Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа и не ти даваат виза, за да не чергариш како чувашите и циганите румунски по паркови.rymz напиша:Ne znam stvarno, mene sve toa mi e jasno koj ne priznal, kolku e toa vazno....no edno ne znam, shto kur kje mi e da bidam clenka na EU? daj eve primer, ako vekje Surinam ne priznal, neka mi dade viza, i tako dalje, ako Sweden me priznal, neka mi dade viza, me zabole stapo mene dali sum chlenka na Eu ili ne sum...golemo takvo da vi kazam pravo....ete poslednive, rumunite i bugarite, sho fajde ako se chlenki na EU? glup rodeni glupi kje umrat, rumunkite gi ebe sekoj za 10 lei, a bugarkite pa se bezplatni...za kratko vreme kje im se napunat hotelite so anglichani koi shto za 10 evra kje letaat preku vikend i kje im ebat i sestri i majki i sve... deka on ako iskochi vo london preku vikend kje potroshi 10 pati povekje nego da poseti nekoja vakva "chlenka" na EU...
Iskreno, mene mi treba vnatreshna rekonstrukcija na vlada, mentalitet, filozofija na ziveenje, porazviena ekonomija...EU pa i ne mi vrshi nekoja rabota....
Под уставно име?? Европа, Африка, Азија и Америките, како и Австралија и Океанија, хехехехехе!Zemzela напиша:Браво за Суринам...епа ајде нека пратат неколку луѓе по државиве да стигнеме до тие 2/3 веќе еднаш па цел сват да чуе за Македонија...кај сме најслаби,на кој континент?
Ќе потплатиме некој за таа цел, не е проблем :wink:Garfield напиша:Без гајле, полека, ама сигурно одиме кон целта, иако потоа ќе треба да се најде МАЖ да постави прашање/резолуција пред генералното собрание во ООН за признавање на РМ под уставно име.
А дали таков имаме??? Засега НЕ!
TpH_Bo_OkO напиша:Ќе потплатиме некој за таа цел, не е проблем :wink:
А може и поефтино да се помине ако организираме дијаспорски протест пред ООН![]()
Garfield напиша:Затоа и не ти даваат виза, за да не чергариш како чувашите и циганите румунски по паркови.
Garfild, Garfild sinkoooo. Ajde stanuvaj, vreme e za na uciliste.Garfield напиша:Види газда, Суринам, држава, можеби е мала, сиромашна, како и Науру, како и многу други,к ама еден глас има во Генералното собрание на ООН каде еден ден, штом имаме двотретинско мнозинство, ќе се побара признавање на РМ под уставно име и од сите останати, во меѓународни мултилатерални односи, организации, место онаа гнасна референца на држава која никаде повеќе не фигурира.
Додека се смееме на Суринамци, на Науруанци, на слични, грците вршат секакви пропаганди, офанзиви и се обидуваат да не сопнат на патот кон меѓународно признавање ан државата под своето уставно име.
Не е мала работа, особено ако се има предвид дека Суринам е поранешна колонија на Холандија, сиромашна земја, која е под капата на Холандија, а под огромни притисоци од грците да не го сторат тоа, сепак потпишаа со нас.
Ние не сме им никакви пријатели, никакви економски-трговски, а ниту политички партнери.
Тоа е добра воља на владата на Суринам и резултат на добра работа на одредени дипломати.
П.С. Додека се удираме во гради дека ние сме цареви ЕУ не ни дава датум за преговори скоро втора година, НАТО не шупчи, а ќе не прими, можеби некогаш, под референцата, а Грујо нека и даље изиграва шериф (коњевиќ) дома, а за надвор да го боли левата чевла на Тито после операцијата на ногата.
Во време кога не функционираат како што требаат инситуциите во и на државата, вакво чин е голема работа.
Голема со големо Г!
Daniela напиша:Garfild, Garfild sinkoooo. Ajde stanuvaj, vreme e za na uciliste.
Navistina veruvas vo toa deka 2/3 od OON se pojaki od 4/5 EU.
Kako bese ona vcera, Francija ja saka Mk vo EU ama i Grcija da e srekjna. (i tuka ambasadorot na 5ta francuska republika vo mk go pokazuva sredniot prst).
concrete напиша:He,he Francuskiot Ambasador........a na MKD strana samo mulci koi neznaat da beknat.Pred nekoj den isto slusam nekogo od EU kako popuva deka nesto ne e vo red so bezcarinskite zoni, danocite....i nikoj da go stipne za obraz i da mu kaze deka malku zadremal vo avionot!!! Deka ja preletal EU i vo GETO22 nareceno F.Y.R.O.M se naoga????
I deka , ako nesto ne mu se dopaga neka dade predlozi...,no samo takvi koi ne predviduvaat prvo terminacija na Makedoncite!!!
Francuski Ambasador...za da ne bide na tovar na Francuskoto socijalno go pratile vo MKD![]()
Koja pouka?Garfield напиша:Даниело, не е работата да си ги мериме таклабасите и кому му е поголем, навистина понекогаш мислам дека некои луѓе ептен немаат моќ за рзмислување.
Прашањето околу името, злато мое, е работа на ООН, а не на ЕУ, капиш!
Значи, ако во ООН не признаат под уставно име (а членки на ООН се и сите земји-членки на ЕУ) сите ќе мораат да играат орце како е свирнато.
Сеа кажи фала за поуката!