Суринам ја призна Македонија под уставното име

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Denes, Surinam i Makedonija potpishuvaat vospostavuvanje diplomatski odnosi. Imeno, Surinam ne priznava pod nasheto ustavno i istorisko ime.

So ova se nablizhua brojkata na drzhavi koi ne priznaa pod ustavnoto i istorisko ime kon debelo dvetretinsko mnozinstvo vo OON.

Neka e chestito i za mnogu godini.

Povekje za Surinam -- zemja vo Latinska Amerika koja se granichi so Brazil -- videte tuka:

https://cia.gov/cia/publications/factbook/geos/ns.html

image004.gif

Само така, полека но сигурно одиме напред кон севкупно признавање на Македонија под нејзиното свето име, библиско.

Да живее Македонија, нека ни е честито и вековито.

Поздрав до сите Суринамци кои како и 114 држави претходно им плукнаа во око на клетите ќелеши грчки!

Ja мислам дека кај и да е, под уставно време ќе не признае и Тртемтренистан. Тој чин ќе биде од посебна и исклучителна важност за нашата држава.

Мистичен напиша:
Ja мислам дека кај и да е, под уставно време ќе не признае и Тртемтренистан. Тој чин ќе биде од посебна и исклучителна важност за нашата држава.

Види газда, Суринам, држава, можеби е мала, сиромашна, како и Науру, како и многу други,к ама еден глас има во Генералното собрание на ООН каде еден ден, штом имаме двотретинско мнозинство, ќе се побара признавање на РМ под уставно име и од сите останати, во меѓународни мултилатерални односи, организации, место онаа гнасна референца на држава која никаде повеќе не фигурира.
Додека се смееме на Суринамци, на Науруанци, на слични, грците вршат секакви пропаганди, офанзиви и се обидуваат да не сопнат на патот кон меѓународно признавање ан државата под своето уставно име.

Не е мала работа, особено ако се има предвид дека Суринам е поранешна колонија на Холандија, сиромашна земја, која е под капата на Холандија, а под огромни притисоци од грците да не го сторат тоа, сепак потпишаа со нас.

Ние не сме им никакви пријатели, никакви економски-трговски, а ниту политички партнери.

Тоа е добра воља на владата на Суринам и резултат на добра работа на одредени дипломати.

П.С. Додека се удираме во гради дека ние сме цареви ЕУ не ни дава датум за преговори скоро втора година, НАТО не шупчи, а ќе не прими, можеби некогаш, под референцата, а Грујо нека и даље изиграва шериф (коњевиќ) дома, а за надвор да го боли левата чевла на Тито после операцијата на ногата.
Во време кога не функционираат како што требаат инситуциите во и на државата, вакво чин е голема работа.
Голема со големо Г!

Garfield напиша:
П.С. Додека се удираме во гради дека ние сме цареви ЕУ не ни дава датум за преговори скоро втора година, НАТО не шупчи, а ќе не прими, можеби некогаш, под референцата, а Грујо нека и даље изиграва шериф (коњевиќ) дома, а за надвор да го боли левата чевла на Тито после операцијата на ногата.
Па токму ова е и поентата де. Суринам ќе ни ги реши сите зортои :)

Aли чим викате дека е исклучително битно на дипломатцки план, океи :)

Ајде, ајде, ајде да се множат само :) А значи таа толку мала држава а сепак многу значи? така ли?

Pa sega mala, toa mala e relativna rabota, no vredna e. I toa e rezultat bez nikakva podrshka od vlada, plitichari itn. A tri golemi se izjasnija vekje za nas, sega popoleka gi sobirame malite i srednite. I se taka do nekoja druga mala i vredna, pa do treta - i ete dvetretinsko mnozinstvo vo Obedineti Nacii. A togash atinjanite kje se pushat.

Misitcen: jas napishav oficijalno pismo do EU vo koe sto baram oficijalen odgovor zosto ne oslovuvaat so "PJRM", a ne so nasheto ime. Dobiv odgovor deka taka pravat bidejkji ne oslovuvaat oficijalno vo ON. Toa im e edinstveniot izgovor...

The Former Yugoslav Republic of Macedonia - колку тоа гнасно звучи.

Башка, нема веќе Југославија, ужас, само ние ја одржуваме со фалц во аналите таа Југославија.

Полека се готви котлето, грав ќе прајме, за честење, полека, прдежи накај атињаните ќе праќаме.

Полека. Уште малку, 115 веќе, од 115 до 192 (за фул) не е многу до двотретинско.

U pi..u zec...
Zaebana brojka ostanuva...
uste 13 drzavi...treba da ne priznaat do 128 (zastava.???) sto ni vrsi rabota u U.N...
A nekoj ja ima li listata na drzavite shto ostanuva da ne priznaat pod ustavno ime?
Nekoj raboti li na toa da najde strategija kako i koi najlesno bi mozele da ni zavrsat rabota...posto so toa definitivno go resavame sporot so imeto so azarbejdjancite???
I mora da se izigra takticki...na bliezkieg...posto ako ide edna po edna to atinjanite ke pocnat da vrsat pojak pritisok !

Полецка, полецка не мора да се брза. Важно да не признаат сите останати...

Zevsus напиша:
U pi..u zec...
Zaebana brojka ostanuva...
uste 13 drzavi...treba da ne priznaat do 128 (zastava.???) sto ni vrsi rabota u U.N...
A nekoj ja ima li listata na drzavite shto ostanuva da ne priznaat pod ustavno ime?
Nekoj raboti li na toa da najde strategija kako i koi najlesno bi mozele da ni zavrsat rabota...posto so toa definitivno go resavame sporot so imeto so azarbejdjancite???
I mora da se izigra takticki...na bliezkieg...posto ako ide edna po edna to atinjanite ke pocnat da vrsat pojak pritisok !

Сето тоа се прави, ама е битката како онаа на Давид и Голијат.

Ние сме мали и финансиски немоќни, а Грција има многу финансии особено за таа намена, но, полека, ја губи битката.

Olaaa Amigos! Macedonia Macedonia! Nego so! kaKov FYROM bre? Prvpat slusam za Surinam ama sea mi se omileni :)

Па вие не сте чуле ни за Науру, па не признаа и тие, пред година дена.

Само, Антига и Барбуда....еден куп има што не признаа, се бројат, а следните може да бидат:

Сент Китс и Невис, Палау, Тувалу, Папуа Нова Гвинеја, Свазиленд, Боцвана, Тонга, Фиџи....и за тие скоро никој не чул и не знае каде се, ама уште не не признале и не сме воспоставиле дипл. односи.

Inace glejte finta FYROM so malku nasminkuvanje FORYM :) se zezam...Macedoniaaaa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom