Супа

  • Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кој за празнициве јадел тешка храна и пиел алкохол, сега ќе му годат супи и јухи.
Пробајте супа од патлиџани. Може и крем супа од брокула со додавање на кисело млеко. И друг пат не претерувајте со јадење и пиење...
 
Швајцарска се вика, ваљда од Подравка беше :). Посбено кога татко ми ќе и додаде зачини и слични такатранци, мх,мх.
 
Домашната, посебно татко ми што ја прави - цело тенџере да изедеш.. :)
 
Домашната супа шо си ја праам ми е топ. Рендан морков малку да се пропржи со зејтин, па додавам литар вода, моркови на крукчиња сецкани, вегета и сол. Се тоа се вари 20 минути и додавам фиде или домашни кнедли па варам уште 10-15 минути со ситно сецкан магдонос :)
А од готовите најубави ми се:
- кокошкина супа на подравка (за која не можам да сфатам зашо има петел на амбалажата :( )
- алпска или француска супа исто на подравка
 
Подравка Алпска или Швајцарска од готовиве, еден период јадев и инстант мини фини зошто ми беа згодни за приготвување. Инаку домашна супа со мали ќофтенца или пак домашна пилешка ми е највкусна.
Маги и Кнор се испедерија и ја направија супата со помала грамажа, па сега можеш да направиш само две чинии од нивното паковање. додека од Подравка си има поголема грамажа инстантот.
 
Домашна, со фиде, со компирче, морковче, пашканат, магдонос.
Исто домашна со мали зелчиња т.е прокељ, брокула, карфиол и лимон. Сјајна супа, кога сум настината, си ја правам и ме лекува за 24 часа.
 
Домашна, со фиде, со компирче, морковче, пашканат, магдонос.
Исто домашна со мали зелчиња т.е прокељ, брокула, карфиол и лимон. Сјајна супа, кога сум настината, си ја правам и ме лекува за 24 часа.
Ќе ми напрајш и мене, болен сум.:icon_mrgr:
 
Многу е уба и оваа со петел на амбалажа, посебно со лимон цеден е прајслес за на сабајле
 
italijanskata "verdura" koj probal znae., neshto nalikuva na nashata domashna .,..........a posle toa ., nekolku pati konobari me vrakaa nazad da poracham jadenje ., a od taa pusta vkusna ., ama polna so se i seshto., usta ne ti se otvara .mu go plakash najeftinoto jadenje i begash ., so hhhhhhhmmmm vkusot na verdurata
 
italijanskata "verdura" koj probal znae., neshto nalikuva na nashata domashna .,..........a posle toa ., nekolku pati konobari me vrakaa nazad da poracham jadenje ., a od taa pusta vkusna ., ama polna so se i seshto., usta ne ti se otvara .mu go plakash najeftinoto jadenje i begash ., so hhhhhhhmmmm vkusot na verdurata

Tоа е инстант супа или пак супа од конзерва која може да се купи во некој наш маркет или се однесува за супа која исклучиво се приготвува и служи во ресторани?
 
samo na lice mesto vo restoran.........ako imate mozhnost za italija ., probajte nema da pogreshite...... bidejki na nekoj nachi e neutralna ., od se shto ima vo nea site vkusovi mozhe da gi amortizira...ako znaat da ja pravat gore vo trgovski vo italijanskiot restoran ., ili kaj staro beko ., onoj italijanskiot so recepti restoran
 
kokosja_testenina_l.jpg
 
После посетата на Париз - француската со кромид, багет и гриер сирење, потпечена во фурна,

Се заљубив и умирам по таква супа, сега, во Скопје.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom