Supercopa de España - Реал Мадрид - Барселона - 14/17.08.2011

Кој ќе го освои Супер Купот на Шпанија?

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
одма падна и ги оправда... :icon_lol:

Сега увидов дека уствари одбраната на Барса се состои од глумење. Откако поведоа со 2-1 почна глумата, се до 2-2, па пак почна после другото водство. Пеп измените ги внесува за да почне тоа Првото полувреме беше одлично после почнаа глуми и тепања, на крај ја усраа целосно...

Значи немој некој да кажал дека Барса игра фер, оти направија многу неферски потези денеска. Ни Реал не играше фер, ама ни Барса.

Тоа препознатлив знак е веќе со клупата што станува за ферка... Пинто !? Тој го чувате само за тепачки а !?

Како и да е, честито титула. :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Веќе срамота е да се каже дека ова е најголемото фудбалско дерби во светот ....
Ова ретко се гледа на дерби утакмица да паднат 9 жолти картони и 1 црвен на се асоцира ова само на фудбалски меч не.

Честитки за Барса си одиграа доволно за да му одземат нова титула на Реал и да му нанесат нов пораз.

п.с нека стави некој клип од црвениот на Марсело и нередите што беа да видиме одново што се случуваше .... :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Јавете се коа ќе тепате против 11 играчи.

inb4 shitstorm.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
El Farsiko. Буквално.

За неутрален фан првата утакмица беше така-така, вторава дробење јајца.
Првите полувремиња и во двете утакмици беа добри за гледање. Ама второво полувреме вечерва стварно ме полуде. Значи имаше прав фудбал цели 5 минути. Од некаде 82ра до 87ма минута. Прима Барса гол, и од просечни 7 прекини на 30 секунди, имаме 1 прекин на 30 секунди. Пак заникаде, ама се јаде. Дава Барса гол, остатокот од мечот станува фарса.
Па ти дали си нормален што пишуваш за "неутрален" фан?

Инаку Visca Barca !!!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
ЗНАЧИ ЕЈ, 5 ЕБАНИ МИНУТИ НЕКА ОДМОРИ ТЕМАВА ДУР СЕ СМИРИТЕ, СЕ ОСТАВИВТЕ КО ДА НЕМА УТРЕ, СРЕДЕТЕ СИ ФРУСТРАЦИИ, ЗАПАЛЕТЕ ЦИГАРА ИЛИ УДРЕТЕ ЕДНА ЧАКИЈА НА ЈУЏИЗ И ВРАТЕТЕ СЕ ТУКА ЗАШТО КАКО ШТО ГЛЕДАТЕ СТРОГИ СЕ СО БАНОВИВЕ ПО 2 НЕДЕЛИ ...

п.с. во меѓувреме, секој у свој фан клуб без провокации, немам намера да бришам и да едитирам постови нонстоп, милион превиди направив али ќе ме принудите да ве оставам на овие од горе да се позамараат со вас.
--- надополнето: Aug 17, 2011 11:22 PM ---
Ок, очекувам дискусија со мал милион спротиставени ставови но во рамктие на дозволеното за форумов, for the love of God, олабавете со пцовки и кршења на милион правила у реченица составена од 5 збора, следен таков пост оди на разгледување во редакција и они ќе бидат на потег, а реков, сега построго функционира тој систем па на ваш ризик ќе терате ...

I

IBIZA SOUND

Гостин
znaci specijalniot uste ednas pokaza deka nemoze da se natprevaruva so barsa,i uste ednas pokaza deka ne moze da podnese poraz od barsa :)

M

Mario Gómez

Гостин

Може нас ни е интересно, но селски е да се маваат таму репрезентативни колеги.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Одлична утакмица, иако падно темпото во второто полувреме. Меси уште еднаш покажа дека е #1, макар и од на плажа дошол.

А во последно време ептен ме нервира што на последните "ЕЛ Класико" дуели се развиваат комплекси и омраза меѓу играчите. Секој гледа да удри некого, да испровоцира, да создаде тепачка. Со тоа се губи убавината на фудбалот.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Добра утакмица ама некако ко да се изгуби судијата уште при крај на прво полувреме... едноставно реал нема среќа, уствари роналдо е крив што не ја опна парис хиктон да ја опнеше немаше да ги проколне и да ги бие толку малер хахахахаха :LOL:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ете ви го со се судии, офсајди, карате потези и се по ред. Ете ви ги и судииите, ете го и Мурињо ете ви се со ред.
Покажа денеска Реал уште еднаш колку е голем, Мурињо браво за него ќе стане некогаш и он најдобар.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
znaci specijalniot uste ednas pokaza deka nemoze da se natprevaruva so barsa,i uste ednas pokaza deka ne moze da podnese poraz od barsa :)
Не може да се натпреварува со Барса ... со Реал.:)
Мене мило ми е што по 5ти пат у рок од година дена му се потврдува апсурдниот потег да ги напушти Интер и да брка предизвици во Шпанија со Реал, поготово зашто му скроија тим по негов терк, подобра одбрана он у живот немал и нема ни да има.
Со ваква јадна одбрана Реал не гледам како можат да освојат големи трофеи освен ако не се деси чудо и не го подигнат нивото на игра за 3 скалила што чисто сумјам дека може да успее ова кај Пепе и Марсело, психички се лабилни ко циган на распит у Беко.

Барса кога и да се решеа да нападнат создаваа шанса за гол, тоа го приметија и коментаторите на Спорт Клуб, примија гол, веднаш тргнаа од центар имаа корнер, моменти подоцна дадоа и гол, момент по голот Меси одлична прилика за трет гол во мечот.
Мора да се признае дека Реал играа добар фудбал во овие два меча но само во 2 сегменти од оние 3 во екипата, нападот и средината, одбраната им е дезорганизирана а не верувам дека причина за тоа е Мурињо зашто важи за тренер кој е одличен за дефанзивната поставеност, едноставно со тој кадар тоа е максимумот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom