SunWireless интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

StringerBell

Rules change. The game remains the same.
Член од
13 септември 2012
Мислења
120
Поени од реакции
132
SunWireless искрено ова прв и последен пат што зимам припејд картичка од кај вас, еве 2 саата интернетот ја нема таа брзина од 1.5 мбпс , не ми ја отвара страната на факултетот(кај 10 колеги прашав ја отавара) која вооедно и највеќе ми треба заедно со мејлот. И се наоѓам во Кузман каде треба да има антена , да не треба да се качам на покривот за да ја имам таа 1.5 мбпс брзина ?

Член од
3 март 2008
Мислења
29
Поени од реакции
5
SunWireless искрено ова прв и последен пат што зимам припејд картичка од кај вас, еве 2 саата интернетот ја нема таа брзина од 1.5 мбпс , не ми ја отвара страната на факултетот(кај 10 колеги прашав ја отавара) која вооедно и највеќе ми треба заедно со мејлот. И се наоѓам во Кузман каде треба да има антена , да не треба да се качам на покривот за да ја имам таа 1.5 мбпс брзина ?
Бегај подалеку од нив само прикаски му продаваат на луѓето.

SunWireless

Официјален профил на SunWireless !
Член од
17 февруари 2012
Мислења
59
Поени од реакции
27

Здраво StringerBell ,

Да, Во право сте. Во Кузман би требало да немате никаков проблем (секако доколку имате добар сигнал со 3 или повеќе цртички) да ја достигнете таа брзина.

Ние за секој случај ќе провериме да не има некаков технички проблем.

Инаку, сигналот (а со тоа и брзината) кај wi-fi технологијата може да подлежи на влијание и од неколку други фактори како на пример локацијата од каде сакате да пристапите (опкруженост со дебели ѕидови, густи дрвја и сл.)

Досега не сме имале проблем некој да се пожали на сервисот во Студентските домови (напротив, добиваме многу пофалби) па сакаме да си го задржиме тој имиџ и секако дека ќе направиме се што е потребно да обезбедиме добар сервис за сите.

Ве молиме доколку и во иднина имате некаков проблем да ни пишете тука или да ни се јавите во корисничка поддршка на:
072 / 277 002
076 / 277 002
078 / 277 002

Поздрав,

M

Mario Gómez

Гостин
Неможам да се конектирам, го внесувам пинот и пак ме враќа на истата страна. Знам дека проблемот е кај мене пошто едно другарче успеа на SunWirelessSK60. Да не им проблеми со бровзерите, пошо неам Мозила.

SunWireless

Член од
17 февруари 2012
Мислења
59
Поени од реакции
27
Неможам да се конектирам, го внесувам пинот и пак ме враќа на истата страна. Знам дека проблемот е кај мене пошто едно другарче успеа на SunWirelessSK60. Да не им проблеми со бровзерите, пошо неам Мозила.

Здраво Боби,

Не би требало да има проблем со броусерите.

Види пробај да ја избришеш историјата и кешот и да пробаш повторно.

Ако не бива прати ни го кодот од картичката по приватна порака да го провериме да не не во ред нешто.

Поздрав,

M

Mario Gómez

Гостин
Здраво Боби,

Не би требало да има проблем со броусерите.

Види пробај да ја избришеш историјата и кешот и да пробаш повторно.

Ако не бива прати ни го кодот од картичката по приватна порака да го провериме да не не во ред нешто.

Поздрав,
Успеав со тоа што инсталирав мозила. Фала.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.646
Поени од реакции
791
Здраво mishko,

Базната во Чаир е предвидена да стартува на 1-ви Октомври 2012.
Ќе имаме покриеност на Скопје Север.

Во Радишани во моментов немаме сервис, но ако утврдиме дека има продажна можност (повеќемина заинтересирани) можеме да обезбедиме.

Поздрав,
Денес е 3 октомври дали отпочна со работа базната станица во Чаир?
Ако работи јас се уште немам сигнал за вашата мрежа во Скопје Север

SunWireless

Член од
17 февруари 2012
Мислења
59
Поени од реакции
27
Здраво mishko , иако првично најавено беше дека базната во Чаир ќе стартува од 1-ви Октомври , сепак ќе дојде до мало одлагање на таа активност.

Локацијата е најдена и потпишан е договор но сепак ќе почека малце време додека самата базна биде инсталирана.

Штом има некаква новост или добиеме информации од нашата техничка служба кога би можело дефинитивно да очекуваме дека базната ќе биде наместена и кога сервисот ќе биде активен соодветно ќе Ве информираме.

Поздрав.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Денеска интернетот ви е „турни ме да кинисам“. Страниве со молење се отвораат.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Здраво mishko , иако првично најавено беше дека базната во Чаир ќе стартува од 1-ви Октомври , сепак ќе дојде до мало одлагање на таа активност.

Локацијата е најдена и потпишан е договор но сепак ќе почека малце време додека самата базна биде инсталирана.

Штом има некаква новост или добиеме информации од нашата техничка служба кога би можело дефинитивно да очекуваме дека базната ќе биде наместена и кога сервисот ќе биде активен соодветно ќе Ве информираме.

Поздрав.
Како е со покриеноста во Прилеп?

SunWireless

Член од
17 февруари 2012
Мислења
59
Поени од реакции
27
Како е со покриеноста во Прилеп?
Здраво Lux,

Фала на прашањето.

Во Прилеп со хотспот засега зрачиме единствено на плоштад (накај “Вирус“ и “Happy“) и во редот кај кафичите “Булевар“,“Лондон“ итн. накај “Леоне“.

Во тек е анализа на позициите каде би поставувале базни станици па наскоро очекуваме да ја зголемиме покриеноста и да обезбедиме и пост-пејд услуга за Прилепчани.

Поздрав !

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Абе децо што бидна со брзината, очајна е последнава недела

SunWireless

Член од
17 февруари 2012
Мислења
59
Поени од реакции
27
Абе децо што бидна со брзината, очајна е последнава недела
Екстремно очајна!!!

Здраво-живо Момци,

Дај кажете за кои локации станува збор да провериме :)

На некои места каде правевме надградба на капацитетите сме свесни дека мал период имаа проблеми, но дајте да провериме да не станува збор за некој друг технички проблем да пратиме екипите да проверат!

Пријатна вечер,

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.683
,,,spored sluzhbeni raboti chesto sum za tetovo i gostivar,,,,sun -wirelessot go koristam veke skoro 4godini,,,e vo pochetok beshe otkachi zakachi ,,,no od ovaa prolet barem vo ovie dva grada signalot e super ,,taka da vo posledno vreme nema nikakvi problemi ,,,,bravo za ideata i nejnoto sproveduvanje ,,,potreben beshe vakov provajder za podvizhni sluzbeni potrebi,,,, (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom