koj ke se pretstavi za bog, svetski lider, koj ke vetuva mir i izobilkie a ke se podgotvuva za vojna, toj ke vojuva, dali so onie koi ke mu zastanat na patot, koj se tie dali rusite ili kina, toa ke bide poslednata bitka, tretiot svetski rat , armmagedon. pozzz pisete

Се подготвува? А што веќе ако има функционална светска влада, што ако таа е главната причина за развојот на теориите на заговори, сојузот со Сивите и така натака :)

Се подготвува? А што веќе ако има функционална светска влада, што ако таа е главната причина за развојот на теориите на заговори, сојузот со Сивите и така натака :)
pa taka nekako druze :)

Се согласувам со постовите на воскресение...
Масоните кројат планови не за 10 или 15 год туку за 100 или 200 години понапред. Тие се инфилтрирани секаде особено во планот на водењето на политиката во америка а и се трудат да го зголемат своите влијание и во светската. Нивнот план е јасен што поголема контрола врз населението во светот воспоставување на таа светска влада, очекување на големиот антихрист. Кенеди единствениот претседател кој не бил масон не им влезе во играта и зато го скинаја, иако тие владееја во период на социјализам во Русија 99% беа јудео-масони во владата СССР , сега не можат да се пофалат со некој успех по доагањето на Путин.

Gledajte gi Zeitgeist i EndGame-Blue Print For Global Enslavement i sami zaklucete dali ke ima svetska vlada ili ne. Ima vakvi duzina dokumentarni filmovi i site imaat edno zadnicko>>>Rockefeler. Svetot ne go kontroliraat nitu evreite, nitu amerikancite, tuku najmoknite bankari. Tie gi pocnuvaat site vojni, gi finansiraat obete strani i na kraj im naplakaat debela kamata. Gledajte pa izvedete si sopstven zaklucok.

мајко мори оффф лелеее:kafe: па како бе зошто зошто зошто.
профитот бе не е за време на војување бе....туку после војната на пример изградбата на европа и тука граганите профитираа не банкарите....и кој ве лаже дека банките делат кредит по основ ИНВЕСТИЦИЈА....ВОЈНА:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

ауу да видеата:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

интересна тема е навистина но мене работава не ми оди кон светска влада....да образложам!!

еве имаме африканска унија јужноамериканска...арапска лига.....

јас мислам дека во иднина ке дојде до мултиполарност со таа разлика што поделбата ке биде на цивилизациска основа на и секоја земја ке има свој стожер!!!!

на пример православните русија и украина.....

европа ке биде поткрепена од САД јужна америка Бразил во африка Нигерија и египет на средниот исток ИРАК или ИРАН(ако не заедно)

потоа и будистичката цивилизација ке има стожер кина и притоа секој од овие ке има свои сфери на влијание а и интереси....

ова мислам дека ке биде предизвикано од јазот мегу богатите и сиромашните држави па затоа ке дојде до такво групирање.

ако има светска влада нема да има теории ке има факти

за овие сивите...да не мислиш вонземјани

spored mnogumina ,svetskata vlada se podgotvuva, za da zasedne vo svetot i da ima svoj eden predcedatel, koj ke gi kontrolira site narodi, i toj moment ke go ima svetot koga ke bide sosema izguben, koga nemirite vojnite i buntovite ke se rasirat , vreme ke bide da se stori nesto, da vreme za nov pocetok, za nova doba, edinstven precedatel koj ke bide opkruzen so site svoi luge,toa e son na masonite , SAD, vatikan, i drugi svestki lideri go imaat toj svoj pozdrav masonski , tehnoloski svetot se podgotvuva za svojot lider, preku elektronski cipovi vovedeni vo prodazbata vo biznisot ,vo zdravstvoto,vo kupuvaneto, preku internetot,www,barkodot na proizvodot,kodirane na zivotnite, da se vospostavi kontrola vrz celoto naselenie, da, konecno i covekot da go primi svojod kod, no kakov ke bide toj svetski lider,? toj ke se pretstavi za mesija , veke vo svetata zemja, se podgotvuva podiganeto na solomonoviot hram,(temelite gi postavia vo letoto 2001 godina pri golemo obezbeduvane), onoj koj bese srusen vo 70 godina po hrista od rimjanite pri vespanzijam i tit carevite i ostatokot negov bese zid na placot, a bas tuka e izgradena i zlatnata kupola dzamijata al aksa , se e podgotveno za da pocne gradbata. evreite go ocekuvaat svojot mesija car koj ke vojuva duxoven i politicki lider koj ke bide pod dejstvo na gavolot,veke vo SAD tehnoloskiot izum nadvladea i noviot svetski poredok zapocna, toa ke go zavladee celiot svet za svetot polesno da go privati antihristot covekot koj ke se pretstavi za bog, svetski lider, koj ke vetuva mir i izobilkie a ke se podgotvuva za vojna, toj ke vojuva, dali so onie koi ke mu zastanat na patot, koj se tie dali rusite ili kina, toa ke bide poslednata bitka, tretiot svetski rat , armmagedon. pozzz pisete

ајде дееее ова откровението да не го тврди:toe:

мајко мори оффф лелеее:kafe: па како бе зошто зошто зошто.
профитот бе не е за време на војување бе....туку после војната на пример изградбата на европа и тука граганите профитираа не банкарите....и кој ве лаже дека банките делат кредит по основ ИНВЕСТИЦИЈА....ВОЈНА:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

ауу да видеата:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

интересна тема е навистина но мене работава не ми оди кон светска влада....да образложам!!

еве имаме африканска унија јужноамериканска...арапска лига.....

јас мислам дека во иднина ке дојде до мултиполарност со таа разлика што поделбата ке биде на цивилизациска основа на и секоја земја ке има свој стожер!!!!

на пример православните русија и украина.....

европа ке биде поткрепена од САД јужна америка Бразил во африка Нигерија и египет на средниот исток ИРАК или ИРАН(ако не заедно)

потоа и будистичката цивилизација ке има стожер кина и притоа секој од овие ке има свои сфери на влијание а и интереси....

ова мислам дека ке биде предизвикано од јазот мегу богатите и сиромашните држави па затоа ке дојде до такво групирање.

ако има светска влада нема да има теории ке има факти

за овие сивите...да не мислиш вонземјани

ајде дееее ова откровението да не го тврди:toe:
togas zosto se podiga solomonoviot hram povtorno vo erusalim,koj ke vleze vo nego,svetot go ocekuva mesijata covek antihrist koj ke gi zblizi narodite politicki nacionalno verski. kako prvo celta na unijata e edna da bide vo idnina,svetot ke go nasoci svojot pogled kon formirane na svetska vlada ,potisnata od bolki i vojni glad i krizi, da se vratime vo minatoto , koj ja rasturi jugoslavija, ako ne amerika, toa ke im go napravi na site zemji, toa i go pravi i na rusija so gruzija, samo bara nacin da gi pokori i rusite i kinezite, a veke im podadoa raka na muslimanite, no o cogledno e jasno prijatelce deka svetot cekori kon sonot na masonite , za edna svetska vlada
pozz

Се шпекулира дека се направила федерација помеѓу Америка, Канада и Мексико без знаење на народот и сега набрзо ќе развиваат нова валута наречена ''Амеро''. Исто така набрзо се очекува (т.е. повторно гласини) да се создаде Азијска унија со една единствена валута.
http://thezeitgeistmovement.com/

globalizmot, i globalnata komunikacija so svetot www internetot , e del od noviot svetski poredok , sto pretstavuva voved vo edna svetska imperija,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom