Суринам ја призна Македонија под уставното име

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам дека FYROM е вон шема...FEROM сега треба да се викаме Future European Republic of Macedonia!

:)

Ај нека ни е честито!

Секоја чест..
Не е важно дали е мала, членка е на ОН.
Со тоа кога ќе дојде време ќе треба да одлучува.
А зошто овие работи ко решавање на име наше, не се решаваат со просто мнозинство?

Затоа што признавањето може да се изведе или со акламација или со изгласување на резолуција з признавања, а таа, таква резолуција, ако се постави и поднесе за гласање, се гласа, согласно одредбите од повелбата, со дво-третинско мнозинство.

Која повелба? Оној договор меѓу Македонија и Грција, или тоа е правило во Обединити нации, за двотретинско мнозинство.

neso ne mi e jasno so e fintava site zemji sto postojat vo svetov tereba da ne priznaat pod ustavnoto ime MAKEDONIJA pa da bideme MAKEDONIJA ili??

Garfield напиша:
Затоа што признавањето може да се изведе или со акламација или со изгласување на резолуција з признавања, а таа, таква резолуција, ако се постави и поднесе за гласање, се гласа, согласно одредбите од повелбата, со дво-третинско мнозинство.
Мислам дека одамна го имаме тоа двотртинско мнозинство во ООН...некаде околу 15 % од сите земји членки на ОН не немаат признаено...останатите - да. Тоа е и повеќе од две третини...Што се чека? е прашањето...

TpH_Bo_OkO напиша:
Мислам дека одамна го имаме тоа двотртинско мнозинство во ООН...некаде околу 15 % од сите земји членки на ОН не немаат признаено...останатите - да. Тоа е и повеќе од две третини...Што се чека? е прашањето...
  • Има 192 членки UN
  • Под Македонија (Р. Македонија) не имаат признаето: 115 (со Суринам)
  • 2/3 е 128
  • Ни фалат 13

Може да се најде целосен список на земјите кои не имаат признаено и кои остануваат?

ајде ајде 13 држави може и се многу може и не се.
Одјужна америка кој не има признато под уставно име, па после има еден куп африкански, а и државички од југоисточна азија. Несмеат да се занемарат и карибите, и таму има доста.

Ne se mnogu, no cigano-atinjanite aktivno rabotat na razvoj na bilateralni odnosi so zemjite vo Latinska Amrerika preku tri ambasadi i desetici konzulati koi ja pokrivaat taa teritorija. Se obiduvaat da gi potlkupat pomalite drzhavi so donacii od Onazis fondacijata od 30.000-100.000 evra:

http://www.ypex.gov.gr/www.mfa.gr/en...ral+Relations/

Najjaki se vo Argentina. Zasega ima barem 7 zemji vo Latinska Amrika i na Karibite koi im se "slabi tochki" na atinjanite, no MNR treba da raboti po ova prasanje (a ne kako Kiro Gligorov da kochi sekakva inicijativa) - isto kako shto poedinci naprvija so Surinam.

Sasmo ochigledno e deka se nervozni zoshto vremeto e na nasha strana. No mora da ima i rabota od nasha strana, ne samo vremeto da e argument.

Имаме двотретинско мнозинство во Советот, потребно е најмалку 2 „велесили“ да те признаат - нас не признаа сите 3(три)!!:wink:

Не е проблем признавањето - „не е време“, други ќе кажат кога, заради „МИР во куќата“!!?? :toe:

Поздрав!

Благодарност кон пријателите од Суринам.

Тане напиша:
Имаме двотретинско мнозинство во Советот, потребно е најмалку 2 „велесили“ да те признаат - нас не признаа сите 3(три)!!:wink:

Не е проблем признавањето - „не е време“, други ќе кажат кога, заради „МИР во куќата“!!?? :toe:

Поздрав!

Toa e prasanje na Generalno sobranie, ne na Sovetot na Bezbednost.

Ne znam stvarno, mene sve toa mi e jasno koj ne priznal, kolku e toa vazno....no edno ne znam, shto kur kje mi e da bidam clenka na EU? daj eve primer, ako vekje Surinam ne priznal, neka mi dade viza, i tako dalje, ako Sweden me priznal, neka mi dade viza, me zabole stapo mene dali sum chlenka na Eu ili ne sum...golemo takvo da vi kazam pravo....ete poslednive, rumunite i bugarite, sho fajde ako se chlenki na EU? glup rodeni glupi kje umrat, rumunkite gi ebe sekoj za 10 lei, a bugarkite pa se bezplatni...za kratko vreme kje im se napunat hotelite so anglichani koi shto za 10 evra kje letaat preku vikend i kje im ebat i sestri i majki i sve... deka on ako iskochi vo london preku vikend kje potroshi 10 pati povekje nego da poseti nekoja vakva "chlenka" na EU...
Iskreno, mene mi treba vnatreshna rekonstrukcija na vlada, mentalitet, filozofija na ziveenje, porazviena ekonomija...EU pa i ne mi vrshi nekoja rabota....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom