SUV до 2.000 cc

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување

SUV до 2.000цц

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
C

cige

Гостин
Инспириран од темата на Dzish за германски теренци од повисоката класа. Па јас еве отварам тема за помалите и не ги ставив X3 и Q5.

Ај да прокоментирам.... имав можност пред недела дена да ја видам гамата на Форд имаа тест возење во Битола. Се комплет беше таму вклучувајки ја и новата Фиеста и Куга.

коментаров се однесува на куга
Надворешно топ изглед, огромно возило. Да ти е мерак да го гледаш. Внатре разочарување :nesvest:. Тесно, ефтини делови ти се чини во Дачија си влегол. Така да кугата ја турам во ист кош со Витара и Даихатсу.

од сите понудени, би избрал Нисан X-trail.

Ај да прокоментирам.... имав можност пред недела дена да ја видам гамата на Форд имаа тест возење во Битола. Се комплет беше таму вклучувајки ја и новата Фиеста и Куга.

коментаров се однесува на куга
Надворешно топ изглед, огромно возило. Да ти е мерак да го гледаш. Внатре разочарување :nesvest:. Тесно, ефтини делови ти се чини во Дачија си влегол. Така да кугата ја турам во ист кош со Витара и Даихатсу.

од сите понудени, би избрал Нисан X-trail.
Во Велес Ford имаа тест возење пред 1 месец. Јас радосен се залетав за Кугата, ама требало 5 години искуство:jaj:.
Па ајде извозив 1 круг со Фокус Седан, а Уплаф ја проба новата Фиеста.

"SUV"do 2000cc sto e toa??? AUTO da ali ne e toa so treba da e eden SUV.
ali eve ako e od mene b;1 od ovie e Land Rover Freelander.
so golemo minato i uspeh ai tradicia i naj vaznoto IME marka........:toe:.

Гласав за Компас, а може да се вметне и Патриот затоа што изгледа мнооогу подобро од Компас. Инаку на исто рамниште би ги ставил и Гранд Витара и секако, Фрилендер. Овие другиве... зафрканција со еден збор.

Инаку, кога за прв пат ја видов Каптивата не можев да поверувам колку добро изгледа! Одлична замена на Фронтера би рекол, додека Антара изгледа полошо. Сепак ги делат сите значајни компоненти, а тоа значи и дека се далеку од теренци.

Џиш го спомна X-trail, би рекол интересно возило но на стариот модел не можам да ја поднесам централно поставената шал-табла, додека новиот изгледа супер и внатре и надвор. Мислам дека цената е единствена причина зошто се прилично ретки, а и кога ќе те заредат дополнителна опрема умот ќе ти се сврти.

На листата недостига ЦР-В (Хонда) која е само фамилијарно возило и ништо повеќе! Помалку од 20см клиренс, уште на паркирање во град браникот ќе го оставиш на повисок тротоар. Да не зборувам за големата непрегледност поради конфигурацијата на Ц и Д столбот...

€18.000 за Териос.... треба да си луд.

Гласав за Компас, а може да се вметне и Патриот затоа што изгледа мнооогу подобро од Компас. Инаку на исто рамниште би ги ставил и Гранд Витара и секако, Фрилендер. Овие другиве... зафрканција со еден збор.

Инаку, кога за прв пат ја видов Каптивата не можев да поверувам колку добро изгледа! Одлична замена на Фронтера би рекол, додека Антара изгледа полошо. Сепак ги делат сите значајни компоненти, а тоа значи и дека се далеку од теренци.

Џиш го спомна X-trail, би рекол интересно возило но на стариот модел не можам да ја поднесам централно поставената шал-табла, додека новиот изгледа супер и внатре и надвор. Мислам дека цената е единствена причина зошто се прилично ретки, а и кога ќе те заредат дополнителна опрема умот ќе ти се сврти.

На листата недостига ЦР-В (Хонда) која е само фамилијарно возило и ништо повеќе! Помалку од 20см клиренс, уште на паркирање во град браникот ќе го оставиш на повисок тротоар. Да не зборувам за големата непрегледност поради конфигурацијата на Ц и Д столбот...

€18.000 за Териос.... треба да си луд.

ЊТФ!!!!!!!!???????
Па каптивата е 20 000.:)

Teжок избор. Не би знаел да одлучам. Сигурно коа би бирал би ги споредувал цена/добивка. Не знам во оваа конкуренција дали спаѓа nissan qashqai.

Иначе Фрилендерот или РАВ 4 би одбрал. Џип Патриот наравно.

Како воа теренци до 2000 кубика а ставен е Volvo XC90, Mazda CX7, Peugeot 4007 кој немаат мотори под 2000 кубика, Волво минималниот му е 2500 кубуика со 4 цилинди познат како D5, Мазда има мотор од 2300 кубика со турбо и има 260 коња и троши 2 пати повеќе од Q5 i X3(кој имаат верзии со мотор до 2000 кубика btw), а пежото сите мотори му се 2200 кубика и нагоре. Инаку од вие гласав за Хондата

Е кога би купувал едно од овие стврано многу би се двоуме помегу Land Rover Freelander Mazda CX-7 и Mitsubishi Outlander сите три многу се добри и многу ми го прават чејфот и стварно незнам кое е подобро и поубаво

ја гласав за KUGA.може е тесен внатре,ама не заборавајте дека е граден на платформа на форд фокус-мене ми беше супер,внатре беше како авион,надворешниот дизајн чиста петка...

На еден тест што го гледав на ТВ Captivata беше прогласена за најлош SUV.
Тешко да одвојам 20 000 евра за неа.
лош-не лош,возиш SUV за 20К....колку пари,толку музика,нели?:helou:

ја гласав за KUGA.може е тесен внатре,ама не заборавајте дека е граден на платформа на форд фокус-мене ми беше супер,внатре беше како авион,надворешниот дизајн чиста петка...

лош-не лош,возиш SUV за 20К....колку пари,толку музика,нели?:helou:
сепак би возел куга за тие пари, или поскапа е ?

сепак би возел куга за тие пари, или поскапа е ?
хехе
основниот модел на куга со TDCi дизелче 2000cc е 29к
-а со фул опрема 32 500
-ја незнам што гледате "евтино" внатре,мене внатре ми изгледа прилично скапо...и прилично исто со Мондео-то,а за мондеото знаеме дека е сепак скапа и квалитетна кола...

Како воа теренци до 2000 кубика а ставен е Volvo XC90, Mazda CX7, Peugeot 4007 кој немаат мотори под 2000 кубика, Волво минималниот му е 2500 кубуика со 4 цилинди познат како D5, Мазда има мотор од 2300 кубика со турбо и има 260 коња и троши 2 пати повеќе од Q5 i X3(кој имаат верзии со мотор до 2000 кубика btw), а пежото сите мотори му се 2200 кубика и нагоре. Инаку од вие гласав за Хондата
Пежото е 1.8к
Маздата има иста потрошувачка со X3

Na pezo dizelot e 2200 kubika HDI FAP so 156ks i 380NM i toa e edinstven motor vo ponudata za 4007, Dodeka mazda so turbo motorot trosi 2 pati poveke benzin vo sporedba so BMW X3 od 2000 kubika benzun so 170ks(oti temava do 2000k) inaku i da se sporedat so slicni jacini na motor mazdata pak trosi poveke zatoa sto ima pozastaren motor so ne tolku sovremena tehnologija kako kaj bmw.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom