Суфизам

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Совршениот Ислам и Суфизам е далеку постар и подобар од онаа верзија којашто ти ја обожаваш!

Запомни: има Еден Вистински и Совршен БОГ, Една Совршена Вистина, Една Совршена Мудрост и Милост БОЖЈА - Која што е пред небото и земјата и Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос - за Која неверниците и кривоверците биле и се слепи, па затоа Ја наречуваат нова!

.
Spirko,toa ti sto go vikas sufizam od porano,toa e kabala,ona sto bilo malku pokasno,toa bilo monastvo,a ona sto e denes toa e Sufizam.
Druga rabota sto treba da ja zapomnis e deka nisto APSOLUTNO ne obozavam osven Vozviseniot Allah dz.s.
Znam deka samo EDEN E BOG,TOJ E ALLAH(s.w.t.a),so toa ti imas problem koj na Boga mu prepisuvas druski i drugacki,sinovi i kerki,pridruznici i sorabotnici.

Otvorisi,ti se molam,sopstvena tema za sopstvenata tvopja religija,imam mnogu raboti koi sakam da gi doznaam. Ne mesajse vo sekoja tema i nemoj da si ja prepisuvas sebesi sekoja religija.
Otvoti tema pod naslov "ne islam,tuku sovrsen islam" i neka si bide tvoja i tamu objasnuvaj,ke te prasuvame,odgovaraj....

Една ствар сакав да кажам која е заедничка и за суфизмот, реално нам Бог ни е непознаница и нема потреба од нас (туку ние од него) оттаму ние не можеме нему ништо да му дадеме и сите тие салтанати и метании кон него не му значат ништо, замислете свемирот велат дека е безконечен поради тоа што се работи за огромна величина, религијата има смисла ако е фактор кој солидаризира нели според делата ќе ги познаете, значи во таа смисла, што значи да се има релација човек-бог тоа е давање гајрет чисто психолочки подобро се чувствуваш, но ако чемо поштено па чуму ќе му се на бог молитвите и ритуалите башка тоа што ќе биде не ќе биде како што сакаме ние туку Он како што сака...така да, стварно во оваа смисла- на Бог повеќе му значат делата нели во смисла на стихот,, како ќе го сакаш Бог кој не го гледаш, ако не го сакаш ближниот свој кој го гледаш,, а суфизмот и сите негови варијации во различни религии е повеќе вообразија дека ние како сакаме некој Бог повече од се, а уствари ние немаме представа за Него, тоа е најапстрактен поим како апсолут битие и слично.

Една ствар сакав да кажам која е заедничка и за суфизмот, реално нам Бог ни е непознаница и нема потреба од нас (туку ние од него) оттаму ние не можеме нему ништо да му дадеме и сите тие салтанати и метании кон него не му значат ништо, замислете свемирот велат дека е безконечен поради тоа што се работи за огромна величина, религијата има смисла ако е фактор кој солидаризира нели според делата ќе ги познаете, значи во таа смисла, што значи да се има релација човек-бог тоа е давање гајрет чисто психолочки подобро се чувствуваш, но ако чемо поштено па чуму ќе му се на бог молитвите и ритуалите башка тоа што ќе биде не ќе биде како што сакаме ние туку Он како што сака...така да, стварно во оваа смисла- на Бог повеќе му значат делата нели во смисла на стихот,, како ќе го сакаш Бог кој не го гледаш, ако не го сакаш ближниот свој кој го гледаш,, а суфизмот и сите негови варијации во различни религии е повеќе вообразија дека ние како сакаме некој Бог повече од се, а уствари ние немаме представа за Него, тоа е најапстрактен поим како апсолут битие и слично.

Ima edno predanie,vo koe se zboruva za toa kako Allah dz.s pobaral od Musa a.s te. go prasal sto Musa a.s napravil za Nego (za Boga). Musa a.s rekol deka klanja (obavuva namaz),deka plaka zekat,deka posti.... Allah dz.s rekol deka toa go pravi za sebe a ne za Allah dz.s. pa Allah dz.s mu gi kazal vrednostite od toa sto go pravel,te. korista sto ja imal od toa.
Sto mozam da storam za tebe,Ja Rabbi (prasal Musa a.s.) ?
Allah dz.s rekol deka,ako zasakas na nekogo vo ime Moe,toa e za mene.

Taka da,Nihilista,tocno e deka Bog nema potreba od nasiot Namaz (Salat-Molitva),nitu od nasiot post,nitu od nasite molitvi i rituali,Bog ne e zavisen od nas,tuku nie zavisime od Nego. Molitvite i propisite se za nase dobro,za nase usovrsuvanje i dostignuvanje pogolema svest i povisoko nivo na svesnost,povisok level,,,,

Koga zboruvame za Sulejman a.s (Solomon) i za toa kako veterot mu bil poslusen,za nekoi evlii koi gazele nad voda (kako Hasan el-Bastri koj obavuval namaz nad voda a i Isa a.s),koi levitirale kako Rabija El-Adevija koja namaz obavuvala lebdejki vo vozduh.... togas mnogu tie raboti gi svakaat kako besmislici i fantazija. Denes tocno toa mozeme samo filmovi da go vidime no toa moze i da se postigne.
Allah dz.s nekade vo Kur'anot veli deka se' vo svemirot stvoril da mu sluzi na covekot,samo nie sme tie sto odbivame svetot da ni sluzi nam tuku sme odbrale nie da mu sluzime na svetot.
Toa se postignuva so cista dusa a dusata se cisti so iskren namaz,iskrena molitva,so koncentracija,so ne prestano cinenje zikir na Allah dz.s,spomnuvanje na Negovoto vozviseno ime,baranje oprost od Nego itn.
Toa e zakon koj Allah dz.s go vospostavil,dokolku covek saka da mu sluzi svetot nemu a ne covekot na svetot.
Ovoj svet e kako senkata na covekot.Ako trcas po nea,nikogas nema da ja stignes a ako im zavrtis pleki,taa ke trca po tebe.

Spirko,toa ti sto go vikas sufizam od porano,toa e kabala,ona sto bilo malku pokasno,toa bilo monastvo,a ona sto e denes toa e Sufizam.
Druga rabota sto treba da ja zapomnis e deka nisto APSOLUTNO ne obozavam osven Vozviseniot Allah dz.s.
Znam deka samo EDEN E BOG,TOJ E ALLAH(s.w.t.a),so toa ti imas problem koj na Boga mu prepisuvas druski i drugacki,sinovi i kerki,pridruznici i sorabotnici.

Ти си само така веруваш дека никого другого апсолутно не обожаваш, всушност го обожаваш најголемиот антихрист!

Совршениот יהוה БОГ (Елоах, Алах) во Срцето (и Името) Исусово, е безкрајно поголем и почист од кyраишкиот “бог“, кого што вие според кyраишкото посредништво го обожавате, бакнувајќи и кланајќисе кон најобожаваниот мртов камен!

Мудроста на Совршениот БОГ пак - Која што Тој лично за спасение на сите Ја отелотвори во Исус - е Чиста Љубов, Негово Првородено и Уникатно Чедо, Коешто (за жал) од самиот почеток е негирано од страна на шејтанот, ... фаризеите, книжниците, љубоморните кураиши и сите други следбеници на лагата, кои се спремни (спротивно од Совршената пракса) да лажат и убиваат за нивниот “бог“!

AnschlagPakistanArchiv.jpg

Otvorisi,ti se molam,sopstvena tema za sopstvenata tvopja religija,imam mnogu raboti koi sakam da gi doznaam. Ne mesajse vo sekoja tema i nemoj da si ja prepisuvas sebesi sekoja religija.
Otvoti tema pod naslov "ne islam,tuku sovrsen islam" i neka si bide tvoja i tamu objasnuvaj,ke te prasuvame,odgovaraj....

Кога барем малку би верувал на Евангелието БОЖЈЕ, тогаш засигурно би знаел дека секоја “религија“, секоја логија, и се’ во овој свет ... е само сенка која укажува и упатува кон Универзалната Мудрост на Совршениот БОГ, Којашто Тој од љубов кон сите Ја отелотвори во Исус!

... се’ е од Него, според Него и за Него!

Нему слава во вечни векови.

Амин!

.

Otvori si ti tema od tebe,spored tebe i tvojata religija i za tebe i tamu teraj si. Ako sakas da znaes i da prasas za Sufizmot koj svetot go poznava prasaj,ova e tema za toj sufizam a ne za samo tvojot poznat sufizam. Prasanja za Islamot e za ovoj Islam koj svetot go poznava a ne za samo tebe poznatiot islam.
Nemoj da se glupiras poveke.

.

Најди ми еден единствен припадник на вистинскиот суфизам од овој свет кој што ќе го негира Совршениот БОГ, Суфузам и Ислам во Исус Христос, или пак самиот себеси ќе се израмни или дури издигне над Него?!

Чекам!

.

.

Најди ми еден единствен припадник на вистинскиот суфизам од овој свет кој што ќе го негира Совршениот БОГ, Суфузам и Ислам во Исус Христос, или пак самиот себеси ќе се израмни или дури издигне над Него?!

Чекам!

.

Da,ne postoi Sufizam i Sufija koj go negira Sovrseniot Bog. No ne postoi isto taka Sufija koj Isa a.s (Isus) go smeta za Bog.
Ne tresi gluposti ti se molam. Ti si izguben vo samiot sebesi.

.

БОЖЈАТА Мудрост (грч.Софија) во срцето на верникот е единствената БОЖЈА Светлина преку Која човекот (верникот) може вистински да Ја осознае Љубовта на Совршениот БОГ - Отецот на Мудроста ! Тоа засигурно ќе ти го посведочи и признае секој вистински суфија!

Знаеш ли што е Таа БОЖЈА Мудрост?
Да тоа е БОЖЈАТА Милост!
Може ли еден паметен и нормален човек Таа Милост, Таа Мудрост - Тој Единствен спасителен Мост - да Ја оддели од Единстевниот Совршен БОГ!?

Ти текнува ли сега Кој е Совршено чистото отелотворение на Мудроста БОЖЈА, Тоа Чудесно Првородено Чедо БОЖЈЕ?

Кој човек не е од земја, човечко семе или билокаква поинаква творба?

Да, Тоа е Вистинскиот Исус, Кого што вие го девалвирате и негирате само за да можете понатака да лажете и убивате според урнекот на вашите лажни кураишките учители, учења и преданија!

mevlanapict3332.jpg

mevlanatepihpict3322.jpg

.

Завчера, тука постирав слика (mevlanapict3332.jpg) којашто пред неколку години своерачно ја имам сликано во Мевлана – Иконија (денешна турција).

Во мевлана не е дозволено сликањето за никого од туристите. Предмене и после мене туристи одвреме навреме пробуваа да направат слики и (по правило) им беше обраќано внимание дека тоа не смее да се прави.
Кога го видов орнаментот на куполата, во срцето осетив една радост и решеност којашто неможам да ја опишам. Вадејќи го апаратот приметив дека кон мене тргнаа да ме упозорат, но кога дојдоја во близина од (одприлика) 2 метри, редарите нагло се завртија и под невидлива команда се вратија на своите места, како да Ја почуствуваа ...

Ноќва, на датумот кога раните Христовите следбеници во турција - пред насилно да бидат протерани од нивните огништа – го славеа раѓањето на Мудроста БОЖЈА (Господа Исуса Христа), сакам повторно да ви ја дарам сликата и одсрце да ви посакам Единствениот Совршен БОГ на сите да ја отвори Тајната на Tросветиот Tанц (Кападокија)!

Амин!

mevlanapict3332.jpg

Обрнете посебно внимание во центарот на куполата од сликата, којашто ми беше под реден број 3332. :)

ХалелуЈАХ!

Чудесен е Живиот БОГ . Чудесен!

.

Ti si zabegan be drugar. KONJA,KONJA ne IKONIJA.
Im gi smeni i iminjata na gradovite i drzavite,na religiite i na se pod spisku.
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 20:36 ---
PS: Zabelezuvas li ispod kupolata sto pisuva okolu celata prostorija,izmegju prozorcite...? Tamu nikade ne e napisano imeto na Mevlana,NIKADE,tamu e pisuvano nasekade imeto na Resulullah s.a.w.s i site negovi drugari r.a. za koi vikas deka sirele lazen islam i deka samo ti si go poznaval izvorniot islam i sufizam,onoj,od "mudrosta bozja vo isus"

--- надополнето: 7 јануари 2012 во 20:36 ---
PS: Zabelezuvas li ispod kupolata sto pisuva okolu celata prostorija,izmegju prozorcite...? Tamu nikade ne e napisano imeto na Mevlana,NIKADE,tamu e pisuvano nasekade imeto na Resulullah s.a.w.s i site negovi drugari r.a. za koi vikas deka sirele lazen islam i deka samo ti si go poznaval izvorniot islam i sufizam,onoj,od "mudrosta bozja vo isus"
selam brate ostavigo spirko dzabe diskutiras so nego ,,,,, on si ima svoja sopstvena religija :vozbud: , ednostavno ignorirajgo.

Целиот свет го лажете, присилувате и го манипулирате, но БОГА и Неговите чеда никогаш нема да можете!

Конја е само турскиот неоргинален термин, а оригиналното име на тоа место е Иконија!

Сваќаш ли сега кој е тој што менува и манипулира?
...

Кога би го познавал Совршениот Ислам и Суфизам, тогаш би знаел дека на оригиналот се имињата на 12те Апостоли, но и тука како и кај името на местото е дојдено до насилно менување на оригиналот!

Погледнија уште еднаш куполата и избројги елементите кои се околу Тросветиот центар!

Повели:

mevlanapict3332.jpg

Go poznavam od mnogu poodamna jas spirko, se obiduvam da go uklucam nekako vo ovoj svet.

Лажниот и слеп свет никогаш не Ја познавал и не ја познава Мудроста БОЖЈА (грч.Софија) чиста – за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа!

Да, за жал, одсекогаш луѓето (книжниците и нивните следбеници) кои како први требале и требаат да ја препознаат Таа универзална Мудрост БОЖЈА, не ја препознавале и дури се бореле против Неа, негирајќи Ја, девалвирајќи Ја, наречувајќи Ја дури со погрдни зборови, плукајќи Ја, лажејќи дека е под власт на шејтанот, дека е демонизирана, болна, ... и многу други грозни работи.

Но за среќа, иако во малцинство, одсекогаш имало и луѓе коишто искрено Ја барале и со БОЖЈА помош Ја наоѓале и препознавале Таа се’опфатна Мудрост БОЖЈА.
Така биле на пример и тројцата мудреци од истокот, коишто на колена паднале пред како Човек инкарнираната и новородената Мудрост БОЖЈА чиста – Која одсекогаш била темелот на сета вистинска спиритуалност – и во вечноста ќе остане иста!

Исус Христос е ист вчера, и денес, и во вечни векови.
(Еп. Евреи. 13:8)

Затоа, секој човек со добра волја и здрав ум повеќе треба (и мора) да се интересира и да И’ служи на униврзалната Мудрост БОЖЈА и Нејзината инкарнација, одколку на сопствената сујета, нација, традиција, деноминација, ...!

Дека крвавите душмани на се’опфатната Мудроста БОЖЈА ќе ги мразат, лажно обвинуваат, навредуваат ... дури и ќе ги убиваат оние коишто се залагаат за Неа, тоа е потполно и однапред јасно.

Да бевте од овој свет, тогаш светот ќе го љубеше своето; но бидејќи не сте од светот, туку Јас ве избрав од светот затоа светот и ве мрази.
Помнете ги зборовите што ви ги реков Јас: ниеден слуга не е поголем од својот господар. Ако Мене Ме гонеа, и вас ќе ве гонат; ако Моите зборови ги запазија, и вашите ќе ги запазат.
Но, сето ова ќе ви го прават заради Моето име, зашто не Го знаат Оној Кој Ме испрати.

(Ев. Јован 15:19 - 21)

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom