Супа

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
mmmm mnogu sakam...ama samo kupecka, domasna moze nekogas da jadam, a ako e od kokoska begam podaleku od nejze...

Премногу јадам супа омилена може да се каже со кнедли а и со меФца :back:а добра ми е и таа со петелот од Подравка мислам или нз

Премногу јадам супа омилена може да се каже со кнедли а и со меФца :back:а добра ми е и таа со петелот од Подравка мислам или нз

Истово важи и за мене.

Секогаш за ручек јадам и секаква, само да не е домашна, многу ми е мрсна, во грло дури чувствувам дека ми се собираат маснотии. Бљак! Од фабричките супи ги јадам сите само да не се оние што се од видот на чорба, еднаш пробав таква со лук и зеленчуци, па и печурки ми подметнаа, мојот Криптонит :icon_lol: и веќе ниеднаш. Омилени ми се овие што ги наброја Пио :)

Ја јадам само кокошкината (со петел на сликата :)). Ма какви се супи имаат дома купувано, поскапи, со месо, со не знам што, а јас само петелот го јадам :icon_lol:

па незнам не ми прави мерак супа да јадам само сркај и за пола саат пак јади

Порано јадев многу сега ептен ретко од немај каде ќе каснам, правам домашна од зеленчук а и купечки им зијам со кнедли децава се дават у таа супа.

И обавезно у секоја додавам тркалца или ситно сецкан морков и магдонос исто така ситно сецкан.

јадам супа само кога ќе има за ручек, а јас сам да побарам нема шанси :nenene:

Јадам супа и тоа кога јадам го јадам цел леб со нејзе ко старине луѓе!

Порано кога ќе видев супа бегав од маса. Уствари сркаш вода со тестенини во неа... Ама сеа некако во последно време почнувам да јадам... Не за друго, некако осеќам потреба.
Имам пробано секакви супи, ама онаа најобичната ми е најубава. Крем супа не можам да смислам...Одвратно...
И така јас денес пред ручек слушам супа имам.

Vo naseto semejstvo redovno se jade supa,site si ja sakame,gotova supa ne sakam,najubava mi e domasnata koga jas ke si ja napravam.

Јас па незнам зошто ама воопшто нејќам да јадам супи.Ептен некогаш се случува еден тањир да земам,ама повеќе во никој случај.
Кога јадам,ја јадам само онаа мајка ми што ми ја прави,домашната,со многу кнедли и со малку месо.
Оние купечките ама не сакам ни да помислам за да ги пробувам,ми делуваат некако многу вештачки и невкусно.:toe:

Обожавам супа ммммммммммм :trepka:
Сакам и домашна мама што ми ја прави, пилешка со фиде мх мх :pipi:
Али си правам често и готови од Подравка. Омилена ми е алпската, али сакам и други видови. Дааааа ќе заборавев ја сакам и онаа со печурки.
Ми се јаде сега :(

AlpskaB.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom